Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cukierek1234

Problemy z intymnymi miejscami

Polecane posty

Gość cukierek1234

Witam Drogie Panie :) Jestem tu nowa, także proszę o wyrozumiałość.. Ostatnio kochałam się z chłopakiem, oczywiście z prezerwatywą ( on zawsze zanim dojdzie wychodzi ze mnie ) więc na pewno nie doszło do zapłodnienia.. Jednak potem gumke zdjął , umył ręce i mnie dotykał w środku i tu juz zaczynają się schody.. Dodam ze potem dostałam zapalenia okolic pochwy.. szczypie, swędzi :( Lekarka przepisała mi crotlimazolum i lactovaginal.. lekko pomaga , jednak chyba muszę czekać na lepsze efekty. Wspomne też ze powinnam juz dostac okres, jednak go nie ma i nie wiem czy jest to spowodowane tym zapaleniem czy jednak jakis plemniczek się dostał do mnie :( Dodam, że caly czas mam taki cieknący śluź z pochwy.. szczerze mówiąc nie wiem co oznacza, moge jedynie przypuszczac ze to efekt leków i tego zapalenia.. Bolą mnie rowniez lekko piersi. Nie wiem może juz wpadam w panikę, że to ciąża bo jednak jej nie planuję.. Dlatego prosze o Wasze opinie :))

Gość cukierek1234
i od razu przepraszam, jeśli taki post juz sie pojawil;)) jednak żalezy mi bardzo na waszej opinii

Gość Paciolek
Zapalenie o którym mówisz to nic innego jak grzybica pochwy. Miałam to samo niedawno. Masc to środek przeciwgrzybiczny a lactovaginal to probiotyk który pomaga utrzymac prawidłową florę bakteryjną w pochwie. Czy byłas u ginekologa czy u lekarza ogólnego? Bo z tego co piszesz to to typowa grzybica a leki które dostałas są za słabe żeby to leczyc

Gość cukierek1234
na razie u ogólnego i mowił, że jeśli w ciągu tygodnia nie przejdzie to od razu zapisać się do ginekologa.. Martwi też mnie tez brak okresu

Gość nie wiem kim jestes,
clotrimazolum to nie tylko masc dostepna bez recepty, ale takze globulki dopochwowe dostepne w Polsce tylko na recepte i sa jak najbardziej wystarczajaco silne, zeby wyleczyc grzybice (oczywiscie skutecznosc moze sie roznic u roznych pacjentek)

Gość cukierek1234
póki co stosuje maść, bo lekarka nie wspomniała o globulkach

to idz do gina, bo masz to mozna stosowac zewnetrznie, ale grzybicy to nie wyleczy :o w ogole co to pomysl, zeby z grzybica pochwy chodzic do lekarza rodzinnego?

Gość cukierek1234
byłam tak czy siak , bo miała mi wydać karteczke na badania z krwi , także przy okazji zapytałam.

Gość Paciolek
nie wiem kim jestes - masz rację z tym że jeśli przepisał to lekarz ogólny to pewnie jest to tylko maśc a ona jest za słaba cukierek1234 - brak okresu jest często spowodowany grzybicą chociaż zadko. Moja rada: zapisz się do ginekologa jak najwczesniej!! Grzybica to uporczywy problem. Lekarz ogolny przepisywał mi dokładnie ten sam zestaw leków co Tobie który delikatnie łagodził objawy ale po tygodniu zaraz wracały. Ginekolog zapisał mi globulki pimafucin (chyba tak się nazywały) i maśc o podobnej nazwie. Objawy mineły po 3 dniach. Teraz zalecił mi Lactavaginal jako probiotyk no i ja jeszcze dla pewności clotrimazolum stosuje raz na tydzien albo na dwa żeby grzybki się nie odnawiały. Narazie jest ok ;)

Gość cukierek1234
a myslicie ze jest mozliwe zajscie w ciaze? w tym przypadku ktory opisywalam

Gość cukierek1234
aha super dziękuję :) ! chociaż jedno zmartwienie minie :))

Gość Paciolek
Miałam dokładnie ten sam problem co ty ;) jeśli chcesz wiedziec wiecej napisz na gg 32307090

jak umyl rece to szans na ciaze raczej nie ma, to rownie dobrze moga byc jakies zaburzenia hormonalne, ciaza to nie jest jedyny powod braku miesiaczki, jesli Cie to uspokoi mozesz zrobic test ciazowy

Gość cukierek1234
wiem, ze bezpośrednio swojego nasienia nei dotykał.. chyba ze podczas wycierania penisa, jednak ręce myl.. a test nie pokaze złego wyniku podczas tego zapalenia ktore mam?

Gość Paciolek
Z testem radzę poczekac. A jeśli pojdziesz do ginekologa możesz spytac go o ewentualną ciążę. A planujesz miec dzieci w przyszłości?

Gość cukierek1234
owszem :)) ale jednak nie teraz, staram sie jak najbardziej starac by do tego nie dopuścić , nawet pozbawiam przyjemnosci chlopakowi by nie dochodził we mnie pomimo ze ma gumke.

Gość cukierek1234
wybaczcie za moją skladnie, ale jednak jest juz troszke późno wieć moge miec jakies głupawe błędy :)

Lekarz jej nic nie powie na temat ciazy :D Na USG nie bedzie jeszcze nic widac, a na bete skierowania tez raczej nie da, bo prawdopodobienstwo ciazy jest za male, ja poszlam z miesiaczka spozniajaca sie 5 dni to powiedzial zebym przyszla jak bedzie sie spozniac dwa tygodnie :)

Gość Paciolek
W takim razie tym bardziej polecam wizytę u ginekologa. Z tego co mówił mi mój lekarz grzybica to choroba która niewyleczona może miec w przyszłości wpływ na płód a jeśli nie wyleczy się jej dobrze będzie się odnawiac co jakiś czas. A jeśli kobieta będąc w ciązy załapie grzybice może miec poważne problemy.

Gość cukierek1234
obym dostała ten okres.. bo torszke sie obawiam.. ból piersi jest jak je dotykam.. takie humorki też... sama juz nie wiem :(

Gość Paciolek
Chyba przegapiłam moment w którym pisało jak długo miesiączka się już spożnia ;p jeśli bardzo mało czasu to fakt lekarz nic na to nie poradzi może najwyżej polecic badania krwi (tak mi się wydaje ;p nie byłam nigdy w ciąży ;p)

Gość cukierek1234
2 dni, wiem wiem moze to glupie ze tam wpadam w panikę :) ale to był nasz 2gi sex.. tak czekaliśmy na ten moment dlugo, bo jednak nie bylam gotowa.. a tu nagle coś takiego.. byc moze to jakies schizy juz moje :(

Gość Paciolek
Ból piersi to czesto oznaka zbliżającej się miesiączki ale byc może jest ona zaburzona własnie przez tą infekcję (czasem tak się zdarza) A humorki... hmm ;p nie wydaje mi się żeby którko po zapłodnieniu już takie objawy były chociaz moze i tak ;p a bardzo obawiasz się ciąży? ile masz lat? może dużo tez robi psychika i nastawienie

schizy :) przestan sie denerwowac to i miesiaczka przyjdzie ;)

Gość cukierek1234
19 :) możliwe ze ja juz sobie wmawiam to wszystko..

Gość cukierek1234
uf... pocieszyłyście mnie :) dziekuje ;** ja odchodze od zmysłow juz , i przy okazji chłopak też się zamartwia.. jedynie pozostaje nam czekać , a gdy się nie pojawi to trzeba będzie dopiero sie zastanawiac co robic

Gość Paciolek
Dokładnie myslę tak samo ;) nie stresuj się niczym. Na okres wyływa dużo dieta tryb życia a stres w bardzo wielkim stopniu tez. Zajmnij się grzybicą bo wiem że to nie przelewki a leczenie nie wymaga dużej pracy (ja dostałam maśc i i 3 globułki na noc) No i dopuki nie przejdzie proponuję wstrzymac się z seksem ;)

Gość cukierek1234
ojj teraz przez to wszystko to aż mi sie odechciało sexu na długo haha ;)

Gość Paciolek
Zróbcie sobie przerwe z seksem dlatego że możesz zarazic chłopaka :) jeśli już wyleczysz się a infekcja będzie wracac (niestety przy grzybicy to częsta sprawa) pomyślcie o wspolnej wizycie u lekarza. Byc może chłopak jest zarażony a przechodzi przez to bezobiawowo albo poprostu jest nosicielem jak wiekszośc ludzi i nawet o tym nie wie ;)

Gość cukierek1234
być moze :) bede musiała z nim porozmawiać na ten temat. ale Moze na razie go nie będę dobijała, bo siedzi i czeka na moj okres haha :) biedny..