Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cukierek1234

Problemy z intymnymi miejscami

Polecane posty

Gość Paciolek
Dobrze wiem co to znaczy ;) moim zdaniem nie musicie się martwic. To tylko infekcja co kobietą zdaża się niestety często. jestem w twoim wieku i też zdążyłam już załapac troszkę nawet wtedy kiedy jeszcze nie współżyłam. Nieststy takie życie kobiety ;p

Gość Paciolek
Daj znac jak to wszystko się potoczyło dalej ;)

Gość diosyste
jeżeli będzie nawracać, to nawet nie musicie razem do lekarza iść - wystarczy poprosić ginekologa o leki dla partnera i już :) a profilaktycznie ogólnie możesz łykać lacibios femina. to probiotyk, ale w formie doustnej i sprawdza się lepiej niż wszystkie dopochwowe, bo wygodniejszy, nie wypływa, dyskretniejszy. co do ciąży, moim zdaniem z tej sytuacji ciąża jest niemożliwa a trzeba pamiętać, że wszystkie stany zapalne mogą powodować wahania miesiączki, więc spokojnie czekajcie. i tak jak Paciolek mówi, wstrzymajcie się na czas leczenia i kilka dni po od współżycia, żeby grzybka w pełni wytępić a nie tylko uśpić jego aktywność :) pozdrowienia!

Gość agula8
ja też przy pierwszych oznakach infekcji stosuje lactovaginal i clotrimazolum, dopiero po kilku dniach zapisuję się do lekarza na wizytę. Ostatnio dodatkowo jeszcze używam provag żelu -jest antybakteryjny i łagodzący. Co do ciązy-to myślę że nie masz się co obawiać-plemniki nie są nieśmiertelne-woda z mydłem zmywa je z dłoni:) spokojnie poczekaj na miesiączkę. Aha na czas leczenie wskazana jest abstynencja ale dopytaj jeszcze lekarza.