Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mały z wielkiem

dziewczyny które nie oddają pierścionków zaręczynowych przy zerwaniu

Polecane posty

Gość mały z wielkiem

przed ślubem to zwykłe szmaty są i dziwki, które myślą, że im się wszystko należy. Do bon tonu należy oddawanie w takiej sytuacji kosztowności !

Gość Gorycja
to prawda, przy zerwaniu przed ślubem droższe prezenty należy oddać. To jest poza dyskusją.

Gość ze robercik
współczesne kobiety nie mają klasy i honoru ! Tylko nahapać by się chciały cudzym kosztem.

Gość mieczysława
przy zerwaniu tylko pierścionek za napletek i młotkiem:D wspomnienia bolesne z obu stron:P

Gość Gorycja
"Ja nie oddałam nic, ani pierścionka, ani mp4 ani żadnych innych prezentów. Bo ni chciałam go już widzieć" w takim przypadku wysyła się prezenty kurierem.

Gość dfve
no nie wiem. jakby mnie zdradził to bym mu jeszcze coś więcej wzięła na do widzenia. zdrajcy sie wszystko co najgorsze należy i nie tycza go zasady moralne bo sam sie jakos nie stosował do nich.

Gość Sofijka Mazowiecka
ja stosuję zasadę, że prezenty w cenie powyżej średniej krajowej oddaję.

Gość dfve
kto daje i odbiera ten sie w piekle poniewiera

Gość Gorycja
jeśli zrywa facet to niektóre kosztowności kobieta może zatrzymać, jeśli zrywa kobieta to oddaje wszystkie. Takie są zasady dobrego wychowania.

Gość Zbyszek Korycki
współczesnym kobietom brak dobrego wychowania, to prawda.

Ja jestem zdania, że cokolwiek i komukolwiek się raz dało to nie można oczekiwać, że ta osoba to odda. Dając prezent koledze z którym się pokłócicie też oczekujecie, że przyjdzie Wam to oddać? Przecież to jest chore. Rozumiem oddawać rzeczy byłego partnera które po prostu zostały w naszym domu, ale prezenty?

Gość Gorycja
"Ja jestem zdania, że cokolwiek i komukolwiek się raz dało to nie można oczekiwać, że ta osoba to odda." sorry, ale to typowo plebejskie podejście, w wyższych sferach nie akceptowalne w ogóle.

Gość Gorycja
oczywiście, ten kodeks postępowania nie dotyczy żon, a tylko narzeczonych.

ja mu tez kupilam prezentow typu skorzana (droga!) kurtka, glosniki itd. myslicie, ze myslalam o tym, ze chce to spowrotem? ja nie wiem o co mu chodzilo z tym pierscionkiem.. chyba tylko chcial sprzedac, bo nic innego mi do glowy nie przychodzi.

Cholera, a myślałam, ze to ja jestem z wyższych sfer :P Poważnie, jak to sobie wyobrażacie? Spotkać się z byłym partnerem po x-ilości lat związku i oddawać sobie wszystko co kiedykolwiek się otrzymało od siebie nawzajem? Przecież nie prowadzę statystyk tego co on ode mnie dostał, nie chciałabym jego sygnetów czy ubrań które mu kupiłam...co trzeba mieć w głowie, żeby oczekiwać, że odda się coś takiego? Pierścionek zaręczynowy i oddanie go ma w tym momencie symboliczne znaczenie - oddając go kobieta zrywa zaręczyny, ale bawić się w odbieranie sobie rzeczy? Nie, nie...przedszkole mam dawno za sobą.

Gość dfve
a ty jesteś szlachcianką że tak piszesz? bo ja np jestem i bym nie oddała. a ty jestes z ludu na pewno wiec nie pisz o innych plebs.

Przypomniała mi się moja znajoma, która bardzo kulturalnie rzucała w byłego łańcuszkiem i oddawała mu wszystkie jego prezenty w pudle...tak...to była klasa w najlepszym wydaniu.

Gość zawsze nacjonał
prawdziwe szlachcianki wymarły w '39, a teraz w Polsce panoszy się anarchia i anomia moralna.

Gość Elliot
Chyba chorzy jesteście.. A dlaczego miałabym oddawać biżuterię, którą dostawałam z różnych okazji? On też dostawał ode mnie prezenty.. i co miał np. oddać noszoną koszulę? Czy może on miał nie oddać niczego, a ja większość..? Nie rozumiem.. A pierścionek zaręczynowy.. hmm.. chyba każdy jest na swój sposób niepowtarzalny.. podarowany właśnie tej osobie, a nie innej... i co trzeba oddać..? po co? żeby miał dla kolejnej, bo mu kasy szkoda..;))

Gość myszkowata22
uważam, że skoro mnie miał to miał satysfakcję to czemu ja będąc nim rozczarowana nie mogę sie pocieszyć jego prezentami.

Gość Gorycja
nie mówimy tu o oddawaniu wszystkich prezentów ale tylko tych naprawdę drogich. Oczywiście, to rozgraniczenie zależy od sfery. Inne będzie w klasie nauczycielsko-urzędniczej, inne w menadżerskieij, a jeszcze inne wśród naprawdę bogatych.

Gość józek robotnik
kobitka jak się już puściła z kim to uważa że penetracja jej piczki jest bezcenna i za każdy sztos Porsche jej się należy. Ha., ha , ha ...

Wiesz, mnie by było głupio oczekiwać oddawania mi czegokolwiek, jaka by tego kwota nie była. Kupując komuś prezent należny liczyć się z tym, że to się nie zwróci....chyba, że ktoś lubi żebrać o nieswoje (jeżeli coś komuś dasz to staje się to własnością tej osoby).

Gość Gorycja
fawila, jest róznica pomiędzy sprezentowaniem komus pierścionaka za 100 zł i za 50 000 zł.

Jeżeli uważasz, że nie stać Cię na większy wydatek to ogranicz kwotę przeznaczoną na pierścionek, proste.

Gość dfve
właśnie też tak uważam. czy ktoś wam ukradł te prezenty? jak dajecie to chyba nie pozyczacie? więc o co te pretensje? płać i płacz jak jestes głupi