Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Onna Zonna

Moj maz mnie wczoraj zalamal...

Polecane posty

Gość Onna Zonna

Mamy dwoje dzieci, parke, juz podrosniete tzn. najmlodsze ma 2,5, za rok mielismy sie postarac o trzecie, a on mi wczoraj powiedzial, ze sie cieszy, ze mamy dzieci bedac w tym wieku,bo on juz nie dalby rady z malym dzieckiem, bo sie starzeje (ma 30 lat dopiero), czuje sie coraz gorzej, coraz starzej, i gdybysmy mieli miec dzieci pozniej to nie wie czy by to wytrzymal :( Jeszcze niedawno mowil, ze chce miec duza rodzine, bo sam jest jedynakiem, ja tez sie nastawialam, a tu takie cos... Zasmucilo mnie to:(

Gość ja mam jedno i wystarczyyyy
mąz ma rację, nie sztuka narobić, przecież to zapierdol na całe lata, chcesz z niego parobka zrobić, tak jakby mu się nic od zycia nie należało. Żyje po to aby coś mieć z zycia dla siebie a nie tylko zapieprzać.

Gość ja-dzis
ja tez mam jedno i wiecej absolutnie nie planuje i nie dziwie sie twojemu mezowi. fakt, ze skoro ustalaliście że bedziecie mieć więcej, to możesz być zdziwiona, ale dopiero mając dzieciaczka wie się, ile to obowiązku i pracy.

Gość Onna Zonna
Fajnie, tylko, ze mogl sie od poczatku deklarowac, ze chce miec 2 i ani jednego wiecej. A umawialismy sie na co innego. Warunki mamy, oboje pracujemy, co prawda on fizycznie, ale taki zawod wybral, a pracowac kazdy musi!

Gość mleko truskawkowe
A może się rozmyślił po dwójce i tak się ciesz że nie po pierwszym, skąd mógł wiedzieć jak to jest mieć kilkoro dzieci skoro sam jest jedynakiem? Dobrze facet myśli dwoje to juz dużo!

Gość Plany planami a zycie
to co innego. Rozumiem go. 3-jka dzieci? to za duzo.

Jak czujesz taką potrzebę, nie masz problemów z ciążą ani z dziećmi + jesteś spokojna o finanse to się nie zastanawiaj.

więc teraz stawia się warunki na ilość dzieci? mogłaś dać zaświadczenie o ilości dzieci do podpisania. osobiście mu się nie dziwie. jak już ktoś napisał: dzieci to zapiertol przez wiele, wiele lat. 🖐️

Gość Onna Zonna
Nie wrobie go przeciez bo jeszcze mnie zostawi czy nie wiem co, przeciez on sie dziadkiem juz czuje;)

Dlaczego masz go wrabiać ? Przecież on nie powiedział, że nie chce .. Porozmawiaj z nim zamiast się domyślać.

Gość Onna Zonna
No OK pewnie macie troche racji, ze rzeczywistosc czesto werfyikuje poglady... Tak sie tylko zastanawiam, gdyby przydarzyla sie wpadka czy on by to zniosl.

Gość Onna Zonna
Powiedzial, ze nie chce. Tzn. ubral to w inne slowa. Powiedzial, ze ma juz wystarczajaco dzieci i wiecej nie podola.

Gość lenka454
to jest wlasnie to jak sie nie ma pomyslu na zycie, na siebie, wiec trzeba robic bachory do usranej smierci, aby miec co robic:O 2 dzieci na pewno zaspakaja w pelni instynkt macierzynski, wiec po cholere 3?? Znajdz sobie jakies hobby, bo to jest zalosne...

No skoro nie chce .. Mój by nie miał nic przeciw nawet gdybym chciała dziesięcioro. Może jego obciążasz zajmowaniem się i dlatego nie chce..

Gość Onna Zonna
Lnka, nie martw si o moj pomysl na zycie i moje hobby, zapewniam cie, ze mam i jedno i drugie i nie siedze w domu z dziecmi 24/7, a jesli ty nie odczuwasz instynktu macierzynskiego, to zmien forum, bo to jest dla matek i ciezarnych.

Gość Onna Zonna
Pracujemy po rowno i zajmujemy sie dziecmi po rowno, on nawet mniej, bo wiecej pracuje. No ale moze mu przeszlo, trudno.

"zajmujemy sie dziecmi po rowno" Czyli wszystko jasne. Facet jest wygodny z natury ;) i jak ma się zajmować to nie chce. Widać za dużo musiał robić przy dzieciach i zmęczyło go to.

Gość lenka454
to wytlumacz logicznie do czego ci potrzebne kolejne dziecko?? Czego nie dala ci dwojka dzieci, ze musisz miec nastepne?? I nie pieprz jak to przy dwojce malych dzieci masz czas na swoje sprawy i zycie, bo wiem, ze nawet przy jednym dziecku trudno jest sie wyrwac i poswiecac sobie. A maz nie jest wygodny tylko najzupelniej w swiecie normalny. Lepiej udaj sie do psychologa, ktory pomoze ci dowiedziec sie skad ta chcia na rozmnazanie sie🖐️

"skad ta chcia na rozmnazanie sie" A co cie to obchodzi ile ona będzie mieć dzieci ???! Wcale bym się nie zdziwiła gdybyś była jedną z tych co się stara 20 lat o dziecko i nic jej nie wychodzi. Nie brakuje tu takich zawistnych bab.

a czemu nie umiesz uszanować jego decyzji ? masz dwoje czyli masz co robić z kim się bawić chcesz mieć bo kiedys tam powiedział że chce trzy :O zmusić ? celowa wpadka :O ? moze mu sie odmieni za kilka lat ale jak będziesz zmuszać to na pewno nie

i żeby to był powód do załamania to bym nie powiedziała

Gość rusz się leniu do pracy
i sama spróbuj tyrać na tyle bachorów i jednego wieloryba któremu malo bachorów!

Gość anikasdfgh
czytajcie co pisza autorka a później komentujcie... do Lenka454 a co Ciebie obchodzi ile autorka chce mieć dzieci, nie wszyscy robią jedno albo dwoje do pary dla zasady - są tacy którzy chcą mieć dużą rodzine i dzieci są ich radością co wcale nie kłóci sięz posiadaniem hobby. Zwłaszcza że jak autorka pisze - stać ich na to, wiec zajmij się swoim życiem a nie układj komuś... do autorki - może to chwilowe, może Twoj mąż ma gorszy okres, piszesz że ma 30 lat i może odczówa przeskoczenie tej 3 z przodu ;) daj mu troche czasu, napewno mu przejdzie ta obsesja starości i pewnie wrócici do tematu. Macie jeszcze dużo czasu na dzici, jesteście młodzi, nie martw się bedzie dobrze ;) Mó mąż jak nadchodziła też miał dziwne fazy - zachciało mu sie skakać ze spadochronem ;/ naszczęście z czasem przeszlo jak sie przyzwyczail do tej 3 z przodu ;)

Gość szczerze, to..............
ja mam 27 lat i jesli do 30-stki nie zdecyduje sie na drugie dziecko, to zostane tylko przy jednym...

Gość a ja mam 26 lat i
nigdy nie brałam pod uwagę posiadania dziecka przed 30stką. Prawdę mówiąc nawet nie chcę bo za dobrze mi bez dziecka.

Gość yujjkkj
deklaracja deklaracją , lecz chłop zobaczył jak to w PRAKTYCE wyglada i ma prawo zmienic zdanie, bo co top za ojciec jak tylko spłodzi nast. a ty sie bedziesz małym ciagle zajmowac jak on nawet palcem nie ruszy, wiec facet szczery, nie wkurzaj sie

Gość kolejna krowa rozpłodowa
:o