Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PrzerażonaJa8723

Boję się porodu!!!!!:(

Polecane posty

Gość PrzerażonaJa8723

Nie wyobrażam sobie, że miałabym urodzic dziecko, jak czytam te wszystkie wpisy o bólu, nacinaniu krocza, szwach, pękaniu.... To mnie przeraża! Dlatego nawet nie mam chłopaka, nie szukam męża, nie chcę wychodzić za mąż, nie chcę rodzić dzieci, tak strasznie się boję Ale z drugiej strony.... Chciałabym mieć rodzinę, nie chcę całe życie byc sama... jednak przerażenie wygrywa, nie jestem w stanie nawet pomysleć o małżeństwie.... Pomóżcie mi jakoś:(

Gość hehe na serio?
to zaadaoptuj

Gość nie przytyłam, poprawiła
ja nie pomoge mój poród to największy ból mojego życia, największa trauma

popieram MALABLONDYNECZKE ...ja sie juz nie boje...to nie bylo wcale takie straszne, a ljesli sie boisz tak bolu to isnieje epidurale i po krzyku ;)

Gość Fatima_20_
duzo kobiet sie boi ale niektore stac na znieczulenie

No ale ona nie ma niechęci do dzieci i małżeństwa z własnych upodobań tylko z powodu tego, że naczytała się badziewi o strasznych porodach, o nacięciach, szwach, pękaniu... a nie każdy poród tak wygląda przecież. Poczytaj trochę o udanych porodach, o szczęśliwym macierzyństwie i wtedy określ się o co Ci chodzi... jak wyżej ktoś pisał - dziecko można zawsze adoptować przecież, ale jeśli Cie to nie kręci bo chciałabyś swoje ale chodzi tylko o strach to pogadaj trochę z mamami co miały fajne porody

Gość akurat pisza te wyjatki
ktore mialy komplikcje po porodzie, reszta zapomina albo uwaza to za nieistotne. Procent komplikacji nie jest duzy przeciez,to tak, jak ci spadnie cegla na ulicy. porod boli, ale miesiaczke tez masz i zyjesz. To jest o wiele wiekszy bol, ale jednorazowy i z wieeelkim pozytywnym efektem! Nie boj sie!

poprosisz o epidurale i masz problem z glowy...mamy XXI wiek, nie musisz rodzic w cierpieniach ;)

Gość i bardzo słusznie, że się
boisz i tak za dużo jest ludzi na świecie i taki bin Laden musi co jakis czas robić wycinkę