Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polska Australijka

Wyprowadzam sie do Australii.

Polecane posty

Gość te wszystkie dziwne robale
,goraco itd. to na polnocy.Ja mieszkam na poludniu,w Melbourne, i jest super.No,moze oprocz pozarow,ktore zdarzaja sie tutaj od czasu do czasu w lecie:O ludzie tuta jsa swietni,nie to co wiecznie zli,sfrustrowani i zawistni Polacy.Gratuluje wyboru:)

Gość Polska Australijka
Webster - wiem, i to sie nie martwie :D :D najgorzej jak dostane ślinotoku na plaży :D :D :D Też tam mieszkałaś? długo? Co do klimatu to ja lubie upały, ale bez przesady, jak dla was w Hiszpanii jest za goraca to ja dziekuje :D

Gość eee nonoee
Jak to nie ma we Francji skorpionow i wezy ? Jasne ze sa - w dol kolo Marsylii pelno tego dziadostwa . W sierpniu pogoda tam kolo 40 w dzien, w nocy schodzi do zera . Skorpion to zaskoczyl mnie tam w brodziku prysznicowym brr , weze widzialam mnostwo razy jak pomykaly i znajomi do mnie zebym sie nie martwila bo maja zastrzyki w domu w razie co .. nie chcialabym tam akurat mieszkac :)

Gość Polska Australijka
No dokladnie, z tego co slyszalam w Melbourne czy Sydney to wcale nie ma takich upalow, tylko w centrum i na polnocy w Alice Spring czy Darwin itd.

wszedzie sa jakies paskudztwa,mniej lub bardziej obrzydliwe;)

Gość Polska Australijka
Do Francji mzoe i bym sie wyprowadzila al nie moge bo nie znam Francuskiego

U mnie styczen,luty i marzec to najgoretsze miesiace,z czego luty jest najgoretszy i zdarza sie ponad 40 stopni w sloncu:)

Na polnocy np.Queensland klimat jet podobny do tego w Tajlandii-cieplo i wilgotno:)

Gość fdses
jakie krajobrazy ma Australia to beznadziejny kontynent najbardziej suchy na kuli ziemskiej .. Polska : http://mojezakopane.lapy.pl/wp-content/uploads/2010/10/Morskie+oko1.jpg Australia : http://www.mediastorehouse.com/image/southern_australia_strzelecki_desert_sand_dunes_708890.jpg niby tak ale Francje odwiedza najwiecej turystów na swiecie wiec chyba nie jest tak zle a Australie kto odwiedza ? Nikt , bo tam nie ma nic ciekawego

Gość fdses
Australia mi sie kojarzy z piaskiem i z pustynią i beznadziejnym klimatem i krajobrazem . Juz lepszy krajobraz jest w Nowej Zelandi niz w Austalii .

fdses-nikt Ci nie kaze uwielbiac Australii-to po pierwsze,a po drugie wlasnie,ze jest sporo do zobaczenia,ale taki ignorant jak Ty tego nie zrozumie.

Gość fdses
Lepiej zamieszkac na Polnocy nowej zelandi , a Austarlia to porazka pod niemal kazdym wzgledem

Gość fdses
o ile ci nie przeszkadzaja trzesiania ziemi to tylko Nowwa Zelandia . A Austalie omijaj szerokim łukiem

Gość Polska Australijka
fdses - Daruj juz sobie, to ze ci sie kojarzy z piaskiem, to nie znaczy ze tak jest :D :D

Gość uytr
fdses ma racje. Prawda jest brutalna

Gość mkljk
co to znaczy, ze przeprowadzasz sie do Australii? Masz juz zalatwiona prace, mieszkanie, jedziesz do kogos, na studia?

Gość w plenerze
Proszek do prania Kocham tylko Polske, krajobrazy, klimat np. świąt lasy, krajobrazy.. TYLKO POLSKA!--------------- Ciekawy jest nasz kraajjjjj,od 89roku rujnują go po koleji wszystkie rządy,pracy nie dają,zasiłki głodowe 300zł na rodzine wypłacają,i polaki jeszcze żyją,piją wódke, denaturat i autowidol.A co ciekawe ROSNĄ DANE STATYSTYCZNE zysków skarbu państwa,produkcja -leży,rolnictwo-ugory i samosiewki,

Gość __Mimi__
Podnosze, czy ktos jeszcze mieszka/przenosi sie do Australii? Ja emigruje w kwietniu... Moze zalozycielka topicu sie znajdzie i opowie co u niej?

Gość Polska Australijka
U mnie super. Na początku grudnia nabawiłam sie strasznych oparzeń słonecznych. No ale to nic. Udaru jeszcze nie miałam. Kąpałam sie w wodzie i uczyłam surfowac. Chociaż gdzieniegdzie są rekiny. Ale to w dzikich plazach bo tam gdzie ja i ratownicy to nie. Ale powiem,że miałam nie miła przygode, bo piłam alkohol i w ogóle nie czułam, myslałam że taki słaby i piłam piłam aż nagle straciłam kontrole obudziłam sie naga na plaży!! na szczescie znalazł sie ktoś kto mi pomógł. alke strasznie sie bałam że padłam ofiarą gwałtu

Gość Hggyujji
Z pewnoscia lepiej niz w Polsce:)