Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie te oczy, nie te oczy 99

RYŻ 'PARABOLICZNY'"

Polecane posty

Gość nie te oczy, nie te oczy 99

ale się wczoraj usmialam... bylam w tesco i przechodze miedzy regłami a tu babka sie kloci z mezem jaki wziasc ryz "bo przeciez paraboliczny jest lepszy" :D:D mysle jaki kur*wa paraboliczny... podchodze patrze a tu... "parboiled....... normalnie az sie zasmialam na glos bo nie mogłam :D parboiled- to znaczy parzony a nie paraboliczny... ludzie, uczcie sie języków..... :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A ciekawe jaki cukier kupujesz do ciasta, pewnie WANILIOWY 🖐️ Przecież to taka forma tylko przyjęta, nikt nie mówi, że to polska nazwa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie te oczy, nie te oczy 99
nie, wanilinowy. ale no matko ryż paraboliczny?? :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hmmm no a jaki ma byc ten cuki
Vanilla sugar (Vanillezucker) is a commonly used ingredient of German, Polish, Swedish, Finnish, Danish, Austrian, Czech, Slovak, Slovenian and other European desserts. Vanilla sugar is made of sugar, with vanilla beans or mixed with vanilla extract.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hmmm no a jaki ma byc ten cuki
aa o to chodzi, myslalam ze chodzi o to ze nie z wanilii :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Bzdura, cukier jest wanilinowy
jeśli jest z dodatkiem waniliny, czyli sztucznego substytutu wanili. Jeśli cukier jest z dodatkiem wanili naturalnej to oczywiście że jest waniliowy :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Chodzi o samą nazwę... chociaż na opakowaniu napisane jest jedno to w sklepach tam gdzie cena napisane jest prawie zawsze niepoprawnie, ale to taka forma przyjęta więc nie wiem z czego tu się śmiać... Z ryżem P. w sumie nie spotkałam się w książkach kucharskich chyba to nawet nie wiem jakiej formy używają ale cukier waniliowy to ZAWSZE chyba ... tu jeszcze też można to przeżyć chociaż jak widzę opnie i rady "specjalistów" to już mnie to lekko rozpierdala ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Może i jest też cukier waniliowy ale mi akurat chodzi o ten który nazywa się WANILINOWY a przyjął się w formie waniliowy mimo to

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
"jaki wziasc ryz" Wziąść? od kraść? WZIĄĆ - to teraz pośmiejemy się z Ciebie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ale jestes madra lala
ta Pani nie miala mozliwosci uczenia sieg jezykow bo w jej szkole byl niesmiertelny rosyjski ,twoja mama wie co to parboiled ? a moze babcia wie co?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hehehe wszystkie tak jadące po autorce same pewnie kupują ryż 'paraboliczny" :D :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Żal takich ludzi
"ale się wczoraj usmialam... bylam w tesco i przechodze miedzy regłami a tu babka sie kloci z mezem jaki wziasc ryz "bo przeciez paraboliczny jest lepszy" mysle jaki kur*wa paraboliczny... podchodze patrze a tu... "parboiled....... normalnie az sie zasmialam na glos bo nie mogłam parboiled- to znaczy parzony a nie paraboliczny... ludzie, uczcie sie języków..... " Rzeczywiście sensacja... Koboeta nazwała ryż parabolicznym :) Wielkie rzeczy :) Cekawa za to jestem czy Ty wogóle masz pojęcie jaki to ryż "parboiled" poza tym że wiesz co oznacza to słowo :) Jakie ma właściwości? Czym się różni od białego? Brązowego? Miała kobieta rację mówiąc, ze jest lepszy? Teraz pewnie spędzisz godzine u wujka google by odpowiedzieć na ten post :) Ale najważniejsze że Ty znasz jezyk a ta kobieta nie :) Żal takich ludzi jak Ty.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ponyrion
żal mi ludzie, którzy piszą "wogóle"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość u89u98u9
wziasc to jest dopiero kompromitacja:O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość uhjij
serek też jest homogenizowany wanilinowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość leekii
Ryż parboiled długoziarnisty to ryż biały preparowany termicznie. Zastosowanie pary wodnej pod ciśnieniem powoduje przechodzenie składników odżywczych z okrywy ziarna do wnętrza. Ziarna nigdy się nie kleją. O jakim parzenu mowisz? Sama nie wiesz co to za ryz, a smiejesz sie z innych

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie dużo
To ty wyszłaś z tym śmiechem na głupią

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
babka dobrze mowi, nie ma czegos takiego jak ryz paraboliczny, zachowujecie się jakbyście nie wiedzieli co to jest parabola. natomiast cukier może być waniliowy i wanilinowy, zależy czego kto używa. pozatym tu nawet nie chodzi o znajomość jezykow, wystarczy umiec czytac to co jest napisane na pudelku.....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Najgorsze, że nawet polscy producenci ryżu reklamują na swoich stronach, że "paraboiled" to tak zwany paraboliczny. Masakra.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×