Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .Alka

Hej czy ktos z was kupowal moze w Rossmannie cala wyprawke marki Babydream?

Polecane posty

Gość .Alka

Chodzi mi o zupelnie wszystko od A do Z, przez kosmetyki po pieluchy, mleko, smoczki, butetelki, akcesoria pielęgnacyjne itp. Chodzi tylko o marke Babydream, a nie inne ktore sa dostepne w tej drogerii.

Gość .Alka
?

Gość xxnieznanaxx
Powiem tak,pieluszki są dobre ale chusteczki z tej firmy odpadają(są za suche),to już lepsze są z pampersa lub bambino.Ja na początku używałam chusteczek z pampersa i pampersy z pampersa a od 4 miesiąca zaczęłam używać pampersów z Rossmana i powiem ze są lepsze niż z pampersa,więcej kupki wchodzi i więcej siusiu i są tańsze.Ale na sam początek dla dziecka poleciłabym Ci pampersy z pampersa:) jest ich dużo i kosztują 100zl.

Gość .Alka
No piszcie piszcie jeszcze :)

Gość .Alka
?

Gość nie nie
lepiej nivea Polecam jako mama 5 miesiecznego synka. Pampersy od 3 miesiaca zaczelam uzywac z Dady z biedronki i sa bardzo dobre i tanie( oczywiscie jesli dziecko nie jest uczulone)bo tak sie zdaza i wtedy zostaja tylko Pampersy orginalne.Ja na dzien uzywam dady a na spacery lub noc pamers lub huggies. BUTELI avent i smoczki a kosmetyki tylko z Nivea zadnych innych:)ale wybor nalezy do Ciebie

Gość .Alka
Ok, dzięki. Może ktoś jeszcze?

Gość niveababy
pampersy to tylko pampers i hugies a kosmetyki nivea lub ziajka na innne moj ma uczulenie butelki i smoczki lovi dla mnie rewelacja

Gość chusteczki z rossmana sa może
bardziej suche ale za to bez paskudnego propyleneglykolu w składzie- ja kupuje białe i nie jest tak źle z ich nawilżeniem! pieluchy sa bardzo dobre z rossmane, ale dady z biedronki też sa super, dla mnie oryginalne papersy były beznadziejne - dostałam parę paczek w prezencie i przeciekały tragicznie. Z baby dream, na pewno mogę 100% polecic płyn do kąpieli kopf bis fuss - sama go używam od lat i jest świetny i dla dzieci i dla dorosłych, nawet pies nie narzeka :D

Gość .Alka
Piszcie piszcie :) Chętnie jeszcze poczytam Zależy mi na jak największej liczbie komentarzy

Gość ja kupowalam oliwkę, żel do
kąpieli, szampon, pieluszki i chusteczki. Wszystko polecam oprócz właśnie chusteczek, są twarde i podrażniają skórę. W ciąży używałam oliwki babydream na rozstępy i również polecam, świetnie nawilża i nie uczula.

Gość ja kupowalam oliwkę, żel do
a chusteczki polecam bambino :) i kiedyś jeszcze miałam podkłady do przewijania z babydream i też były ok. Ogólnie uważam serię babydream za bardzo udaną.

Gość obserwuję topic bo
hej, był czas że kupowałam namiętnie te pieluchy z babydreama, ale jak odkryłam oryginalne pampersy - sleep&play, Premium care i active baby to nie kupuję innych. słoików nie próbowaliśmy, ale już widzę że mają jakieś dziwne schematy wprowadzania nowych pokarmów chusteczki nawilżane to tylko ew. te różowe, ale też bez rewelacji, każde inne (zwłaszcza błekitne) nam nie pasowały, jakieś za suche sa fajne jest to ze sa probki (po 1,99) pieluch natomiast stale używamy podkładów do przewijania i suchych chusteczek - 100 szt (są wyjątkowo miękkie i duże) oraz tych 90 szt - z aloesem (cudnie pachną i są miekkie) z wilgotnych kupuję te po 15 szt różowe - świetne do torby wyjściowej, bo nie tak ciężkie jak paczka 80 szt fajne są zabawki - ksiązeczka, grzechotka baranek extra jest szczotka do butelek i smoczków - polecam! aa i jeszcze kupujemy stale prostokątne waciki

Gość obserwuję topic bo
pieluchy nie sa najgorsze, z tych niemarkowych, ale też nie ma rewelacji. na pewno nie chłoną wilgoci wgłąb, ale trzeba przyznać że nigdy nam nie przeciekły

Gość .Alka
Dzięki :) Piszcie jeszcze

Gość .Alka
?

Z kosmetyków mamy: żel kopf bis fuss, oliwkę i płyn do kąpieli. Są tak delikatne jak hipp, a o połowę tańsze. I co ważniejsze skład tak naturalny jak hipp, albo bardziej. Pieluchy też dobre, choć wolę dadę. A ze słoiczków to mamy deserki, dziecku bardzo smakują i wypadły lepiej w tych niemieckich testach niż słoiki z hippa. Także polecam babydream:)

Gość Mloda mamusia 24
A wiecie co? ja sama oliwke synkowi zrobilam,jakos nie ufam tym wszystkim kosmetykom,przeciez tam mase chemi jest wladowanej,sama zreszta tez stosuje oliwki wlasnej produkcji :) Moja kolezanka kupowala jakies ze sklepu markowe(nawet nie wiem jakie) ale jej dziecko co chwile jakies wysypki mialo,polecilam jej oliwke taka jaka ja robie i jak reka odjal.No ale nie wiem moze nie wszystkie maluchy sa takie wrazliwe,ja wolalam nie sprawdzac tego na moim synku i od pierwszych dni jest na domowej oliwce.

Gość ja kupilam plyn
go kapieli babydream ale syn mial tak sucha skore po nim ze szok. Pileuchy tez sa do kitu i na dodatek bardzo drogie ( prpnuje porzadnie wszystko przeliczyc). Kaszki , sloiczki to tez jedno gowno. Mleko modyf smakowalo mojemu synowi ale noworodkowi bym tego nie dala ( syn ma 2 latka) Ogolnie to nie rozumiem tego szalu na babydream , jak dla mnie to szmelc.

Gość a co twoim zdaniem jest
dobre? ... to co reklamowane? ...ja nie ma telewizji z wyboru, kosmetyki kupuje czytając składy, a nie oglądając kolorowe słoiczki, jesteśmy alergikami więc znam się na tym i właśnie babydream sobie chwalę! Co do płynu, to nie zawiera SLS, więc nie powinien wysuszać, chyba, że ktoś jest atropowcem - to wtedy wiadomo, potrzebuje czego innego....oczywiście można mięć też nadwrażliwość na inne składniki, dlatego warto wiedzieć co się kupuje po składzie. ..co do pieluch, to moim zdaniem odzierając je z reklam, na prawdę nie ma różnic większych pomiędzy poszczególnymi markami.... spróbujcie nie oglądać tv przez kilka miesięcy zobaczycie jak sie wam poglądy zmienią! ... ja jak widzę u znajomych czy rodziny bloki reklamowe, to nie mogę się nadziwić co za głupoty tam wygadują :O

Gość c,nvfsogjhrset
nie ma czegos takiego jak pampersy dada albo babydream to sie nazywa pieluszki jednorazowe!!!!!Pampers to nazwa firmy!!!!!!!!!!1

Gość ja kupilam plyn
a co twoim zdaniem jest , moj jakos nie ma azs a po tym dzidoskim plynie z babydream skora mu sie luszczyla , mnie zreszta tez bo rowniez sie nim mylam przez pare dni. pieluchy nie doc ze do bani i drgie to jeszcze powodowaly u mojego synka wysypka. husteczki , suche i nie da rady nimi oczyscic dziecku pupy z kupy. Poza tym otwieranie sie zaraz psuje i nie chce sie zamykac przez co hustki wysychaja. My uzywamy pieluch oryginalnych pampers, husteczek tej samej firmy, plyn do kapieli j&j - zolty, od czasu do czasu balsam do skory bambino. I wcale nie sugeruje sie reklama tylko jakoscia.