Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiiiiikisa

jak dobrze zabezpieczyć sie w czasie miesiączki przed poplamieniem!!!!

Polecane posty

Gość asiiiiikisa

mam wyjazd za granice , i podróz bedzie trwała około 14 godzin busem!!! może bedzie z dwa przestanki na postój. a ja mam okres który jest koszmarem. boje sie ze moja podpaska przesiąknie i zostania tylko wielka plama na siedzieniu. jak uchronic sie przed taka wpadką, bo mam bardzo obfite miesiączki. na sama myśl mi już slabo i strasznie sie boje co bedzie wygladala ta podróz. poradcie kobitki.

Spokojnie..załóż mega chlonna podpaske, a podczas postoju ją zmien po prostu .. :) jesli sie boisz ze ci odjecie ten bus to powiedz komus zeby czekał na ciebie.. :) wszystko bedzie dobrze to tylko okres. A co do plamy to moze usiadz na bluzie albo kurtce czy cos w tym rodzaju... załóż też tunikę :) trzymam za Ciebie kciuki :)

Gość asiiiiikisa
najgorsze ,że mam zielone krwawienia :(

Gość asiiiiikisa
ale smieszny podszyw. haha!

Gość lalalalalallala___________
Usiądź na jakiejś bluzce ciemnej swojej, np. ubierz dwie bluzki i jedną zdejmij w busie, bo ciepło ;) Najlepsza by była bluza, bo nikt raczej zwykłej bluzki nie gniecie siedząc na niej ;) I ciemne spodnie i nie ma co się przejmować :) Tuniki nie radzę, bo będzie właśnie na niej widać jak wstaniesz a się wybrudzi - tak mi się wydaje.

Gość moj pies nie je takich
zaloz tampon i podpaske, a na postoju zmien jedno i drugie. powinno wytrzymac

Gość lalalalalallala___________
No właśnie. Załóż tampon i podpaskę i po problemie. Ja też mam bardzo obfite okresy, ale rzadko kiedy mi coś przesiąknie - tylko wtedy, gdy nie mam możliwości zmiany podpaski. Ale zawsze zakładam wtedy ciemne spodnie i jak wracam do domu od razu je myję, ale to rzadkość. Na pewno nic nie przemoknie.

Gość asiiiiikisa
boje sie jeszcze tego zapachu, który czuć niestety w czasie miesiączki. zazwyczaj uzywam rumiankowych podpasek , ale w takich upalach boje sie że nie poskutkują. nie uzywam tabletek anty, wiec na ten sposób niestety jest juz za pózno.

Gość co za problemos
ubierz tunikę, a w czasie jazdy wsadź między nią a spodnie coś jeszcze, np bluzkę albo mały ręczniczek :P I tak jak dziewczyny piszą: tampon XXL i nocna podpaska. I niemożliwe, że w ciągu 14h jazdy będą dwa postoje, nikt nie będzie przecież trzymał szczocha przez 12 godzin :o Także dąt panik, bankowo zatrzymacie się częściej.

Gość ja z kolei nie mam nic...
no coz nie kojarze zadnych ziol ani nic na wstrzymanie okresu. nie przejmuj sie tak bardzo. tampony mozna maksymalnie 8 godzin trzymac, jak wezmiesz duze, i [rzy postojach ktore obowiazkowo musza byc bedziesz mogla zmieniac, to sie nie martw. wez sobie dodatkowo kup chusteczki takie mokre do higieny intymnej, zawsze to dodatkowo dobrze miec.

Gość asiiiiikisa
dzięki wam kochane kobitki za rady. mam nadzieje że to przeżyje bez wielkich ekscesów.........

Gość weeeeeeikisia
Plis pomocy ja nie mam okresu ale boje sie że go dostane podczas ślubu cioci

Gość weeeeeeikisia
Plis pomocy ja nie mam okresu ale boje sie że go dostane podczas ślubu cioci

Gość Mikis
ja podczas podróży wypróbowałam pieluszkę tetrową do której przykleiłam dużą i szeroką podpaskę, u mnie się to sprawdziło , tylko włożyć nie za obcisłe spodnie czy spódniczkę

Gość gość
A wiecie ze sa takie majtki z Always cale jak jedna wielka podpaska ;) bardzo chlonne i w roznych rozmiarach!! Ja kupilam sobie M-ki w zwyklym sklepie typu Duness Storess w Irlandii, ale mysle ze u nas w PL tez sie je dostanie ;) cos jak dziecece pielucho-majtki ;) ;). Ja zawsze sie poplamie w nocy...:( i zakupilam takowe wreszcie! Koszt okolo 11-12euro za 10sztuk. Ostatnio zaplamilam cala koldre i nie zmiesci mi sie ona do pralki zeby ja wyprac :(. Na materac tez w koncu kupilam protector dzis w Pennym. Dzieki Bogu ze mieszkam w tej Irlandii to chociaz Penny ma niskie ceny na koldry i protectory to mozna wymienic... :).