Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość venorutenka@o2.pl

nigdy nie pracowałam co wpisać do cv?

Polecane posty

Gość venorutenka@o2.pl

moja historia wygląda tak-mam 26 lat w tym roku skonczyłam studia biologia na UW , od dziecka chorowałam na depresje i nerwice, zawsze mi ciezko było w szkole na studiach tez ale jakos sie udało. problem w tym ze nigdy nigdzie nie pracowałam, nie z własnej winy tyloko dlatego ze byłam chora. jak ktos ma depresje to wie ze to ciezka choroba. miałam próby samobójcze. teraz jest lepiej chce podjac prace napisałam cv ale w rubryce doswiadczenie moge wpisac tylko praktyke ze studiów czy to mnie dyskwalifikuje???

Gość venorutenka@o2.pl
poradzicie cos???

Gość ie679
wpisz praktyke i ok

Gość venorutenka@o2.pl
wiecie moi rówiesnicy praktycznie od 18 roku zycie gdzies praqcowali np w wakacje np w kfc, jako kelnerzy

Gość Zaniepokoojjnma
Venoturenka nie prz3jmuj sie! A tak w ogole to proponuje zebys do mnie napisała bo jestem w podobnej sytuacji :) Pisz na: la laca para el pelo @ gmail. com ( wszystko pisane razem)

Gość venorutenka@o2.pl
napisze prawde oczywiscie ale czy kiedykolwiek dostane praceA? a jak nie dostane to jak zdobede doswiadczenie ?

Gość Wujek dobra radaaa
Świadectwo pracy pracodawca ma obowiązek wystawić TYLKO przy zatrudnieniu na umowę o pracę. W przypadku zatrudniania na umowę-zlecenie lub inne śmieciowe umowy kopie pracownika w tyłek bez żadnego dokumentu potwierdzającego doświadczenie na stanowisku które oferował. Możesz to wykorzystać...

Gość piosha
ja mam bardzo podobnie do ciebie ale mam pytanie czy np. jak pościemniam w CV z doświadczeniem (oczywiście nic wielkiego) to czy to się może jakoś wydać? Bo podobno pracodwaca dowiaduje się w zusie że pracownik nigdzie nie pracował

Gość kesz
"Bo podobno pracodwaca dowiaduje się w zusie że pracownik nigdzie nie pracował" a pracodawca ma wglad w dane kandydata w ZUS-ie? Nie sadzę.

Skoro jesteś po biologii to mogłaś w czasie studiów udzielać prywatnych lekcji, korepetycji, przygotowywać do matury itp. Możesz napisać, że masz doświadczenie w nauczaniu - udzielanie prywatnych lekcji - tego chyba nie da się sprawdzić :).

Gość oibmh7
kesz oczywiście że ma !! Tak samo sprawa twojego wczesniejszego zatrudnienia wyjdzie przy tym jak będziesz chciała brac urlop !!!

Gość kasiiiiia27
allice naprawdę napisałabyś na CV że twoim doświadczenie w wieku 26 lat jest dawanie korków ? :D:D no prosze cie ! to już wolałabym nic nie pisać.

Gość w sumie mam podobnie
Mam 30 lat i przez rok byłem na stażu w urzędzie. Staż był oczywiście zorganizowany przez PUP. Skończyłem studia z wyróżnieniem (magisterskie, dzienne, na państwowej uczelni) , ale mieszkam w małym, 20-tys. mieście i nikt mnie nie chce zatrudnić. Pracy szukam już prawie 2 lata.

Gość napisz prawdę - praktyki
wiele osób tak robi. Wbrew obiegowym opiniom pracodawca nie opuszcza szczęki na podłogę na widok młodej osoby, która nigdy nie pracowala. Co najwyżej wybierze kogoś lepszego, ale nie masz nic do stracenia. A o depresji i próbach samobójczych nie musisz każdego informować przy okazji rozmowy o pracę bo wiesz, te stereotypy, pracodawca może się zrazić :)

Gość mortalla
młodej osoby ?? W wieku prawie 30 lat ? Ja tam rozumiem brak doświadczenia gdzieś do 23 roku życia ale w wieku 30 to już coś nie halo.

Jeśli miałabym specjalizację pedagogiczną i ubiegałabym się o posadę nauczyciela to bym wpisała :). A jeśli nie w CV to na pewno w liście motywacyjnym.

Gość napisz prawdę - praktyki
Wiem, że może komuś wydawać się inaczej, ale 26 lat to jeszcze całkiem młody człowiek a nie jakiś podtatusiały tetryk :) i jest to akuracik wiek, kiedy wypada kończyć edukację i podchodzić do poszukiwań pierwszej pracy. Glowa do góry. Były tu topiki osób, które w wieku np. 40 lat zostały przez życie zmuszone do poszukiwania pierwszej pracy i to jest istotna trudność, a Ty masz spore szanse.

Gość szczota do czyszczenia kibla
wpisz prace domowe albo opieka nad jakimś bobasem albo rodzeństwem PS fajnych masz starych jak cie do tąd utrzymywali

Gość jfkhgv,
no to jak to jest ??? Pracodawca dowie się że nakłamalam z pracą w CV ?? np w zusie można to sprawdzic albo przy urlopie ???