Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyjechać na studia?

wyjechać na studia?

Polecane posty

Gość wyjechać na studia?

sprawa wygląda tak. w lutym będę bronić dyplom za I stopień studiów i chciałabym popracować pół roku, a magisterkę zrobić w innym mieście (w moim nie ma interesującego mnie kierunku a mieszkam w dużym mieście bo w Łodzi). znalazłam ten kierunek w Warszawie i w Poznaniu między innymi. no ale problem mam z ojcem, bo mimo iż mam 23 lata to czuję jakbym potrzebowała jego zgody na wyjazd. przebąkiwałam już coś na ten temat a on twierdzi, że mam studiować w swoim mieście a nie się szlajać po akademikach gdzieś. i teraz nie wiem co mam zrobić - studiuję na polibudzie ale tutaj nie ma tego kierunku który mnie interesuje, na uniwerku też nie. dostaję rentę w wysokości ponad 1000 zł co miesiąc więc jakbym wyjechała bez jego 'zgody' to i tak bym dała radę się utrzymać tym bardziej że przez pół roku przerwy chcę pracować i odłożyć kasę (jakieś tam oszczędności już i tak mam, ok 1500 zł). co mam robić? poradzicie?

Gość czy pracując nie tracisz renty
?? Uważaj na to, warto sprawdzić. A ojcu powiedz, że wyprowadzisz się od niego przecież prędzej czy później. Teraz czy za dwa lata.

Gość wyjechać na studia?
nie, jeżeli jest to umowa zlecenie to nie. wiem że mi wstrzymają rentę na pół roku (okres między jednymi studiami a drugimi) poza tym co roku pracuję w takiej fabryce na czarno więc ;) no wiem że nie mam 15 lat i jadę się tam kształcić a nie dupczyć w akademiku (bo takie zdanie ma mój ojciec). masz rację, postaram się z nim jeszcze na spokojnie porozmawiać że i tak się wyprowadzę wkrótce. nie chcę z nim wchodzić na wojenną ścieżkę :/

Gość wyjechać na studia?
niby mogłabym pójść na jakiś inny kierunek, ale ja nie chcę. wiem co chcę robić w życiu a ojciec mi nie ułatwia :/

Gość wyjechać na studia?
właśnie z nim rozmawiałam. mówiłam spokojnie, że interesuje mnie inny kierunek niż te które są w moim mieście, że przecież i tak nie będę całe życie z nim mieszkać, że jego wkład finansowy będzie zerowy albo minimalny ale i tak NIE I KONIEC - jak wyjadę to nie mam po co wracać. :( przykro mi