Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasialud

pytanie do mam chlopcow w uk

Polecane posty

Hej dziewczyny, chcialam dowiedziec sie czy ktoras z was miala problemy z napletkiem u swojego malucha? Moj synek ma 3 latka i napletek nie schodzi, zastanawiam sie czy jezeli pojde do gp to mi pomoze? W PL sa wykonywane naciecia , ciekawa jestem czy tutaj tez? Nawet nie wiem jak to powiedziec lekarzowi :(

Gość gggggggggghhhhhhhhhhh
Moj ma prawie 3 latka i podobny problem, ale widze po kolezance, ktorej syn ma problemy z napletkiem, ze to trzeba zostawic poki dziecko nie bedzie umialo samo zadbac o to (czyli odciagac pozniej, myc.. ). Inaczej sklejka znowu murowana. Robienie na sile i tym samym zadawanie bolu ma odwrotne skutki i mozliwy pozniejszy uraz. Jej syn mial zabieg 2 razy w Polsce i znowu sie skleilo a w miedzy czasie sporo sie nacierpial. Sam lekarz w Polsce jej poradzil zeby poczekac i ona teraz mowi, ze gdyby wiedziala to by poczekala do tego 6-8 roku zycia. Jak nie robia sie infekcje to w niczym to mu nie przeszkadza. A potem szybki zabieg i po klopocie. Nie martw sie tym. Lekarz w Uk prawdopodobnie tez bedzie kazal czekac.

Gość fcbusko
moglyscie naciagac cycusia od malego podczas kapieli i raczej bylyby male szanse zeby napletek byl sklejony. mi to w szpitalu po porodzie pokazywali i lekarz pierwszego kontaktu tez o tym mowil. chlopcy maja 3 lata i sami sobie od roku przy myciu naciagaja i myja cycusia. inna inkszosc to to ze tutaj tego sie nie robi wszystko ma sie samo zrobic bo moja kolezanka pytala o to gp. problem w tym ze czasami to samo peknie jak u syna mojej sasiadki co oczywiste jest bolesne i maly placze niemilosiernie przy sikaniu wogole nie chce chodzic do toalety tylko probuje trzymac ile sie da az mi go szkoda. nadal mozecie pomalutku sprobowac naciagac przy kapaniu, pokazac chlopcom jak to sie robi i sami to beda robic i powinno sie obejsc bez naciec chyba ze to juz jest zbyt zaawansowane.

Gość lllissss
moj synek 2 latka tez ma sklejony ale dpopoki nie ma infekcji i problemow z sikaniem jest ok-bron boze na sile cos robic

Naczytalam sie o tym...jedni radza zeby ingerowac, drudzy nie... Nie wiedzialam ze po zabiegu moze znow byc problem :( No nic, pogadam z health visitor...zobaczymy co mi powie.