Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OKRESIK

domowy sposob na bol menstruacyjny?? pomocy

Polecane posty

Gość OKRESIK

moZE koras z was zna jakis sposob? ja juz zjadlam 2 ketonale i 4 ibupromy od 4 rano i nic mi nie pomaga!!! okres mi sie spoznial 12 dni i teraz strasznie boli. leze z termoforem ale nic nie daje RATUNKU :(:(:(:(:(:(:(:(:((:(:(:(:

Gość Prawda objawiona***********
domowy skuteczny 9 miesięcy, zostań ciężarówką.

Gość o jaaaaaaaaaaaaaaa
tez mam dzis okres i nba dodatek mature ustna z polaka!!!!!!!!!!! :/

Gość OKRESIK
już mam: wmówię sobie że jestem mężczyzną, no nic nie będzie mnie przez chwilę bo idę sobie ogolić brodę.

Gość OKRESIK
NO bez przesady nie chce przez 6 nie poznawac siebie w lustrze poza tym wole okres niz nimowlece stolce ale powaznie nie macie jakis tajnych metod bo mnie roznosi. leze na boku z podkurczona noga i pisze jedna reka

Gość salianka
Ciepłe okłady (lub poduszka elektryczna).W necie możesz znaleźć przykłady ćw pomocnych przy bólach menstruacyjnych.A jak musisz wyjść to No-Spa lub coś typowo przeciwbólowego.Na mnie nic innego nie działało. Jeżeli bóle są bardzo uciążliwe, to ginekolog może ci przepisać tabletki antykoncepcyjne - zdecydowanie łagodzą bóle i regulują okres (prawie z dokładnością do godziny :) )

Gość ja zaczynam odkurzac
i jakos mniej mnie boli, serio;) jakies prace fizyczne specjalnie wtedy staram sie wykonywac

Gość wszyscy sa szczesliwi
Bolesne miesiączkowanie pięciornik gęsi Pięciornik gęsi inaczej srebrnik rośnie na łąkach, pastwiskach, niedzach, przydrożach nie ma szczególnych wymagań, aby słońce świeciło i krople rosy użyczyły nieco wilgoci, a już radośnie rozkłada zlotu kwiatki. Niegdyś zioło bardzo popularne, obecnie coraz bardziej odchodzi w zapomnienie, a szkoda, ponieważ korzystnie wpływa na pracę układu pokarmowego przynosi ulgę w schorzeniach wątroby, pomaga nawet w uszkodzeniu wątroby substancjami chemicznymi. w bólach żołądka i jelit jest niezwykle skuteczny, bo działa przeciwzapalnie i rozkurczowo. Herbatkę z ziela pięciornika gęsiego warto również stosować po kuracji antybiotykowej, po chemioterapii i radioterapii starannie oczyszcza organizm i odnawia Florę bakteryjną jelit. herbatka przepis: 2 łyżki ziela pięciornika gęsiego wsypać do garnka, wlać 3 szklanki wody, zagotować, a następnie pod przykryciem zaparzać około łO minut, przecedzić. Herbatkę pić ocieplą w ciągu dnia, najlepiej łykami. W związku z tym, że pięciornik gęsi wykazuje silne działanie przeciwbólowe, polecam ten ziołowy, całkowicie bezpieczny lek młodym dziewczynom przy bolesnym miesiączkowan in. herbatka przepis: ziele pięciornika gęsiego lO0 g kwiat nagietka 50 g kwiat rumianku 50 g Zioła wymieszać, 3 łyżki zalać 3 szklankami wrzącej wody, zaparzyć, przecedzić, pić ciepłe w ciągu dnia. Gdyby bóle miesiączkowe były szczególnie dokuczliwe, należy tę herbatkę pić tydzień przed spodziewaną miesiączką.

Gość oj ja to znam i mi pomagała
seta wódki :O cholera ale to prawda .Wychylałam szklaneczje i rozlużniałam sie jak po 5 no-spach

niektorym kobietom pomagaja kapiele w cieplej wodzie. a jesli chodzi o leki przeciw bolowe to wez jakis mocniejszy - mi pomaga musujacy Solpadeine

Gość OKRESIK
ja jestem w uk i nie znam tych ich lekow. mialam ostatni ketonal i juz zjadlam dlatego pytalam o domowe sposoby :) w PL to bym wiedziala co zjesc... troche mi przechodzi ale chyba samo z siebie heheh co do prac fizycznych nie poszlam dzis do pracy bo nie bylam rano w stanie wstac z lozka zeby sie przewinac... jak pomysle ze zaraz mnie to znowu czeka to mi juz slabo :(

Hej jak Ci już trochę przechodzi, to jueszcze troszkę tylko będziesz musiała się pomęczyć, wiem co to za ból... Mi chwilowo pomagają właśnie butelki z gorąco wodą ... I ketonal też biorę.

Gość OKRESIK
ketonal na wyspach srodek deficytowy jak ogorki kiszone ;D glupia porozdawalam kolezankom jak stekaly i dla mnie nie zostalo juz nic. wogle jest piekna pogoda a ja tu leze nic tylko sobie w leb palnac!!!