Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agatkja

soczewki kontaktowe

Polecane posty

kolorowe, ze wzgledu na uzyty w nich barwnik, moga byc ciut mniej komfortowe w noszeniu (mniejsza przepuszczalnosc wody i tlenu). A juz na pewno nie mozna zbyt dlugo nosic takich bajeranckich, z motywami nie polprzezroczystymi, a zaslaniajacymi Twoja teczowke w calosci (np.gwiazdki, kocie oczy itp.wzory). Ja nosilam Focusy i bylo w porzadku, ale to indywidualne wybory. U kazdego moze byc inaczej.

rozumiem , a jakiej firmy soczewki wam sie podobaly najbarsziej, jakie polecacie? interesuja mnie kwartalne kolorowe

Focusy (jak juz napisalam), miesieczne mam oczy zielono-piwne w zaleznosci od makijazu i swiatla. Przy zalozeniu soczewek o odcieniu morskim (bardziej blekitne niz zielone, nie pamietam nazwy) mialam "kocie" oczy :) baaaardzo intensywnie zielone. Z kilku prob ta byla najlepsza. Kolor wynikowy to jak mieszanie dwoch barw - Twego koloru i koloru soczewki. U kazdego bedzie wiec inny :)

ja chcialabym sobie kupic takie intensywne zielone :) a mam blekitno szare

Agatko, ale to wcale nie znaczy, ze musisz kupic wlasnie zielone. Kolorowe soczewki sa polprzezroczyste. Dlatego kolor nalozony jakby "miesza sie" z Twoim, jak dwie farbki :) dlatego Ty rowniez powinnas znalezc miejsce, w ktorym pozwola Ci przymierzyc kilka dostepnych kolorow. Wtedy zobaczysz, w ktorym Ci najlepiej. Moze sie okazac, ze zeby z Twoich niebieskich zrobic zielone, bedziesz nakladala jakis lekko brazowy odcien lub piwny :)

Gość ntrnyjtuj
a czy naprawde je sie zaklada tylko na raz? w nocy wiem ze trzeba zdejmowac..ale czy na drugi/trzeci dzien moge je zakladac ponownie(te same) ?

raz zaklada sie tylko soczewki jednorazowe. Inne, tzw.do przedluzonego noszenia, na noc wrzuca sie do plynow odkazajacych i rano zaklada czysciutkie ponownie. Ich zywotnosc zalezy od rodzaju, jak i...uzytkownika :)

Gość Juliaa_88
Ja zamawiam tylko przez internet. Przez cały rok można zaoszczędzić kilkaset złotych. Jest to bardzo duża różnica przynajmniej dla mnie. A do tego zawsze jakieś gratisy dostaję polecam http://soczewkomania.pl

Gość niewiele wiecie o soczewkach
podstawa to materiał - nowoczesne są silikonowo-hydrożelowe - przepuszczają 6 razy więcej tlenu od tradycyjnych hydrożelowych Koleżanka nosi aAir Optix Nigt & Day i nawet może spać w nich. Jednak uwaga - nie powinno się tak robić, bo w koncu zrobi się tzw. unaczynienie rogówki i koniec z noszeniem soczewek, przynajmniej na rok Jak się przestrzega zaleceń lekarza , kupuje dobre soczewki i płyny to wszytko powinno być OK :)

ja również noszę hydrożelowe - JJ Acuvue Oasys śpię w nich i noszę bez przerwy przez tydzień, zdejmuję na noc po 7 dniach i rano zakładam nowe na następny tydzień kontroluje oczy co 3 miesiace, a soczewki nosze już kilkanaście miesięcy nic z oczami mi się złego nie dzieje

autorko idź na piotrkowską po soczewki jak coś.. są prawie darmo.. ja za jedno opakowanie płaciłam 50 zł a tam za dwa dałam 40.. po 20 zł były akurat moje.. są bardzo tanie.. myślę, że 20 zł za dobre soczewki to nie tak dużo.. z każdej firmy tam chyba mają..

*silikonowo-hydrożelowe JJ Acuvue Oasys to są te jednodniowe ?? opłaca się te jednodniowe kupować ?? ile wynosi koszt miesięczny takich soczewek?? ja zawsze miałam miesięczne..a kolorowe to mam nawet kwartalne..

Gość Sklep.Optilus.pl
A dlaczego nie bierzecie pod uwagę zakupów w sklepach internetowych? W tamtejszych salonach optycznych również można znaleźć dobre soczewki w niższej cenie,zobaczcie na www.Sklep.Optilus.pl

Gość MagdaMałaMi
Póki co wzrok mam dobry i nie korzystam z soczewek, ale znajoma kupowała na www.okooko.pl i jest bardzo zadowolona. Wszystkie soczewki są tańsze niż na szkła.com czy twojesoczewki. Mówiła też, że szybko wysyłają. Mają tam teraz opcję, że jak ktoś kupi u nich soczewkę z polecenia to osoba polecająca zgarnia 10 zł do wydania na soczewki, a ta która otrzymuje polecenie ma rabat 5% - więc jakby ktoś potrzebował to odezwijcie się pod postem, podając adres e-mail lub nr gg, to znajoma wam poleci - wy macie rabat, a ona zniżkę :) Oczywiście wy też możecie potem dalej polecać i zarabiać na swoje soczewki.

Gość gośćAdriannagość
mozesz miec soczewki w 5 min. Wystarczy ze pojdziesz do salonu gdzie przy okazji robią badanie wzroku, sprawdza wadę bo do soczewek chyba troche inaczej sie to liczy i jak bede mieli na stanie to bierzesz. Ja tak przynajmniej zrobilam w https://mylenshop.com/badanie-wzroku-cinfo-pol-85.html

Gość mimimivb
widziałyście akcj***ausch&lomb z darmowymi soczewkami, ja już ankietę wypełniłam, oby ię udało :)

Gość gość
Wszystkim osobom mieszkającym w Poznaniu lub okolicach polecam zgłosić się do salonu optycznego www.optyk-bloch.pl Tam znajdziecie świetne soczewki kontaktowe w bardzo dobrych cenach. Polecam wam ich.