Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Emilka 27l,wwwawa

Gdzie zainwestowac gotówke? jakaś lokata? jak zarabiacie na pieniądzach?

Polecane posty

Biedne ludki, co wy byscie zrobili aby grosza zlapac:D Zal Zlotowke gonilibyscie do hameryki:D

Zajmuje się doradztwem finansowym. Dla zainteresowanych e-mail:celissa@wp.pl Udzielam pełniejszych informacji dotyczących inwestowania.

Czytałem o kasomat.pl i zgadzam się, że oferta jest dobra. Co prawda serwis jest młody i ciężko go ocenić. Ale jak przyglądam się tak jego ofercie, to wychodzi na to, że można nieźle zarobić. Ktoś ma już doświadczenie związane z tym serwisem?

Gość parapetówka
ja sama chyba skorzystam z ich oferty. Zysk 17% w tej promocji jest dosyc duzym zyskiem w moim odczuciu dla ludzi którzy np nie maja pojecia jak inwestowac w giełde

Gość tom czewa 27
Oj ludzie.... nie mogę czytać takich bzdur co tu wypisujecie,jedna mądrzejsza od drugiej. Ludzie wszyscy jesteście w błędzie,na lokatach można dobrze zarobić. Jak ktoś jest na tyle kompetentny to wie, że w bankach przy kwocie 400 000 można negocjować % i brać lokaty bez podatku BELKI czyli ile wynegocjujemy tyle mamy zarobku na czysto,a na dodatek bierzemy lokaty z kapitalizacją dzienną . Jeśli ktoś inwestuje 400 000 zł to co najmniej można wynegocjować 7% a to jest minimum i pieniążki są bezpieczne bo są gwarantowane przez BFG !!!!!. Czyli z 400 000zł 7 % to jest suma 28 000 zł rocznie to miesięcznie będziemy mieli 2 333 zł . Z kąt wiem??? Bo sam mam taką kwotę i interesuje się lokatami od dawna a boje się dawać pieniędzy na fundusze inwestycyjne czy grać na giełdzie. poszedłem do banku do okienka,zapytałem się czy można negocjować procent przy takiej kwocie a pani powiedziała,owszem można po czym zaprowadziła mnie na 2 piętro dla vipów. Pozdrawiam

Gość tom czewa 27
Dodatkowo pragnę się wypowiedzieć na temat kupna i wynajmowania mieszkań. Na początku też chciałem kupić 3 mieszkania w częstochowie , lekko je wyremontować i wynajmować, spotkałem się z dobrym moim kolegą który ma 2 mieszkanka pod wynajem, za jedno mieszkanie ma na czysto 600 zl to w sumie 1200 miesięcznie, ale powiedział mi że to nie jest takie fajne bo zarabia się mało pieniędzy a lokatorzy są różni, raz nie płacą czynszu,spóźniają się a niektórzy są studentami i robią imprezki, po czym mieszkanie jest zdewastowane i nadaje się do kolejnego remontu, a najlepsze jest to, że jest duża kara jeśli się wynajmuje mieszkania bez pozwolenia i opłacania składek i podatku, jeśli będziemy to robić według prawa to zarobki będą o dużo mniejsze w granicach 900 zł a nawet mniej więc można inwestować w coś innego i szczerze odradzam kupna + wynajmu. Można także iść do doradcy finansowego i on może nam doradzić co i jak. Dziękuje i pozdrawiam

Gość Dominikqwq
Ja zainwestowałem w tzw kontrakt. Wybrałem firmę www.grandcapital.pl Oferują wyższy procent niz w banku, jednak jest on logiczny (przy mojej wiedzy możliwy do zarobienia). Obecnie mam juz u nich druga lokatę, pierwsza się zakończyła i otrzymałem w terminie i kapitał i należne odsetki

Gość Jasminn
Wynajem się opłaca ale nie przy 2 mieszkaniach, to jest tak przy lokatach. Wrzuć 100zł na rok i zobacz ile będzie odsetek... A tak na powąznie, bo widzę że temat cześciowo poruszony, faktycznie na dzień dzisiejszy dobra ofertę ma www.grandcapital.pl

Gość Lokaty to straty
Lokata sie nie opłaca w dzisiejszych czasach ja mając 100 tys zl kupiłabym 2 kawalerki ( w rybniku mozna kupic za 50 tys jak sie dobrze poszuka ) i wynajmowała bym je z czego bym miała ok 1000 zł zysku miesiecznie , to tak jak ktos napisał ze zeby miec 700 zł mies na lokacie trzeba miec ok 400 tys ... Mieszkania idą w góre takze to tez jest jakby dodatkowa lokata ... Tylko w warszawie zapewne kawalerki nawet za 100 tys nie kupisz,... nie wiem jakie macie tam ceny ale zapewnie za mieszkanie sobie niezle liczą

Gość DGKK
Dominikqwqej- możesz napisać coś więcej? ile miałes/as zysku na jaki okres i przy jakiej kwocie?

Gość kamparek
Lokata nie daje zysków od wielu lat. Jeśli teraz sensownie zainwestować to JARTOM, hale magazynowe, ale mowa o inwestycjach dla większych graczy. A kto posiada na to środki?

Gość tymon

Mieszkanie w Warszawie kupiłem kilka lat temu i była to świetna decyzja na ulokowanie pieniędzy. Teraz mam z niego dochód i tzw biznes sie kręci. Najmem i wszelkimi kwestiami z tym związanymi w moim imieniu zajmuje się firma IMMO4Rent więc ja nie muszę się niczym przejmować. 

Gość Benia
Dnia 5.12.2019 o 18:54, Gość tymon napisał:

Mieszkanie w Warszawie kupiłem kilka lat temu i była to świetna decyzja na ulokowanie pieniędzy. Teraz mam z niego dochód i tzw biznes sie kręci. Najmem i wszelkimi kwestiami z tym związanymi w moim imieniu zajmuje się firma IMMO4Rent więc ja nie muszę się niczym przejmować. 

O znam IMMO4Rent, dzięki nim udało mi się znaleźć mieszkanie w Warszawie. Bardzo fajna firma. Kiedy cokolwiek się stanie u mnie to od razu się wym zajmują. 

My kupiliśmy mieszkanie pod wynajem w IV etapie inwestycji Apartamenty Nowy Marysin dewelopera APM Development. Super obiekt, w naprawdę fajnej lokalizacji i ze świetną infrastrukturą dookoła. Mieszkanie w fajnym rozkładzie, z odpowiednim metrażem - tak więc na pewno będzie się dobrze wynajmowało 🙂