Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Trzezwo patrzaca

Jan Paweł II - bronil pedofilii i zostal beatyfikowany - gdzie jego "swietosc''

Polecane posty

Gość Trzezwo patrzaca

Przeciez on nic nie zrobil wielkiego - podorzowal po calym swiecie nie za swoje, krytykowal walke z aids w afryce (za pomoca prezerwatyw) itd

Gość omg ...
beatyfikacja oznacza "błogosławiony " a nie świety jak narazie nikt go nie kanonizował

Gość nie mozna
trzezwo patrząca,masz prawo miec swoje zdanie .ale po co wypisujesz te bzdury na kafe to niewiem!!!to był jest i bedzie wielki człowiek i ty jedna i reszta durni które zaraz sie odezwą tego nie zmienicie na szczescie,JP II kochał wszystkich ludzi ,cibie pewnie tez!!! wiec okaz troche szacunku i wypierdalaj stąd!!! won

Gość nie mozna
imo pierwszy raz jestem z ciebie dumna:)

Gość A jaaaa powiemm
Wiecie ja nie wiem czy on bronił pedofili nic takiego nie słyszałam ale wydaje mi się że on był zbyt łagodny. Tzn pozwalał księżom na zbyt wiele. I trochę ten kler rozpuścił. Potrafił przyciągnąć ludzi ku sobie ale też pozwalał wchodzić sobie na głowę

Gość sto procent z pokolenia JPII
IMO13811 ale pie**olona cebilka zaklada takie tematy, j** sie suko w ten poj**any ryj od razu widac,ze się odezwał prawdziwy katol,tolerancyjny,a cóż za miłosć do bliźniego płynie z tych słów,to na sto procent z pokolenia JPII,hahahaa

problem pedofilii w kościele nie dotyczył tylko pontyfikatu JPII więc się odwalcie, poza tym to wyszło na jaw dopiero przy tym papieżu obecnym, JPII nie musiał o tym wiedzieć

Gość nie mozna
a mi sie wydaje ze jego ta sytuacja z pedofilami w kosciele po prostu przerastała,i dlatego nic nie mówił,a już napewno nikogo z nich nie bronił,poprostu milczał na ten temat,dlatego ze go to niemiłosiernie bolało i smuciło,ale jedno wiem ze napewno to nie JPII nie jest winien temu ze pedofile są w naszym kosciele,a co niektórzy powinni zastanowic sie nad soba,nikomu nie zycze zle ale zeby nie przyszedł taki dzien ze bedziecie prosic (w formie modlitwy oczywiscie) JPII o pomoc.bo predzej czy pózniej zostanie świetym czy tego chcecie czy tez nie!!!

Gość autorko lepiej sie przymknij
bo jesli to jest prawda to sama jestes nikim ze za jego zycia to ukrywalas a teraz nagle mowisz o tym. zaklamana "swietoszka"

Gość ja tez ja tez :)
zastanow sie co piszesz. Jan Pawel II byl wielkim czlowiekiem, nie masz pojecia o nim skoro wypisujesz takie bzdury. To, ze zostal Swietym jest najlepsza decyzja.

Gość a cóż takiego wielkiego JP2
zrobił dla ludzi, a dla Polski przede wszystkim. Razem z tym elektrykiem -dzieciorobem z Gdańska zamienił reżim proletariatu na reżim kleru i koscioła z takimi rodzynkami, jak o. Rydzyk i całą kupą innych kiecunów. Dobrowolnie zmienił obywatelstwo na watykańskie i w sumie to aż taki Polak z Niego nie był, a to co najgorsze wplątał w Polskę w bardzo dla Polski niekorzystny konkordat, który jeszcze długo bedzie nam się czkawką odbijał. Ale jako człowiek mający najwięcej pomników na świecie, chyba tym rozsławił w świecie no i cofnięciem do głębokiego średniowiecza, co ostatnio widać ....

Gość wielka papa jest wielka
ja tez ja tez :) zastanow sie co piszesz. Jan Pawel II byl wielkim czlowiekiem, nie masz pojecia o nim skoro wypisujesz takie bzdury. To, ze zostal Swietym jest najlepsza decyzja. wiecznie te same i wyświechtane głupawe teksty,że był wielki,bo był wielki i był największy i temu podobne bzdety,a może jakies fakty,na czym niby to ta wielkość tego całego papy miała polegać,niczego wielkiego w działaniach tego kierownika watykanu nie widzę,a świętym ,jak by co to jeszcze nie został

Gość Pokutnica Janinaaaaaaaaaa
Jan Pawel 2 to Pasterz Polakow, zarowno tych pracowitych, jak i bezrobotnych, choc moim zdaniem bezrobotnych powinien zagnac do pracy, no ale to jego decyzja :O Ci, ktorzy nie wierza w wielkosc Jana Pawla zapewne nie wierza, ze powstaja LItanie ku Jego czci, a samo wiecie, ze kto ma Litanie, ten jest Swiety albo Prawie Swiety :) Kamelia pisala o tym na topiku Jezus i piekno Bozego slowa :) :) Oto Litania, mozna odmawiac ja nawet kilka razy dziennie: Litania do Jana Pawła II Kyrie, elejson. Chryste, elejson. Kyrie, elejson. . Chryste, usłysz nas. Chryste, wysłuchaj nas. . Ojcze z nieba, Boże, zmiłuj się nad nami! Synu, Odkupicielu świata Boże, zmiłuj się nad nami! Duchu Święty, Boże, zmiłuj się nad nami! Święta Trójco, jedyny Boże, zmiłuj się nad nami! Bogurodzico Dziewico, módl się za nami!. Pielgrzymie Dobrej Nowiny, módl się za nami, Pielgrzymie niosący Prawdę, Pielgrzymie dialogu, Pasterzu intelektualistów, módl się za nami, Pasterzu dziennikarzy, Pasterzu podróżników, Pasterzu artystów, Pasterzu sportowców, Pasterzu pracujących i bezrobotnych, Pasterzu Polaków, Pasterzu całego świata, Przyjacielu dzieci, módl się za nami, Wielki Przyjacielu młodzieży, Wzorze oddania się Niepokalanej, módl się za nami, Wzorze pracowitości, Wzorze pokory, Pociecho cierpiących i nieuleczalnie chorych, módl się za nami, Pociecho niepełnosprawnych, Pociecho porzuconych i osieroconych, Pociecho umierających, Kapłanie otwarty na człowieka, módl się za nami Kapłanie serdeczny, szczery i radosny, Orędowniku Miłosierdzia Bożego, módl się za nami, Orędowniku pokoju, . Orędowniku cywilizacji miłości, Orędowniku sprawiedliwości społecznej, Orędowniku nadziei, która przekracza śmierć, Nauczycielu modlitwy, módl się za nami, Nauczycielu patriotyzmu, Nauczycielu ekumenizmu, Obrońco życia od chwili poczęcia po naturalną śmierć, módl się za nami Obrońco godności każdego człowieka Olbrzymie wiary, nadziei i miłości, módl się za nami. Baranku Boży, który gładzisz grzech świata, przepuść nam Panie! Baranku Boży, który gładzisz grzechy świata, wysłuchaj nas Panie Baranku Boży, który gładzisz grzechy świata, zmiłuj się nad nami! :O :) Pamietajcie, Jan Pawet to nasz Pasterz, Pasterz Polakow :)

A czy to wazne, co zrobil dla ludzi, wazne, co zrobil dla Religiii i Kosciola Katolickiego, a kazdy wie, ze zrobil wiele :) Litanie te, ktora wkleilam mozna odmawiac w domu, a takze przed Msza, dla mnie niektore wersety tak sie podobaja, ze az omdlenie mnie ogarnia ichec bycia dobra :)

Pasterz Polakow, tak Go nazywamy, a przeciez Polacy nie mieli wczesniej wlasnego prywatnego pasterza. Nie kazdy narod ma pasterza, moje dzieci, nie mowiac juz o tym, ze nie maja Pasterza zielonoswiatkowcy ani prawoslawni i inne sekty. Kamelia jest zielonym swiatkiem i sama przyznaje, ze jej sekta nie ma Paiezy ani Blogoslawionych, nikt ich nie pasie, a nas Katolikow pasie :) Tak, tak, moje dzieci.

Gość nie dowiemy się czy był wielki
z prostego powodu: był całkowicie zamknięty na polemikę, nie tylko z prostymi internautami-troglodytami, nie tylko z pismakami podrzędnych brukowców, ale z całkiem poważnymi autorytetami. Za zasłoną swojej nieomylności wygłaszał różne rzeczy, ale słuchać, co ktoś inny na ten temat sądzi nawet nie chciał. Żeby cokolwiek dobrego zrobić trzeba współpracować. Jan Paweł II nie odpowiadał na krytykę - może miał argumenty, może nie miał - nie dowiemy się. Nie chciał debatować, nie chciał szukać kompromisów. W tak komfortowej pozycji chyba każdy z nas zrobiłby to co on :)

Gość Pokutnica Janinaaaaaaaaaaa
Szczerze mowiac wkurzaja mnie te zielone swiatki, bo zra mieso nawet w piatek, maja jakies dziwaczne obrazy i nienawidza Maryji, kamelia ma jakis szal na punkcie Maryji, gdy tylko wstawie na topiku Litanie do Matki Boskiej albo jakies dobre slowo o tej naszej Matce leci na smietnik i nie spocznie nim nie doprowadzi do wykasowania postu o Maryji :O :O Smutne to. Maryja przeciez nie gryzie, moje dzieci.

Gość wielka papa jest wielka
Jania "Smutne to. Maryja przeciez nie gryzie, moje dzieci.' i tu się z toba zgodzę,co ma gryżc,jak jej nie ma!,hahahaa

Gość nie mozna
won!!!!,nie wierzycie w niego to nie,ale dajcie mu juz swiety spokój,niech kazdy zastanowi sie nad soba ,a dopiero pózniej wypisuje te wszystkie bzdury na temat ojca św,ja w niego bardzo wierze to był wspaniały człowiek,własnie!!! CZŁOWIEK tylko i aż!!!zreszta mam pewien powód zeby wierzyc w jego swietosc,i nikt mi nie przepowie ze jest inaczej!!!

Gość zamiast dentysty
może zamiast isć do dentysty wystarczy się do jego zabka pomodlic?gdzie to jego ząbek ma trafic,do którego kosciółka?

Gość zamiast dentysty
SCANDALIEROS To szatan Wam kaze pisac takie farmazony ? przecież jego ząb trafił już do jakiegoś kościoła,prasa o tym pisała,to niczyj wymysł,tylko fakt,a że nawet diabeł by tego lepiej nie wymyślił,to też fakt,hahahahah

A kto to jest ten jan paweł któryś tam? Stary dziadzio zamiatający pod dywan kościelne brudy pedofilskie, wożący swój tyłek po całym świecie za pieniądze wyłudzone niczym haracz z konkordatu i lubiący jak to większość starych ludzi być w centrum uwagi. :o Dla mnie to jest nikt. No, oplujcie mnie pełni miłości katole.

Gość menchell
Zwykły człowiek jest przedmiotem kultu? Nie wiedziałem. Myślałem że kult dotyczy tylko Boga a nie ludzi. W końcu w biblii jest napisane- Nikogo też na ziemi nie nazywajcie waszym ojcem; jeden bowiem jest Ojciec wasz, Ten w niebie. Mat 23, 9 polska to najbardziej debilny kraj bo przecież takie gówno mógl wymyślić tylko polak prawda? polska to najbardziej debilny kraj bo przecież takie gówno mógl wymyślić tylko polak prawda? nie głupio wam tak wielkiego pedofila obrażać??

wybór na papieża był nieszcześciem dla Polaków z narodu głupiego, zrobił sie jeszcze na dodatek pełnym pychy, że Bóg uczynił Polaków Narodem wybranym.

Gość hehehelena
Przestańcie tak srać. Popatrzcie na tą sprawę z obiektywnej strony. Mi też było w to wszystko ciężko uwierzyć ale taka prawda. Kościół robi w chu*a nas wszystkich. Ja wierzę w Boga ale tylko w niego, nie obchodzi mnie 'nauka' kościoła bo to jest totalna ściema. Niektórzy tutaj widzę są tak bardzo katoliccy, że wyzywają innych. No pokazaliście klasę, pięknie, jesteście super.

Gość gyhvvc v
bmblondyn - człowiek pozbawiony pychy

Gość Steven Hollings
Ludzie jak czytam co Ci katolicy piszą to sie zastanawiam co ten papiez wam przekazal? Nienawisc, puste slowa? To byl biznesmen widzial jaka tresc wystosowac Kosciol Katolicki to firma od 1700 lat. Wkoncu z Jezusem Chrystusem nie ma wiele wspolnego procz przykrywki. Nie bede poruszal tutaj historii ale wstyd jej nie znać. Poprostu Karol Wojtyla przyjal taki rodzaj reklamy na te czasy co nie znaczy ze kierowal sie dobrem. Precedens pedofili i zamieszanie oraz swiadomosc papieza byla bardzo wysoka. Ponadto byl czlowiekiem opetanym przez demona ktory objawia sie ludziom od jakiegos czasu w postaci matki boskiej. To są fakty znane i dla kazdego czlowieka dostepne. Prosze korzystac ze swojej glowy. Historia jest dostepna a punkty widzenia takze, nie rozumiem czemu bronicie czlowieka ktory nic dla chrzescijanstwa ani ludzkosci nie zrobic wrecz wiele zlego wyrzadzil krzywdy ludziom. Jest czlowiekiem jak kazdy do oceny, to ze jest papiezem nie oznacza ze jest wspanialy i kazdy bedzie go czcil. Moim zdaniem wogole glupota jest cos takiego jak robnienie swietych czy modlenie sie do nich bo nie ma czegos takiego. Modl sie do Boga i Jezusa Chrystusa a jak nie to nie chce wiedziec do kogo. Robcie co chcecie tylko jego wyidalizowanego obrazu nie narzucajcie innym. Dla mnie to zly czlowiek ja sie go boję i prosze mnie nie gnebic. To tak jakby jakis faszysta Ci kazal czcic Hitlera i nie pozwalal powiedziec na niego zlego slowa. Tak sie czuje wlasnie.