Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boję się:(:(

opryszczka wargowa u 8 miesięczniaka

Polecane posty

kochane mamy czy któraś spotkała się z opryszczką u tak małego dziecka? jak ona wyglądała? czy pozostawiła po sobie jakieś konsekwencje? zabrałam na spacer syna, do wózka wkładałam go zdrowego a po 2 h spaceru na którym spał wyskoczyły mu trzy czerwone małe krostki na łączeniu dolnej wargi z brodą,jutro idziemy do lekarz, obawiam się że to opryszczka.

pomoże ktoś?

nikt mi nie pomoże?

Gość gorączkuje?
jeśli nie to smaruj trzy razy dziennie aftinem i obserwuj dziecko

ktoś jeszcze się wypowie?

Gość bardzo ważne
moja corka miala opryszczkowe zapalenie jamy ustnej jak miala niecale 2 lata... to bylo straszne... masakra... goraczka do 40 stopni , tydzien czasu prawie nic nie jadla, tylko pila, na szczescie mleko tez i jakies jogurty plynne. bylysmy u lekarza, w sumie to kazal tylko witaminy dawac i leki przeciwgoraczkowe, bo za opryszczke odpowiedzialny jest wirus przeszlo po okolo tygodniu aftin niewiele pomoze bo z tego co sie orientuje aftin jest na jakies zmiany grzybicze

Gość bardzo ważne
pierwszy kontakt z wirusem opryszczki jest najgorszy i najgorzej go dzieciaki przechodza, pozniej nie jest juz tak zle. obserwuj dziecko, jak bedzie goraczkowac to podaj cos, a jak do jamy ustnej przejdzie to idz do lekarza u mojej malej w buzi te krostki/ bable byly wszedzie, na gardle, jezyku, podniebieniu, dziasla spuchniete tak ze prawie zebow nie bylo widac :/ strasznie sie ocierpiala, ale tak jak pisalam po tgodniu mniej wiecej przeszlo

a jak się to u was zaczęło?

Boże okropne to co piszesz, współczuję twojej córuni, oby ją to już nie spotykała, bo naprawdę przeszła horror

Gość bardzo ważne
nie spotka bo tak jak mowie pierwsze spotkanie z wirusem opryszczki jest takie straszne, pozniej jest juz normalnie, tak jak u nas - doroslych a zaczelo sie od tego ze miala czerwone gardlo i takie biale kropki na migdalkach, a pozniej rozeszlo sie po calej buzi i troche na usta mam nadzieje ze Twojego synka to ominie, miarz mu temperature, w aptece mozesz zapytac o jakis specyfik, moze wysuszajacy na to dziadostwo, chociaz podejrzewam ze dla tak malego dziecka raczej nic nie bedzie :/

Gość bardzo ważne
wydaje mi sie ze nie ma sensu do lekarza, skoro na razie ma to tylko na ustach, nie jest jeszcze tak zle :) wystarczylo obserwowac no to sprobuj tym aftinem, chociaz jak dla mnie to on jest na zmiany grzybicze, plesniawki nie chcialam Cie bron Boze nastraszyc :) napisalam tylko jak to u nas przebiegalo a i u nas to sie inaczej zaczelo niz u Twojego syna, wiec mysle ze bedzie ok i przejdzie szybko

naprawdę bardzo ci dziękuję za odzew:)

Gość mammmuuuska
a jetses pewna, ze to opryszczka. Ja kiedys tez tak spanikowalam, okazalo sie, ze to od ssania piersi przez dziecko :) Po kilku godzinach zniknelo :)

moja córa miała ok roku jak też jej coś wyskoczyło na dolnej wardze, niby niewinne 2 czerwone kropeczki po 3 dniach dostała goraczkę, nie chciała nic brać do us, zdnych płynów, jedynie wodę i to łyzeczką, tak było cały dzień, następnego dnia obejrzałam jej buzię, bo mysłałam ze może ząb swychodzi czy co...patrze a tam w buzi pod językiem jakies krostki czerwone i na ęzyku kilka, to była niedziela pojechaliśmy na pogotowie i okazało się że to zapalenie jamy ustnej dostała antybiotyk i na 2 dzień już było lepiej moja miała ten nawyk brania wszystkiego do buzi, wiec myślę że to dlatego zachorowałą