Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KalinkaMaaaja

Wysypka na skórze dziecka.

Polecane posty

Gość KalinkaMaaaja

Od jakiegos 1.5 miesiaca u mojej 3 miesiecznej córeczki wystepuje jakas przypuszczam reakcja alergiczna na całym ciele, buźce, kolanach najmocniej i po bokach brzuszka. Dostała Bebilon Pepti lecz nie pomaga. zastanawiam sie czy moze to byc to od którejs herbatki jaka dostaje? Humana- na dobranoc hipp- rumiankowa hipp- koperkowa hipp- uspokajajaca.

Mój mały jest uczulony na herbatę koperkową z hippa, też był wysypany ale głównie na brzuchu i buzi a szyja była zaczerwieniona, od 2 miesięcy pije tylko wodę i nie ma śladu po wysypce.

Gość KalinkaMaaaja
tyle ze rumiankowa pije prawie od urodzenia a uczulenie jest od 1.5 miesiaca

Gość KalinkaMaaaja
ona tez ma bardzo zaczerwieniona szyje

mój mały pił koper od 2 tyg a wysypka wyskoczyła po 3 miesiącu, czasem tak bywa,że dziecko na początku nic nie jest a potem nagle się uczula. Odstaw wszystkie herbatki na tydzień, podawaj jej tylko przegotowaną wodę, jak wysypka zniknie podawaj herbatę etapami, najpierw parę dni jedną potem druga itd. zobaczysz co uczula. swoja drogą woda jest najlepsza, herbaty gotowe mają bardzo dużo cukru, przeczytaj sobie skład. Jak już chcesz podawać herbatki to kupuj ekspresowe i je rozcieńczaj.

u mojego syna szyja była po prostu żywo czerwona, jest uczulony nie tylko na koper i wszystkie reakcje alergiczne wychodzą na szyi, która w zgięciach jest czerwona i plamy te są mokre, nie jest to odparzenie, jak szyja ma kontakt z powietrzem to skóra blednie, po całkowitym wyschnięciu schodziła skóra.

Gość łojotko
A może to łojotokowe zapalenie skóry u niemowlaków to bardzo powszechne, a często mylone( przez pediatrów) ze skazą białkową

Gość sońka100
Może to być alergia na pyłki. Ponad miesiąc temu rozpoczął się okres pylenia roślin i uczulają wielu ludzi. Udaj się z dzieckiem do alergologa, bo nieleczona alergia może być bardzo niebezpieczna(o ile ją ma)

Gość Kinga odp
Możliwe że to jakieś uczulenie ale może to być np azs w takim przypadku radzę udać się do lekarza i poradzić się co robić dalej. Ja dostałam restoraderm balsam od znajomych bo stosowali u swojego małego po tym jak okazało się że to azs. Moje dziecko nie ma azs ale stosuję ten balsam bo dobrze chroni skórę małego dziecka. Powodzenia.

Gość lllissss
alergie sa wynikiem szczepien ochronnych

Gość mama niemka:)
dziewczyno,mieszkam w niemczech,u nas cos takiego jak wysypka nie istnieje.mimo ze mamy szczepionki skojazone. moze kapiesz dziecko co dziennie??? u nas to zabronione,i nie mamy problemow skornych