Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eerfeewweew

o aborcji jeszcze słowo

Polecane posty

Gość eerfeewweew

Wiecie co? Jestem wściekła, że aborcja jest w PL nielegalna. Zobaczcie, poczytajcie, do jakich sposobów muszą uciekać się kobiety, ryzykując SWOIM życiem. Możecie gadać że zabijać się nie powinno i inne pierdoły, faktem jest że one I TAK TO ZROBIĄ! Jak kobieta chce usunąć to usunie, tak czy siak. Więc czy nie lepiej przynajmniej zapewnić jej dobre warunki? Podejście: dobrze że zakazana, a jak pozbywa się ciąży domowymi sposobami i przez to ucierpi jej zdrowie to za karę - jest zwykłym chamskim ignoranctwem. Niby taki postęp medycyny, cywilizowany kraj, a ciąży trzeba się pozbywać sposobami rodem ze średniowiecza.

Gość poula obowiazkowa
dokładnie, zawsze tak było i bedzie to też biologizm, bo opieka nad niechcianym dzieckiem dla kobiety byłaby niemozliwa

Gość welkkjak
a offerma potrafi wytłumaczyc, dlaczego nie chce baby z dzieckiem, a nie potrafi ch ęci aborcji

Gość welkkjak
gówno prawda wcale tak nie traktowały masz baby za idiotki, boisz sie zaufac ludziom, że sami glupot nie zrobia Tylko jesli z g lupoty zaczna sie usuwac, to zostana same mądre offermy

Gość jak idziesz
jestem zdania, że jak kobieta będzie chciała dokonać aborcji to tak czy inaczej to zrobi. ja mieszkam w kraju gdzie aborcja jest legalna, ale gdy zaszłam w ciążę nieplanowaną, jednak nie zdecydowałam się na nią (nawet o tym nie pomyślałam) to nie jest tak, że jak aborcja jest legalna to masowo kobiety z niej korzystają. te, które chcą- usuną, te które nie chcą- i tak z niej nie skorzystają.

Gość na aborcję szły setki?
Od tylu lat słucham o tym, że liczba aborcji rośnie, kobiety sa coraz bardziej rozwiązłe, spada wiek inicjacji seksualnej, więcej jest dzieci pozamałżeńskich, więcej ciężarnych uczennic, po to, by teraz dowiedzieć się, że w latach osiemdziesiątych było gorzej niż teraz? WTF?

Gość fdsfds
A tam znacznie mniej. Po prostu o nich nie wiadomo, a jest ich podejrzewam dokładnie tyle samo co było.

Gość fdsfds
mysle,ze dokładnie to samo mozna powiedziec o twoich wynurzeniach.

Gość welkkjak
"no to się doinformuj ile było aborcji "za komuny"." za komuny było tez trudniej ze srodkami antykoncepcyjnymi :D a nielegalne aborcje są w tej samej wysokości co za komuny oferma po prostu nie chce znać prawdy, woli jak się ją ukrywa przed nim pewnie mięsko jesz, ale bys nie zabił kogucika/krówki/kurki

Gość welkkjak
to ty chcesz za innych decydować. nie jesteś babą - sorry, gregory, nie masz głosu jesli zarodek bedzie sie w tobie rozwijal, mozesz debatować prawda jest taka, ze dla mezczyzn aborcja to zamach na ich prawo decydowania, poza tym biologicznie uwielbiają rozsiewać swoje potomstwo po świecie na szczęcie kobiety juz nie są głupie i wiedzą, ze o ich zyciu nie musi decydować ktos kto nie ma kompletnie pojęcia o jego trudach

Gość welkkjak
nie jesz mięsa , pewnie psyche ci więc siada, tepy chłopie - brak niezbednych składników pewnie siedzisz na dupie i zamiast zapierdalac w robocie, grzejesz sie herbatka z rumem na forum damskim, mądre rady dając, nie majac pojecia o trudach macierzynstwa co miesiac mam bardzo bolesny okres, skoro panstwo chroni słabszych, niech mnie odpłatnie dadzą na ten czas lżejszą robote

Istnieje ryzyko, że legalizacja aborcji spowodowałaby, że usuwanie ciąż stało by się substytutem antykoncepcji. Dlatego jestem sceptyczny. Jeśli chodzi o względy religijne, to nie mają dla mnie one znaczenia, zatem nie będę się wypowiadał.

Gość welkkjak
gówno prawda , nie masz każda twoja kobieta bez problemu usunie dziecko, jesli nie bedzie chciała go miec z toba po prostu brak aborcji dodatkowo demotywuje męzczyzn przez staraniem sie :D tak to by sie chuje bały, ze jak nas zostawią, to pomoga nam inni

Legalizacja aborcji, zwiększyła by ich liczbę, to jest pewne. Chociaż z drugiej strony dobry jest ten argument, że dzisiaj usuwanie ciąży średniowiecznymi metodami w cywilizowanym kraju powinno się skończyć.

Sredniowicznymi miało być w " ", ale jestem jednak przeciw.

Ja do końca ateista nie jestem :P. Nikomu o tym w "realu" nie mówię, ale uwierzyłem w reinkarnację :P. Chłonę obecnie masę informacji o buddyzmie.

Gość pozdrawiam was wszystkich
serdecznie

Masz chyba racje Offerma :P No jak pisałem jestem przeciw.

pozdrawiam was wszystkich I my Ciebie pozdrawiamy :)

Jeśli przejdę kiedyś na buddyzm to nie będzie mi chyba wolno popierać aborcji, zatem już dzisiaj jestem na nie :P. Nigdy nie popierałem jej legalizacji, ale staram się wczuć w tych, którzy jej chcą, spróbować spojrzeć z ich pkt widzenia :P

Z buddyzmem żartowałem, ale w medytowanie i takie tam pierdółki lubię się bawić, jak mam czas, bo mnie to uspakaja.

Gość 1__asia
pamiętajcie o tym, że jeśli kobieta poroni w 2 miesiącu ciąży, to żaden ksiądz nie zgodzi się na pogrzeb bo "to nie jest człowiek" Zresztą czym byłaby trumna? Pudełkiem po zapałkach? ale jak aborcja w 2 miesiącu ciąży to już człowiek?

Gość cysiaaa...9999
offerma, ale Ty możesz naprawdę płakać, piszczeć, na rzęsach stawać.. chyba nie sądzisz że jakąś kobietę "oświecisz"? Na szczęście niezależnie od takich facetów jak Ty - aborcja jest i będzie zawsze. Sama usunęłabym bez wahania gdybym wpadła.

Fakt Offerma, ale jeśli poznajesz w życiu kogoś kto jestdla Ciebie przeszkodą, to mu nie wbijesz noża w plecy bo nie było by to normalne, a aborcji dokonuje się całkiem sporo gdy dziecko jest przeszkodą.

Gość 1__asia
Chodzi o to, że logiczne jest, że pogrzebu nie wyprawia się zarodkowi. To chyba logiczne dlaczego?

Gość prrrrrrrrrr szalooooona!!!
"Na szczęście ... aborcja jest i będzie zawsze." Ja nie wiem jak ci nie wstyd przed soba sama w ogole cos takiego pisac. :O Jestes swietnym przykladem dziewczyny za aborcją:D:D

Gość cysiaaa...9999
Dlaczego ma być mi wstyd? Tak samo jestem za eutanazją. I też mi nie wstyd.

Gość gg545
A ja nie chcę mieć dzieci, nigdy! Na pewno, na 100% ! Nie znoszę dzieci! Wiem to na pewno, mam już 32 lata. I co - mam rezygnować z seksu, ze związku? Jasne, zabezpieczam się, ale zawsze coś może zawieść. Wtedy na pewno bez skrupułów usunęłabym ciążę.

a ja jestem kobietą i jestem przeciw aborcji :o można wiele na ten temat rozprawiać, ale nie ulega wątpliwości, że dokonując aborcji przerywasz istnienie ludzkie :( szkoda, że tak bardzo w ostatnich czasach rośnie liczba pseudopostępowych zwolenniczek aborcji, którym wydaje się, że niosą kaganek oświaty ciemnym masom, a tak naprawdę dbają głównie o własny tyłek :o

Fakt, ludzie zrobią wszystko by stłumić poczucie winy.