Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anett22

dzwonek pomóżcie

Polecane posty

Gość anett22

Hej Może ktoś mi pomoże, mam taki (może dla niektórych śmieszny problem), chodzi o to, że obok domu mamy taki mały, rodzinny sklepik, czynny od 10 do 19, problem w tym, że po tych godzinach ludzie nauczyli się dzwonić do domu aby coś kupić jak potrzebują (właściwie sami ich tak nauczyliśmy, to mała wieś, więc nie robiliśmy nikomu problemu, jednak od 2 miesięcy jestem świeżo upieczoną mamą bliźniaczek i te dzwonki mi żyć nie dają, bo raz jedna się budzi, raz druga przez to. Czy da się odłączyć dzwonek na kilka godzin dziennie, a później go podłączyć? Jesli tak to w jaki sposób? Proszę o pomoc jeśli ktoś się zna.

Gość ANAL i ZATORr.
ja się znam

Oczywiście że się da. Na keblku do dzwonka tym co idzie od dzwonka do kontaktu załóż taki mały przełącznik jak np. od lampki nocnej i poprostu go przełączaj, albo poprostu wyjuj kabelki

Gość anett22
Ja jestem w tym całkiem zielona, który kabelek mam wyjąć i skąd? Bo u mnie w domu jest tak, że wiadomo dzwonek jest na zewnątrz a głośnik i to pudełko całe w domu zamontowane na ścianie. I nie wiem ktory kabel, gdzie co i jak, a nie chce też go wyrwać, bo później mogę nie podłączyć...

Gość ANAL i ZATORr.
pomógłbym ci ale sie nie znam

Gość Sputnik91
Hmmm a nie lepiej napisać kartkę - dzwonić od - do ? I po prostu jak ktoś dzwoni to wychodzić i mówić "przepraszam nieczynne teraz" 3 razy rzucisz takie hasło i będą wiedzieć że nie ma sensu przychodzić nie w porę.

Gość anett22
Pudełko jest na ścianie, a z tego pudełka wystaje kilka kabli, ale gdzie one idą to nie wiem, bo po ścianie żaden nie idzie.

Gość anett22
Mówię od dwóch miesięcy, wywiesiłam nawet kartkę z informacją w sklepie ale ludzie są od lat przyzwyczajeni i dzwonią. A jak przyjdzie taki typowy pijaczek to już na nic nie patrzy, żadne tłumaczenia. Dotychczas mieszkała z nami moja mama, teraz sama jestem i nie wyrabiam, nie rozerwę się.

Gość anett22
Wiem, że to taka mała sprawa, ale mi naprawdę bardzo ułatwiłaby życie, usypiam dziewczynki tyle czasu a chwilę później przychodzi ktoś, dzwoni i budzą się, no ludzie, ja jestem tylko człowiekiem, można oszaleć.

Gość anett22
Nikt nie wie?:( Może ktoś zna się jednak na tym? Myslałam że to w miarę proste, nie chcę z taką głupotą latać po sąsiadach, może ktoś pomoże? Mogę wrzucić jutro fotkę jak to wygląda