Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ksennaaa

Cyclotest

Polecane posty

Gość ksennaaa

Czy sa tu dziewczyny uzywajace komputera cyklu "Cyclotest", jakie macie z tym doswiadczenia?

Gość Marrry81
Ja też mam CycloTest 2 Plus i wg mnie ma on same pozytywy, bo po 1 jest taki teraz, sporo zmieniła się cena jak ja go kupowałam, po 2 jest skuteczny tj wszystkie komputery cyklu ale po 3 wprowadzam dane o śluzie czy moczu wtedy jest jeszcze bardziej skuteczny. Naturalna antykoncepcja w wypadku CycloTestu jest tak samo skuteczna jak środki hormonalne.

Gość ksennaaa
a czy warto uzywac Cyclotest do planowania ciazy? czy komus udalo sie w ten sposob zajsc??

Gość betinnna82
Witaj, ja używałam CycloTestu Baby by wspomóc się zajść w ciążę. Miałam bardzo nieregularne @ dlatego ciężko było nam trafić w owulację, teraz, udało się za pierwszym cyklem :) jestem w 34 tyg. Mogę szczerze polecić, sprawdził się nie tylko u mnie, ale u wielu dziewczyn bo wystarczy poszperać po necie. Zachęcająca jest cena bo koszt. około 650 zł.

Gość adinnaaaa
a jak jest z zakupem cyclotestu w polskiej wersji? jest w ogole taka mozliwosc? a wy gdzie kupowalyscie i ile zaplacilyscie. i jak jest z tymi dnia plodnymi? ile mniej wiecej macie takich dni w miesiacu?

Gość adinnaaaa
i jak jest z obsluga tego urzadzenia? latwo sie nauczyc? w dni oznaczone jako nieplodne kochacie sie do konca?

Gość adinnaaaa
up

Gość betinnna82
Zacznę od ceny , jak ja kupowałam był droższy ciut, teraz patrzyłam kosztuje w granicach tych 650zł czyli całkiem przystępna cena w porównaniu z innymi komputerami cyklu. Dni płodne i samą zbliżającą się owulację masz zaznaczoną na wyświetlaczu w postaci dzieci. Brak "dziecka" oznacza fazę niepłodną. Trzeba brać pod uwagę, że plemniki żyją do 72 h więc czas zapłodnienia naturalnie się wydłuża, trzeba o tym pamiętać. To mniej więcej 6 dni. Wszystko masz oczywiście na wyświetlaczu. Znalazłam link do sklepu http://www.naturalna-antykoncepcja-cyclotest.pl/index.php/kup-cyclotest.html Aha obsługa jest bardzo prosta, jest fajna instrukcja, prostym językiem napisana.

Gość adinnaaaa
instrukcja obslugi jest oczywiscie po polsku? zamawialas to urzadzenie z ich strony? czy z innego zrodla? czyli jak na wyswietlaczu pokazuje sie czas bezplodny to juz uwzgledniona jest dlugosc zycia plemnikow czy musisz jest sobie to dodawac? zaraz poszukac i wkleje tu artykul na temat naturalnych metod i tam skutecznosc cyclotesu uznawana bybla za srednia. szkoda, ze tak malo jest opinii na ten temat w internecie

Gość adinnaaaa
http://www.apt.republika.pl/Technika_NPR4.html Grupa naukowców z Academic Teaching Hospital of University of Dusseldorf. Testowała skuteczność urządzenia Cyclotest 2 Plus przez porównanie okresu płodnego, wyznaczonego przez to urządzenie z okresem płodnym wyznaczonym za pomocą metody objawowo-termicznej. W testach wzięło udział 202 kobiety. Używały one Cyclotest 2 Plus przez 13 kolejnych cykli, łącznie uzyskano 4.430 cykli. U 120 kobiet początek fazy płodnej był taki sam w przypadku obu metod u 57 kobiet różnica pomiędzy metodami wynosiła 1-3 dni, a u 3 kobiet wyniosła ona 4 dni. Różnica 6 dni pojawiła się tylko u jednej kobiety. Koniec fazy płodnej był taki sam w przypadku 127 kobiet. W przypadku 4 kobiet Cyclotest wskazał koniec fazy płodnej na 1-2 dni wcześniej niż metoda objawowo-termiczna. W przypadku jednej kobiety różnica wynosiła 3 dni. Analizując powyższe dane autorzy doszli do wniosku, że Cyclotest 2 Plus ma średni stopień skuteczności jeżeli chodzi o unikanie ciąży.

Gość adinnaaaa
up

Gość martina0022
Wtrącę się i ja. Po polsku oczywiście, na youtube są filmiki nt obsługi-fajnie zrobione, obejrzałam sobie wszystko przed zakupem. Ja kupowałam z tej stronki właśnie, pamiętam, że był zaraz na drugi dzień kurierem. Skuteczność jest taka sama jak innych tego typu urządzeń czy np. środków hormonalnych ok98%. wystarczy mierzyć temp raz dziennie, najlepiej rano po przebudzeniu.

Gość adinnaaaa
jak ta skutecznosc jest faktycznie taka to w takim razie to jest rewelacja. u ciebie tez pokazuje okolo 6 dni plodnych w miesiacu?

Gość adinnaaaa
nie moge znalesc filmikow po polsku. wszystkie sa w innym jezyku

Gość martina0022
tak, ok. 6 dni, poszperam w poszukiwaniu tych filmikow i dam linka.

Gość jjjhhhj
up up

Gość martina0022
Też nie mogę znaleźć , ale te po niemiecku chyba przedstawiają wszystko co trzeba. Tylko nie po polsku ;/

Gość hmmmmmmmmmmm.................
a czy ktos moze mi wytlumaczyc roznice miedzy cyclotest 2, a cyclotest baby?? Czytajac opisy w necie, roznice widze tylko w nazwie, oba sprzety maja identyczne funkcje

Gość mariiika
Różnica jest niewielka, ale znacząca. CycloTest Baby służy do planowania dziecka, ma on dołączone oprogramowanie i kabel USB, żeby tworzyć wykresy płodności. A CycloTest 2 Plus jest antykoncepcyjny, ale oba działają tak samo, jeden nastawiony na poczęcie dziecka a drugi to naturalna antykoncepcja. :)

Gość qepasaqe
Ja zaszłam w ciążę dzięki CycloTest Baby. I to za drugim cyklem już. Różnią nie różnią, ważne, że pomógł.

Gość ksennaaa
w koncu sie zdecydowalam i zamowilam sobie cyclotest 2, dzis przyszla paczka :). Teraz czekam tylko na okres i zaczynam mierzyc :). Zastanawiam sie jeszcze, czy nie dokupic sobie tego programu do robienia wykresow plodnosci na kompie. Planuje zajsc w ciaze, i mysle, ze z Cyclotest 2 tez mi sie jakos uda.

Gość to tylko ja..........
up

Gość qepasaqe
dzień doberek :D gdzie sobie zamówiłaś CycloTest i za ile ;)

Gość qepasaqe
upup ;) Program jest świetny, później możesz np pokazać ginekologowi wykresy itp

Gość xruda24
ja sie chciałam zapytać was gdzie można kupić ten cyclotest i ile kosztuje wie ktoś??

Gość xruda24
no bym chciała ten adres bo szukam wlasnie i nie moge znalesc nigdzie tego po za strona jedna:) ale tam jest strasznie drogi

Gość latooya
info@cyclotest.pl proszę :)

Gość qepasaqe
Ktoś mnie uprzedził ;) Mam też ten mail.

Gość buddahlovaz
Hej, ja też mam CycloTest 2 Plus i też korzystałam z tego maila.