Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ksennaaa

Cyclotest

Polecane posty

Gość tami994
Dziewczyny mam już CycloTest Baby czekam na @ i niech się uda :)

Gość klusek
Tak czytałam te wasze posty i czytałam i postanowiłam, że go kupie. Chyba zdecyduje sie na Cyclotest Baby bo chce miec dziecko ( a cięzko mi idzie z liczeniem dni plodnych i nieplodnych). Oby podziałało jak u was!

Gość Lucia84
adinnaaa: publikacja, która wrzuciłaś jest zastanawiająca, wynika z tego, że może pokazywać za wcześnie fazę niepłodną ?? Innych badań nie mogę znaleźć. Tylko na ich stronie jest badanie konsumenckie z 2000 roku, w dodatku po niemiecku, i za bardzo nic stamtąd nie rozumiem :/ Jak na razie mam mieszane odczucia, dużo rzeczy jest dla mnie nie jasnych. Któraś z dziewczyn na forum pisała, że uwzględnia żywtność plemnika, ale w to w końcu jaka to żywotność?? 72h to nie 6 dni, w necie podają żywotność 5-7 dni, wobec tego jaką żywotność uwzględnia CT?

Gość Ginekolog36
Już pisałam to na innym wątku, w medycynie liczą się dwie rzeczy: 1) badania medyczne - najlepiej aktualne i opublikowane w prestiżowych czasopismach medycznych - w tym przypadku ginekologicznych, 2) fakt, że dany wyrób jest wyrobem medycznym. Nie bez znaczenia są opinie Towarzystw Ginekologicznych w danym kraju bo to właśnie te organizacje wyznaczają standardy postępowania i wytyczne dla lekarza prowadzącego!!! Powoływanie się na opinie konsumenckie w antykoncepcji to marketingowy bełkot.

Gość Madina
CYT : Na owe 6 dni składa się czas żywotności jajeczka oraz żywotność plemników. Przeciętny czas owulacji, podczas której jajeczko wędruje jajowodami z jajników do macicy wynosi 24 godziny. Plemniki mogą przeżyć natomiast do 5 dni. Jeżeli zatem uwzględni się te okresy oraz dokładnie zdiagnozuje i określi moment owulacji, to otrzymuje się informację dotyczącą możliwości poczęcia. Wykorzystanie tej informacji zdiagnozowanej przez komputer cyklu jest podstawą skuteczności urządzenia. Proszę :) Sama też mam CycloTest i stosuję się do tego co napisane w instrukcji.

Gość Laura777
Czytam sobie ostatnio wasze wypowiedzi odnośnie cyclotestu, większość z Was planuje z nim ciążę i Wam się to udaje- pozytyw, ale mam mieszane uczucia co do skuteczności w przypadku stosowania go jako formy antykoncepcji.. 97% to słabo trochę, są inne komputery cyklu z powalająco wyzszą skutecznością.. Mam straszny dylemat

Gość ciasteczko8282
witam, używam Cyclotestu 2 Plus jako naturalną antykoncepcję. Też miałam wątpliwości czy aby wybrać Cyclotest, ale moim zdaniem jego badania są bardziej wiarygodne, nie ma cudownych urządzeń, skuteczność myślę, że mają taką samą, bądź b.zbliżoną. Jeśli w przypadku badań odrzucasz skrajnie złe wyniki to wiadomo jak jest jest. Dlatego wybrałam Cyclotest.

Gość Chcedzidziusia
Kupiłam!! Tylko trzeba dobrze przestudiować instrukcje i wszystko idzie gładko. A teraz niech sie dzieje wola nieba!

Gość fujjjjjjjjjjj
Ale ohydnie napisane kryptoreklamy!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość koko roko
ja tez uzywam cyclotestu drugi juz miesiac.i zastanawia mnie jedno.niektorym dzieki cyklotestowi udalo sie za pierwszym razem.ale jak??? zeby cyclotest prawidlowo odczytywal dni plodne potrzebuje trzech,czterech cykli.to chyba logiczne,zeby bys skuteczny musi nauczyc sie waszego cyklu.w pierwszym miesiacu nie pokazal mi dni plodnych.te laleczki ktore sie tam wyswietlaja migaly ,a w zasadzie jedna .teraz stosuje drugi miesiac i juz pokazuje,ale tez nie wierze ze zapis jest prawidlowy.wiec nie opowiadajcie mi ze dziecki cyclotestowi zaszlyscie w ciazy w pierwszym cyklu,bo nie uwierze

Gość latooya
Ja nie wątpię, że się udało są różne przypadki, nie mnie je negować. Sama dopiero zaczynam używam Cylotestu Baby, ale to za wcześnie żeby wyrokować czy się uda od razu czy nie. Szczerze tol nie spotkałam sie nawet z opinią żeby za pierwszym cyklem się udało.

ja mam Lady-Comp od 24 roku życia, najpierw stosowałam jako antykoncepcję, w wieku 28 lat urodziłam planowaną córeczkę Martynkę i teraz ponownie wraz z pojawieniem się pierwszej miesiączki zaczynam stosować LC jako antykoncepcję. Wcześniej brałam przez 3 lata tabletki, ale źle się po nich czułam.

Gość reqi
Dokładnie tak jak ja, z tym , że Cyclotestu 2 Plus używam. Tabletki mi wyjątkowo nie służyły.

Gość byebe
Hej, możecie mi coś napisać o Cycloteście tzn jakie macie wrażenia, zadowolone czy nie?

Gość adinnaaaa
ja teraz zaczelam mierzyc sobie temperature i obserwowac sluz. wszystko zapisuje na kartce. dochodze do wniosku, ze szkoda kasy na te komputery cyklu.

Gość reqi
Tak, nie jest to mały wydatek, ale dla mnie bardzo pomocny, sama raczej nie pokusiłabym się na sprawdzanie śluzu czy mierzenie temp, jestem hmm delikatnie mówiąc roztrzepaną osobą. A Cyclotest robi to za mnie ;)

Gość początkująca123
Mam pytanie do tych które już jakiś czas używają Cyclotestu: czy robicie sobie pomiary tylko do dnia niepłodnego po owulacji( tak jak piszą na stronie cyclotestu) i następnie dopiero jak przyjdzie @ czy cały czas robicie pomiary? Bo mnie zastanawia to że tylko po części pomiaru cyklu jest on wiarygodny? dziękuje z góry za odpowiedz;)

Gość sylwusia33
Na początku byłam sceptycznie nastawiona do tego urządzonka, ale po tym co piszecie widzę że, może być to rzecz przydatna i przede wszystkim nie jest to jednorazowy wydatek. Staram się o dziecko od ponad roku i mimo, że oboje z mężem jesteśmy zdrowi to nic z tego nie wychodzi. Chyba jednak zainwestuje te 700zł, nie mam już siły na ciągłe bieganie po ginekologach ;/

Gość jezdziec miedziany
ja tez uzywam cyclotestu ale chcialam zapytac jak to jest przy nieregularnych cyklach.czy on tez sie sprawdza?? ostatni moj cykl byl 21 dniowy.wczesniej roznie 28-30 dni ,wyczytalam ze przy cyklach 21 dniowych owulacja nie wystepuje raczej.mimo tego cyclotest pokazal mi dni plodne,tyle ze bardzo wczesnie bo w 10 dniu cyklu.myslicie ze mozna mu zaufac??? i czym sie rozni cyclotest baby od cyclotestu 2 plus

jak używam cyclotest baby - też miałam cykle 23-26 dni i przez 1,5 roku nie mogłam zajśc w ciąże aż mój gin poradził mi zastosowac kompik. mi pokazał owulacj ok. 10 dc - miał racje bo teraz mam 3 m-ego bobasa :) a jak wszystko wroci do normy po karmieniu to mam zamiar go stosować do anty bo pokazuje tez fazy niepłodne i u mnie pokazywał je OK, szcególnie ta drugą niepłodną

Gość jezdziec miedziany
dzieki fizia za informacje:) ja gdzies wyczytalam ze cykle do 26 dnia sa bezowulacyjne.a moze chodzi po prostu o to ze ta owulacja wystepuje duzo wczesniej.

Gość jezdziec miedziany
mam jeszcze jedno pytanie do dziewczyn uzywajacych cyclotestu.czy faktycznie jest tak ze przesypiacie te 5 godzin i bez wstawania mierzycie temp.po 5 godzinach snu,jak sugeruja w instrukcji?? bo ja wstaje w nocy do ubikacji i nie ma szans zebym wytrzymala 5 godz.

Gość Kolezanka31
Kupilam, mam, uzwyam...Rewelacja! :) Polecam, uwazam ze takie metody antykoncepcji sa bardzo skuteczne, a z cyclotestem ma spokoj bo zapisuje wszystko za mnie :)

Gość Rihannnnnnna
Blablabla dziwne , że o tej samej godzinie we wszytskich tematach piszesz koleżanko to samo?? Płacą ci za to? nie dajcie się nabrać, mnie już jedna nabrała na ten cyclotest! To network marketing!!!!!!!!

Gość Katalonha
Taaaa popieram poprzedniczkę, pięknie moderujecie forum. Dajcie już spokoj z tym cyclotestem ile można..........

Gość bobiczek
A mi tam się podoba :) Jestem zadowolona z użytkowania :)

Gość Tarabenks
Heh a gdzie kupiłaś? Bo ja czytam opinie, że najlepiej od producenta w Niemczech-tam najlepiej kupić bo tutaj w Polsce jakieś felerne sprzedają.

Gość bobiczek
Z tego co wiem to nie...nie zdziwiłabym się gdyby po prostu "zwolennicy" lady compu pisali negatywnie...taka wojna marketingowa ;p Ja kupiłam w Polsce swój i nie ma póki co wad. wejdż sobie na cyclotest.de i tam można zamówić, jest mail do dystrybutora, tym jakaś firma się zajmuje ginekologiczna

Gość marta 39
mam cyklotest i niestety bardzo źle jest obsadzony czujnik temperatury, odsyłałam go do polskiego dystrybutora i olali mnie. Dałam się złapać na ich bajki o dobrym sprzęcie po obejrzeniu sobie ich produktów na konferencji ginekologicznej w Ciechocinku i bardzo żałuje.

Gość antyczka8694
zależy co kto lubi, badania kliniczne i rekomendacje PTG ma tylko LC. Może ten cyklotest jest dobry, nie mówie ze nie, ale jeżeli chodzi o antykoncepcję to im wyższa skuteczność tym lepsza, ja w rosyjską ruletkę w tym zakresie bym nie grała.