Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ksennaaa

Cyclotest

Polecane posty

Ja uzywam go od kwietnia, zaszłam w ciążę z cyclotestem w czerwcu, był to pierwszy cykl starań, wcześniej mierzyłam dla obserwacji. Niestety ciąża się zakończyła w 3 mcu. Po powrocie miesiączki zaczęłam ponowną obserwację z cyklotestem(poł roku nie można było się starać) i powiem że dzięki niemu widzę jak pochrzaniło się w hormonach od czasu zabiegu łyżeczkowania i końca ciąży. Dopiero teraz widzę że wrócił normalny cykl, wcześniej to byly wielkie zygzaki na wykresie tempki. Jestem z niego zadowolona, ale rzeczywiście jest kiepsko wykonany. Przyciski zaczęły ciężko chodzić i przstał zapisywać temperaturę więc go odsyłam, na szczęście jest na gwarancji. Ale myślę że warto nawet jak się psuje czasem bo inne tego typu urządzenia kosztują 2tys zl i nie mają oprogramowania. Cyclotest podłączam do komputera na końcu cyklu i on sam rysuje cały cykl ze wszystkimi informacjami i robi analizę cyklu ze wskazaniem owulacji, dni płodnych i dnia pozytywnego testu LH lub szczytu śluzu. No i nie trzeba mierzyc codziennie, pamięta cykl, nie raz zapomnialam zmierzyc a on i tak pokazal analize cyklu. Teraz dzięki niemu ginekolog wysłał mnie na badania prolaktyny z obciążeniem, bo wyszło że nie mam wyraźnego skoku i chyba coś mi blokuje owulację. Jestem dobrej myśli i mam nadzieję ze znowu nam się uda zaciążyć tym razem szczęśliwie.

Gość bialamasajka
koniczynka, też mam nadzieję że uda Ci się tym razem ! trzymaj się :)

Gość Majka K.
niestety muszę potwierdzić poprzednią wypowiedź, że Cyklotest 2 Plus jest bardzo kiepsko wykonany, mam go zaledwie 3 miesiące a już jeden z przycisków przestał chodzić i sa problemy z zapisywaniem temperatury. Sensor też tak wisi jak na cienkim sznurku. Od urządzenia tego typu oczekiwałam więcej, ale cóż przyżydziłam i kupiłam tańszy Cyklotest i teraz sama sobie jestem winna :( Tyle, zobaczymy co powiedzą u dystrybutora, ale nawet jak wymienią to przeciez to jakości samego urządzenia nie zmieni....

witam dziewczyny:)jestem nowa ,ale czytam sobie poniezaz takze kupilam cyclotest baby.Uzywam go po raz pierwszy .Pomyslalam sobie ze chyba to jaks blef poniewaz wskazywal mi 10 dni plodnych mianowicie od 6 ego do 16 dc.dzis podłaczylam tak z ciekawosci i wskazał mi faze bardzo plodna od 13 do15 dc.Pierwszy miesiac sprawdzam dzialanie tego wynalazku ...dodam ze staram sie juz bardzo dlugo o dzidziusia i wydaje mi sie ze moje pecherzyki nie pękaja.Zastanawiam sie czy ten mały komputerek potrafi rozpoznac brak owukacji?Macie jakies doswiadczenia?Poprosze o wasze odczucia i opinie na ten temat.Pozdrawiam wszystkie staraczki :)))

Gość olenka1124
Hej dziewczyny! Mam do odsprzedania calkowicie nowy, nigdy nie uzywany Cyclotest Baby...Kupilam go i po prostu nie zdązylam go użyc...Jeśli ktoraś go potrzebuje, to chetnie odsprzeadm razem z calym wyposażeniem i paragonem!zapraszam: ola.2005@interia.pl

Gość Jola D
a mi właśnie odpadł przycisk z mojego cyklotestu :( i cóż chyba trzeba go wysłać do serwisu. Ciekawe co powiedzą....

Gość MAJECZKA z Kalisza
u mnie też te przyciski po 6 miesiącach jakoś tak prawie wypadają.... Drugim problemem jest to, że nie zawsze urządzenie zapisuje zmierzoną temperaturę :(

czesc:)wlasnie dzis rano mialam problem z zapamietaniem temperatury.Obudzilam sie wczesniej i zmierzylam tempke...a tu klops...nie zapisalo...probowalam jeszcze kilka razy i nic...wpadlam na pomysl ,ze poczekam i sprobuje jeszcze raz za 15 min..i sie udało...Moj wniosek to ,ze nie da rady zmierzyc o wczesniejszej porze niz pomiar w pierwszym dniu cyklu...Wina nieklarownej instrukcji obsługi...mozna mierzyc w przeciągu dwóch godzin pózniej,ale nie wczesniej...Mam nadzieje ze pomogłam Pozdrawiam :)

to troszkę dziwnie z tymi pomiarami, a to nie powinna być temperatura bazowa taka zaraz po przebudzeniu?

Gość MAJECZKA z Kalisza
to bardzo dziwne, urządzenie te opierają się na jednym pomiarze temeperatury danego dnia. Do tej pory byłam pewna na 100%, że nie można zrobić powtórnego pomiaru tego samego dnia (po 15 minutach), Ty piszesz zgoła coś innego. Serwis cyklotestu twierdzi, że nie mozna. Niezłe jaja.

Gość Kamilk@
tak z ciekawości zaglądam i konkurencja dla ladycompa jest żadna. Żeby przyciski nie działały i to w przeciągu kilku miesięcy używania? ja mam ladycompa od 2007 roku i przez tyle LAT nic mu nie dolega działa i wygląda jak nowy. Stokrotka to co piszesz o pomiarze to jakiś sajgon! Pomiar tempki po 15 minutach od przebudzenia kiedy juz zdążyłaś przeprowadzić walkę z urządzeniem byl bez sensu. W ladycomp wyraźnie widać kiedy można wykonać pomiar limit ma 6 h i w instrukcji wszystko było objaśnione

Gość bialamasajka
Dziewczyny przecież jak jest coś nie tak, to możecie przecież oddać to na gwarancję...mi tam wszystko działa.

Gość b.c.
bialamasajka a przez jaka stronke i za ile kupowałas, bo sama sie zastanawiam nad kupnem?hmm a moze te wadliwe na ktore dziewczyny sie skarza to jakis feler 1 produkcji?

dziewczyny:)))chyba pobilam rekord dni plodnych w jednym cyklu...cyclotest wskazuje mi 21 dni plodnych na 27 dni cyklu...czy to mozliwe?????chyba nie jest jednak tak precyzyjny jak go opisuja....

Gość b.c.
stokrotka hihi no niezle!!!ma ktory to twoj cykl bo wiesz on podobno potrzebuje kwartału by sie nauczyl twojego organizmu?hmm a on ma batarie,bo moze ona cos szwankuje?no albo jestes chora i tempke masz zabuzona?nie wiem zgaduje bo sie nie znam jeszcze;)!

Hej :)mozliwe ze masz racje...poprzedni wydawalo mi sie normalnie...11 dni plodnych w tym 3 bardzo...a w tym cyrki sie dzieją...szukalam baterii,ale jak sie do niej dostać????ani ładowarki ani ładowanie przez kompa...chyba za głupia jestem do tego urządzenia...ups...pozdrawiam:))

Dziewczyny czy ktos wie jak odtworzyc poprzedni cykl na kompie?Zaznaczylalm pierwszy dzień nowego cyklu ,ale nie wpisalam ostatniego wykresu i nie moge go odczytać:(kombinuje ale nic z tego nie wychodzi:(((

Gość bialamasajka
Stokrotka bateria wystarcza na ok 500 pomiarów, wymieniana jest bezpłatnie w serwisie, wtedy jest też uaktualniany system. Nie doczytałaś?

Gość srokrotka2308
Mam Instrukcje po niemiecku i niestety nie znam tego jezyka.hm...Dzieki za pomoc:))chociaz tyle ze sie go potem nie rzuca w kąt;)musze chyba przetlumaczyc instrukcje...tak czy inaczej koniec jezyka za przewodnia:)

Gość zytko
Hej dziewczyny mam takie pytanko uzywam cyclotestu i nie wprowadziłam nowego cyklu i pokazuje mi ciążę czy teraz muszę czekać do nowego cyklu?

Gość puszka999
Hej Chciałam dopytać o tą wymianę baterii w serwisie. Gdzie znajdują się takie serwisy? Albo może trzeba odesłać urządzenie pod dany adres i tak wymieniają? Zastanawiam się nad tym, bo interesuje mnie cyklotest, ale jestem w trakcie zbierania i analizowania informacji o nim.

Gość b.c.
puszka witaj;) jak kiedys o to samo pytalam zanim kupilam cyclotest to tam mi sprzedawca powiedzial ze odsyla sie do nich w ramach gwarancji i oni naprawiaja lub wymieniaja baterie wiec spoko;)ja z pol roku robilam analizy roznych sprzetow i powiem ci ze cyclo wygral dlatego ze jest maly,dokladny i w miare dobrej cenie;)jeszcze nie umiem wszystkich funkcji na nim bo to dopiero moj 2 miesiac ale ogolnie super i polecam;)

Gość puszka999
Też mi się podoba Cyklotest i to głównie ze wzgledu na cenę. Ale czytałam już też opinie niepokojące na jego temat. Że konstrukcja słaba, że przyciski po niedługim użytkowaniu wysiadają i ogólnie że jest adekwatny do ceny. Wiec na prawdę sie obawiam. Znowu z kolei Pearly (1300 zł) też nie jest taki super bo trzeba baterie wymieniać (też odsyła się), co kosztuje 50 zł. I zachodzi taka konieczność po ok. 2-3 latach. Wiec wynika że zostaje LadyComp. A ten już w ogole wymiata portfel:D I człowiek już nie wie, czy ważna jest pewność, że bedzie porządne urządzenie, czy jednak troche patrzeć na cenę, bo aż boli..eh.

Gość puszka999
Ja zastąpiłabym komputerkiem cyklu hormony, więc dodatkowo boję się, że długo będę musiała czekać na uregulowanie organizmu i przewagę zielonych światełek:(

Gość Elka1979
Czesc dziewczyny !!! Mam problemik z moim cyclotestem macie moze instrukcje obslugi po polsku ?? Wiem, ze nie jest skomplikowane ale moj cyclotest nie dziala poprawnie albo nie wiem co. Prosze o pomoc. Z gory dzienkuje.

Gość gość
Ja mam takie pytanko w jaki sposób cyclotest mierzy poziom hormonu LH? Czy ktoś mi odp?

Gość gość
Hej Elka Ja takze poszukuje instrukcji do cyclotest ale baby.... Znalazlam w necie do 2 plus instrukcje jesli o to ci chodzi to moge podeslac.... Jesli ktos posiada do cyclotest baby i udostepnilby ja mi bylabym wdzieczna Moj adres to dorota1@mail.be Z gory dziekuje

Gość gość
Zawsze możecie spytać się sprzedawcy czy wam udostępni albo sprzeda :)