Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiula29<>

Brak Okresu Podczas przyjmowania nowych tabletek anty

Polecane posty

Gość kasiula29<>

Ważne! Proszę mi powiedziec otóż od kilku lat zazywałam tabletki Diana niestety od jakiegos czasu pomiedzy braniem tabletek miała krwawienie mój ginekolog polecił mi zmiane tabletek! Tak tez zrobiłam po przerwie brania diana ( po 8dniach) w 1 dzien okresu przyjełam Yasminelle( bynajmniej wydawało mi sie,ze to był okres lekki) teraz zupełnie nie mam nic. Co moze byc przyczyna. Podkresle,ze zazywałam regularnie tabletki, uprawiałam stosunek. Boje se...poradzcie, czy zmiana hormonow moze miec taki wpływ???

Gość tak napisalas, ze
nic nie rozumiem... Czy Diane to pigulki jednofazowe, dwuskladnikowe? Jesli tak - miedzy opakowaniami robi sie 7-dniowa przerwe w braniu pigulek podczas ktorej sie lekko krwawi. Nie jest to jednak zaden okres, a tzw.krawienie z odstawienia. Reakcja organizmu na brak hormonow. Skoro pigulki zatrzymuja owulacje, to i macica sie nie zluszcza i nie ma miesiaczki. (chyba, ze Twoje poprzednie leki to minipigulki. Te nie zatrzymuja owulacji). Sposob zmiany pigulek, zalecany w ulotce moich lekow, zalezy od tego, jaki rodzaj byl brany wczesniej. Jesli przechodzimy z takich branych przez caly cykl (28 dni), nie robimy zadnej przerwy miedzy opakowaniami. Jesli zmieniamy na pigulki z tej samego rodzaju (21 dni +7 przerwy),kolejne opakowanie zaczynamy po 7 dniach przerwy. I tu pytanie - jaki pierwszy dzien okresu?? Jakiego okresu??? Jesli mowimy o przypadku nr dwa, krawawienie z odstawienia powinnas dostac miedzy 2 a 3 dniem przerwy. Sa to raczej skape plamienia, wiec do konca przerwy najczesciej sie koncza...

Gość kasiula 29
Wyjasnienie po raz 2; Od kilku lat zażywałam Diane, tabletki mi odpowiadały, lecz postanowiłam je zmienic na tabsy nowej generacji z miejsza dawka hormonów. Tak też zrobiłam. Po wizycie u ginekologa( który mnie w ogole nie badał) zostały mi przepisane tabletki Yasminella. Lekarz kazał mi je przyjac w pierwszy dzien miesiaczki. Po skonczonym opakowaniu przyjecia Diany w piewrszy dzien pojawienia sie plamienia, ktore przypominało miesiaczke wziełam nowe opakowanie yasminelli.Plamienie miałam doslownie przez chwile, nie wiem czy popełniłam bład! Moze to wcale nie było krwawienie przypominajace okre:( To była dokładnie sobota do dnia dzisiejszego nie mam nic! Strasznie sie denerwuje. Czy może to wiazac sie ze zmiana dawki hormonów? Strasznie mi jest źle psychicznie! Pomorzcie czy ktos miał podobna sytuacje?

Gość sdfghjkl
jeżeli zmienia sie pigułki to nie powinno robić sie tej 7mio dniowej przerwy.Pokreciłas to wszystko troche.

Gość kasiula 29
Kurcze najgorsze, że sie boje ciązy tymbardziej że nie jestem z zadnym facetem, bym sie chyba załamała! Licze na to,ze to wina hormonów aaaaaaaaaa

Gość kasiula 29
chyba z przyzwyczajenia zrobiłam te przerwe w koncu ginekolog mi kazał wziasc pierwsza tabletke w 1 dzien krwawienia. Miałam słabe plamienie i teraz nie mam nic!

Gość prosze o porade
piszcie!

Gość srebrny?
ja dalej nie wszystko rozumiem: KIEDY dokładnie (data!!!!) miałaś to plamieni/miesiączkę? kiedy wzięłaś pierwszą yasminelle?