Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ferantatka

BETA HCG A KRWAWIENIE! :(

Polecane posty

Mam cykle 26-27 dni. Ten cykl trwa juz 45 dni. Zwykle skok temperatury bywal miedzy 17-19 dc . W tym cyklu byl dopiero w 33 dc. Robilam bete w 40 dc wynosila ona 20. Przedwczoraj mialam lekkie plamienie, wczoraj skape krwawienie, jakby sluz zabarwiony na rozowo bez skrzepow, dzisiaj to samo.Piersi mnie bola, ale to moze byc skutek duphastonu, teraz odkad zaczelam krwawic biore duphaston 2x dziennie bo mam w zapasie. Wizyte mam dopiero 30 maja...Czy jest mozliwe zebym jeszcze byla w ciazy? Poradzcie cos. Bo nie wytrzymam w niepewnosci. Ide na bete ale wyniki dopiero jutro :(

bardzo możliwe, że jesteś w ciąży. byćmoże te krawienie to implantacja zarodka, w ciąży często zdarzają się plamienia i nie mus ito ybć nic groźnego ;)

jesli beta 20 to znaczy ze ciaza...powtorz bete bierz dupka i lez duzo...jak najbardziej mozesz tez do szpitala pojechac z wynikiem bety i oni cie tam odpowiednio potraktuja. Mozesz brac nospe rozkurczowo.

hej mam pytanko do ferantatka .mozesz mi powiedziec jak skonczyla sie Twoja sytuacja,czy byla to ciaza? Otoz od tygodnia przechodze koszmar!!tydzien temu zrobilam test ciazowy i wyszedl pozytywny,na drugi dzien dostalam wynuk beta32 i dostalam lekkie krwawienie,znowu zrobila test na bete i wyniosla 51,za dwa dni byla 42,wiec lekarz powiedzial ze to bylo poronienie samoistne ,ze teraz beta bedzie mi spadac.zaczelam obserwowac czy ten hormon spada ,lecz nie spadal. testy wychodza mi nadal pozytywne,zrobilam bete i wyszla 89 czyli poszla do gory.lekarz znowu pobral mi krew,ale mowi,ze to nie dobrze,ze powinna isc w dol,a moze to jest ciaza i dlatego idzi edo gory?czy ktos mial moze taki przypadek?dziekuje za ewentualne odpowiedzi.

Gość assialbnn
mozliwe bardzo chociaz, ja bylam w podobnej sytuacji spozniala mi sie @ i zrobilam hcg beta wynik mialam 18 powtorzylam 3 dni pozniej i moj wynik byl 1 wiec w ciazy nie bylam..

Gość assialbnn
magdak31 NAPEWNO ZMIEN LEKARZA !! to jakis kretyn... idz do innego moze bedzie wstanie Ci pomoc. jesli beta rosnie to moim zdaniem jestes w ciazy i wszytsko jest dobrze, a to ze spadla to mysle ze nic zlego poprostu hormon spadł w dół .. nie masz czym sie martwic.. popros ginekologa zeby dal Ci skierowanie do szpitala powiedz ze sie martiwsz i bardzo Ci na tym zalezy... albo sama idz do szpitala jak nie bedzie chcial Cie skierowac..

Hej assialbnn myslisz ze jest szansa?tez sie zdzwilam jak w poniedzialek poszlam do lekarza a on powiedzial ,ze beta bedzie szla w dol i juz nawet nie pobral mi krwi.usg mialam robione tydzien temu ale nic nie wykazalo.podobno za wczesnie.zobacze jaki wynik dostane dzisiaj jesli pojdzie w gore to chyba pojde za twoja rada i zmienie lekarza.ale czy lekarz moglby sie az tak pomylic?

Gość assialbnn
uwierz mi ze moglby... niektorzy to tacy idioci ze szok... ja mialam 5 lekarzy i 6 dopiero znał sie na swojej pracy... daj znac na tym temacie jak wynik :):)

Hej dostalam wynik bety i mam 118 ,lekarz mowi,ze za wolno rosnie,z tego co czytalam to powinno mi podwojnie rosnac:(.podejrzewa ciaze pozamaciczna,albo ciaze zagrozona:( dzisiaj mam isc odebrac skierowanie do szpitala:( mam jeszcze druga wizyte u innego ginekologa,pewnie zrobil ,mi ultrasound.Boje sie :(

Gość assialbnn
i jak u drugiego lekarza?? wszystko bedzie dobrze :)) jesli ciaza zagrozona to wszytsko sie ułoży napewno :)) trzymam kciuki :) daj znac jak poszlo!

Ciąża pozamaciczna.... no właśnie. Ja wczoraj czytałam twój wątek i miałam ci to właśnie napisac. Ze może to byc ciąża pozamaciczna, ale nie chciałam cię niepotrzebnie straszyc. Przeszłam ciąże taką i właśnie rosła mi słabo beta, a lało się ze mnie jak ze świniaka. Najpierw normalny okres, potem się skończył i z powrotem rozkręcił, także lało się strasznie przez 18 dni aż nastąpiła diagnoza - ciąża pozamaciczna. Także lec do szpitala, bo to nie żarty. Sprawdzą, zbadają i będziesz wszystko wiedziec. Życzę pomyślnych wiadomości!!!

hej dziewczyny , poszlam do drugiego lekarza i kobieta odrazu chciala mi jakis zastrzyk dac po ktorym ewentualna ciaza pozamaciczna nie bedzie zagrazala mojemu zdrowi,nie zgodzialam sie ,gdyz na 100%nie potwierdzila ciazy pozamacicznej.poszlam do szpitala,w szpitalu po badaniach beta wyszla troszeczke miejsza,na ultrasound nie bylo nic widac.lekarze powiedzieli ze to samoistne poronienie.nadal musze obserwowac bete,mam nadzieje,ze spadnie do zera.

Gość gość
Hej dziewczyny . Robiłam betę i wyszła 18.75 , 3 dni później dostałam krwawienia, po krwawieniu poszłam ponownie na betę i spadła do 10 . Czy to możliwe że poronilam ? Pomozcie wizyta dopiero w czwartek a ja nie wiem co o tym myśleć.

Gość gość
Hej dziewczyny proszę o opinie otóż u mnie w tym miesiącu @ spóźnił się 5 dni potem miałam skąpe krwawienie 2 dni a na 3 dzień brązowe plamienie. Betę robiłam 2 dni po tym jak spóźnił mi się @ oczywiście ciąży brak. Zastanawia mnie czy ten dziwny @ to mogła być implantacja? Dodam że piersi mam nabrzmiałe

Gość gość
Dwa dni po terminie miesiączki ciąża już powinna wyjść w badaniu. U mnie dokładnie dwa dni po terminie okresu były już wartości powyżej 1000 . Chyba, że owulację miałaś później. Powtórz może betę w poniedziałek i zobaczysz czy rośnie .