Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Misiekele

Jak się ubrać na ślub cywilny?

Polecane posty

Gość Misiekele

Witam serdecznie, właśnie dostałem zaproszenie na ślub cywilny który odbędzie się za 2 miesiące. Niestety nie lubię takich impres i zastanawiam się czy iść czy nie ale jak już miałbym iść to jak się ubrać? Niestety ale nie cierpię garniturów :-(. Pozdrawiam

Gość revilo
hmmm... a masz byc w jakiej roli? tylko goscia czy swiadek czy cus?

Gość Misiekele
Jako gość :-).

Gość revilo
no to ze spokojem! nikt nie kaze Ci isc w garniturze pod krawatem... bedzie to srodek lata wiec tu tez bym wyluzowala... no ale w dzinsach tez nie radze ;) jednak jakis tam dress code musi byc zachowany... ja ostatnio zakochalam sie i w meskiej i damskiej kolekcji sOlivera dlatego podam Ci na przykladach fot z ich stylizacji :) np jakies jasne spodnie z materialu - biale, kremowe... badz co badz... jasne pastelowe, do tego koszula jasna ale tez nikoniecznie biala - o tej porze roku moze byc z krotkim rekawkiem... rozpiety kolnierzyk - bez krawata - a jak juz to jakis kolorowy - i przynajmniej do urzedu marynarka - pozniej mozesz ja zdjac a tu masz linki: https://lh5.googleusercontent.com/_i_X1dbavevc/TYHkFgJdsgI/AAAAAAAAAiA/giLkqAUarEo/Cas_02a_resize.png - bez apaszki i z koszula a nie tshirtem https://lh4.googleusercontent.com/_i_X1dbavevc/TYHkGQPBf9I/AAAAAAAAAiA/Q6BpfEz2_8o/Cas_06_resize.png - tyle ze z dlugimi spodniami https://lh5.googleusercontent.com/_i_X1dbavevc/TYHkHrzpayI/AAAAAAAAAiA/q_xP5Kw41Hg/Sel_01_resize.png - uwazam ze ta jest w sam raz https://lh6.googleusercontent.com/_i_X1dbavevc/Tce1SFxCK1I/AAAAAAAAAkA/sDmrn_GPq3k/s512/Lepo_men_S4.jpg i to :) https://lh6.googleusercontent.com/_i_X1dbavevc/TYHkHwOBc3I/AAAAAAAAAiA/bNvxaMlkzm4/Sel_02a_resize.png https://lh6.googleusercontent.com/_i_X1dbavevc/Tce1SuwM6JI/AAAAAAAAAkE/aR6z7UuGkMw/s512/Lepo_men_S3.jpg

Gość Misiekele
Dzięki, szczerze powiem że na samą myśl tego ślubu robi mi się nie dobrze :-( nie lubię takich imprez. Co jeszcze możecie mi polecić? Co do spodni to jakieś tam mam białe luźne, koszulę musiałbym zakupić ale jaką taką do garnituru?

Gość revilo
a co dla Ciebie oznacza - do garnituru... do garnituru / marynarki mozna przerozne bluzki zalozyc jak widzisz na powyzszych fotach... najlepiej gdybys kupil taka 100% bawelny... bo jak bedzie viskoza lub inny shit to Ci nawet krotki rekaw przy upale nie pomoze :/ najwazniejsze by "oddychala" a co do koloru bluzki... to juz zalezy od urody (kolorow wlosow cery i oczu) lub po prostu kolor w ktorym sie dobrze czujesz... nawet gdyby to mial byc turkusowy... skoro beda np jasne portki... i masz - lub dopasujesz marynarke to z kolorem bluzki mozesz przyszalec... jesli chcesz ostroznie to biala albo jakas jasna pastelowa i np granatowa marynara... czerni unikaj :) bo to przeciez slub... no i lato :) wiec kolory jasne, swieze i wesole :)

Gość Misiekele
Chodzi mi o koszulę elegancką czy taką na co dzień? No i czy w spodniach czy raczej wyjętą.

Gość a ja mam włosy rudeee
wg mnie ślub to elegancka i uroczysta okazja,a elegancki facet to w garniturze i w krawacie i to bez wysiłku i kombinacji strojem podkreśla się szacunek dla gospodarzy luźne spodnie,koszula z krótkim rękawem? do marynarki? to jak zabawa w remizie strażackiej-przynajmniej mi się tak kojarzy to ma być strój bardziej elegancki niż na obiad u teściowej w niedzielę... czasami w życiu jest tak,że trzeba trochę pocierpieć :-)

Gość Misiekele
A co do koloru to chyba byłaby najlepsza czarna do jasnych spodni.

Gość revilo
ja bym czarny wykluczyla - ale zrobisz jak chcesz :) bluzka elegancka w spodnie

Gość Misiekele
Sam już nie wiem co zrobię może jednak zrezygnuję i nie pójdę bo również nie lubię tańców :-( ale mam dziewczynę która za pewne będzie nalegała abyśmy poszli.

Gość Misiekele
Ślub dopiero za 2 miesiące ale jak już o tym pomyślę to zaraz mi się robi nie dobrze :-(, widzieć znajomych którzy pokażą co to oni nie są odjeba....ni jak ta lala :-) to mnie najwięcej przeraża.

Gość Misiekele
Mam ale już bardzo starą taką sztruksową koloru takiego złotego.

stara czy nie to jest malo wazne... wazne czy miescisz sie w nia :P i czy jest w dobrym stanie

Gość Misiekele
Oczywiście że tak :-)

no to juz masz stroj :) biale spodnie biala koszula i marynarka... do tego jakies jasnobrazowe lub bezowe buty i lecisz ;) revilo dala Ci swietne przyklady i powinienes z nich czerpac... nie bedziesz szpanowac... wtedy to bedzie taka elegancja na luzie ;) nie uwazam by kolega musial cierpiec... w eleganckim stroju... to jest slub - dzien wesoly....a potem wesele - to juz w ogole ! w takim stroju MUSIALBY sie przemeczyc w teatrze, operze, na spotkaniach biznesowych... ale wesele? w srodku lata? eeee.... udanej zabawy i nie stresuj chlopaku ;)

Gość Misiekele
Nie nie dresy! A co z krawatem? I jaka koszula czy z krótkim rękawkiem czy nie?

wiesz... ja w tej sytuacji rowniez zgadzam sie z revilo, jak chcesz to mozesz zalozyc z dlugim by byc bardziej eleganckim - i tak w urzedzie nie bedzie widac jaki rekaw ma! a na weselu wygodniej i przyjemniej bedzie w krotkim wiec wybor nalezy do Ciebie! Ty nie musisz byc niewygodnie-elegancko ubrany - to juz pan mlody musi trzymac sie wszelkich jasno wytyczonych zasad! Tobie polecalabym bluzke np taka jak ta: https://lh4.googleusercontent.com/_i_X1dbavevc/TckZk7GLxVI/AAAAAAAAAmE/Ps4zJurAoYU/s512/13.104.22.4434.jpg tyle ze np biala

Gość Misiekele
Czyli krawat odpada? A może czarna koszula?

hmmm... do bialych spodni i zlotawej mnarynarki (mam nadzieje ze chodzilo Ci tylko o odcien a nie o to ze jest blyszczaca!) to raczej nie bardzo... poza tym i tak unikamy czerni na wesole okolicznosci... ja bym zrezygnowala z krawata... ale jak chcesz - i dziewczyna sie upiera to moze byc... tylko sama nie wiem jaki kolor

Gość Misiekele
Marynarka nie jest złota tylko koloru takiego złotego czy tam miedzianego! Co do tej marynarki to nie wiem czy będzie pasowała a nie chce wyglądać jak idiota.

mam pomysl... zrob jej zdjecie i wsadz... albo jeszcze lepiej zaloz i zrob foto... wtedy sie kilka osob na bank wypowie :)

Gość Misiekele
Eeeeee nie chce wyjść na idiotę he he.

Gość Misiekele
Dziewczyna może mi powiedzieć że dobrze wyglądam a i tak na ślubie będę się źle czół że każdy patrzy na mnie :-(

to najpierw sprawdz czy sie dobrze czujesz ;) ja juz zrobilam co moglam - reszta nalezy do Ciebie :) poza tym kazdy ma inny gust... ktos przede mna w koncu sie wypowiadal i mial inna wizje :)

Gość Misiekele
W domu mogę się dobrze czuć ale przed ludźmi już nie i to mnie najwięcej denerwuję a o tańcowaniu już nie wspomnę :-(.

Gość Misiekele
Normalnie dżinsy jakaś koszulka adidasy i to wszystko.