Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość straszny bol kregoslupa

Do wszystkich znawcow ktorzy znaja sie na kregoslupie. Prosze o pomoc.

Polecane posty

Gość straszny bol kregoslupa

Witajcie! Mam 26 lat i nie chce mi się zyć;((( Mam takie bóle kregoslupa, ze juz nie moge wytrzymac. Kiedyś byłam z tym u lekarza, wypisał środki przecibolowe, stwierdzil, ze nic niepokojącego nie widzi w mojej postawie ( zdjecia nigdy nie byly robione). Moj bol umiejscowiony jest w tych częsciach: www.voila.pl/140/cp1tl/?1 Nie chce juz sie bawic w zadnych lekarzy na nfz, chce sie dowiedziec jak najszybciej co mi jest. Nie mam czasu na chorowanie jestem mloda, pracuje, nie widze dalszego zycia w takim stanie;((( Chcialabym w zwiazku z tym zrobic sobie prywatnie rezonans kregoslupa. Jestem z dolnego sląska. Czytalam na internecie, ze to jedyny sposob aby dowiedziec sie co rzeczywiscie dzieje sie z kregoslupem. Czy możecie podać miejsce na dolnym slasku, gdzie dobrze wykonuja rezonans kregoslupa i dokladnie jaki ten rezonans ma byc? Ile takie coś kosztuje? Bardzo prosze o rady, podpowiedzi, bo ja juz NIE ŻYJE, ja wegetuje!!!! Moje zycie obrocilo sie w istny koszmar!!!!

Od jakiego czasu masz ten ból? Kiedy sie pojawia? kiedy znika? czy zawsze jest taki sam, czy jest tak, że boli mocniej i słabiej? Gdzie pracujesz? Co robisz na codzien? Jaka aktywnośc fizyczna? czy miałaś jakis uraz? Odpowiedz na te pytania.. a jesli chodzi o rezonans... to podejrzewam, że jest drogi, moim zdaniem kosztuje ok. 2000zł, ale moge sie mylic.. i powinnaś pójść jeszcze raz do lekarza i poprosic o skierowanie do specjalisty..

Gość no to po kolei
zacznij od wizyty u ortopedy i zdjecia rentgenowskiego w dwóch płaszczyznach: prodem i bokiem skoro masz bóle to albo masz skrzywienie albo jedynie nadwyrężone mięśnie uprawiasz jakeiś sporty ? kręgosłup boli gdy nie ćwiczymy na codzień i mieśnie są przeciążone ciągłym siedzeniem, staniem itp czasem wystarczy regularnie poćwiczyć mieśnie pleców i bóle ustępują...

Cwiczenia musisz robic, one ci pomoga.