Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julantaw

pytanie o zasilek macierzyński

Polecane posty

Gość julantaw

witam, mam takie pytanie mam mowe na czas okreslony do konca lipca 2011. termin porodu 25.09.11r wiem ze pracodawca musi mi do dnia porodu mowe przedluzyc ale co dalej? mam macierzynski? a co z zasilkiem wyplacanym przez Zus>????

będziesz miała umowę przedłużoną do dnia porodu a potem macierzyński płatny przez ZUS

Gość Kasia22.....
Hej :) Mamy podobnie, też miałam umowę na czas określony i przedłużyli mi umowę do porodu (termin 24 wrzesień). Ja dodatkowo jestem teraz na L4 , więc ZUS już od teraz mi płaci. Ale ogólnie to po porodzie ZUS będzie Ci wypłacał zasiłek macierzyński przez 5 miesięcy w wysokości średniej z ostatnich przepracowanych 12 miesięcy. A jak to dokładnie się liczy to już tego nie wiem :P

Gość julantaw
czy ten zasilek wyplacany przez zus jest tez 100% platny? ile trwa? tez 20 tygodni jak normlany przy 1 dziecku?

Gość julantaw
kasiu jestesmy w jednakowej sytuacji moze pogadamy na gg?

Gość Kasia22.....
jasne 3192438

tak-jest płatny 100%,bez znaczenia kto go placi-jest to wyliczona srednia z ostatnich 12 m-cy,wiec jesli zarabials od roku np 2000 zl to tyle dostaniesz,ale jesli dochody były rozne np+premia,odjąc cos tam to zus to wyliczy