Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kto mi pomoże??

POMOCY!!!! matura ustna z polskiego!!

Polecane posty

w sumie racja, ale my możemy mieć przed soba plan prezentacji także jak czegoś zapomnę to moge przejść dalej po prostu u mnie w szkole jest jakiś tam inny schemat planu - generalnie nic w nim nie ma, więc on na pewno mi w niczym nie pomoże

Gość lalala sexualana
no no , moja kolezanka dzisiaj dostala pytanie dlaczego wybrala taki temat a nie inny. radze tez przygotowac sie z epok z tego tez pytali

Gość tytrdhr
mn ie zapytali jaki jest stosunek do religi autorki pewnej książk, a potem dlaczego w takim razie pisze o Bogu a reszta w miare łatwa, która pozycja z bibliografi pomogła mi opracować pewne zagadnienie, wytłumaczyć trudne słowa a reszta z tresci lektury

Gość tytrdhr
bałam się okropnie i ciesze się że mam to za sobą

Gość klodia_klodia
mi babka na maturze z polaka zadała rok temu zadała pytanie: Pisząc swoją pracę jakie inne lektury brałas pod uwagę i dlaczego ( podaj po dwa przykłady lektur ukazujących miłość budującą i destrukcyjną) heh niby nic ale dobre pytanie zeby sprawdzić czy sama napisałam tę pracę i od razu sprawdzić znajomosc lektur

Nasza oferta skierowana jest do uczniów oraz studentów poszukujących pomocy przy pisaniu prac maturalnych, licencjackich, zaliczeniowych, magisterskich czy też doktorskich. http://pisarnia.cba.pl/

Gość f&s
Mnie pytali o tworczosc i to jakim czlowiekiem byl poeta, ktorego tylko cytat wykorzystalam. Niby jedno zdanie, ale ich interesowalo kto i dlaczego dokladnie. Nie wystarczyla sama znajomosc wiersza i to oczym jest ich interesowal autor! takze autorow i mniej wiecej o nich tez. Nie zyciorys kiedy sie urodzil, ale jakies najwazniejsze fakty, bo ja na tym sie wylozylam troszke. Mimo, ze ten cytat to byla kropla w morzu w calej prezentacji to sie wlasnie uczepili tego jednego zdania i tego autora. Ale inne pytania byly juz latwiejsze:) ja jakos wybrnelam, ale zbilo mnie to pytanie z tropu

Gość tytrdhr
mogą zapytać z jakim autorem czy bohaterem się utożsamiasz