Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anitka2800

Dlaczego słońce w Krakowie tak słabo opala

Polecane posty

Gość anitka2800

Pochodze z Warmii a od 2 lat mieszkam w Krakowie gdzie tez zauwazylam, że tu mnie prawie w ogole słońce nie bierze. Dziś jest piękny dzień i chcac z niego skorzystac posiedziałam po zajeciach chyba z 2 godziny na słonku, oczywiscie z mysla ze troche sie opale a tu prawie nic... gdzie jak tyle spedzalam czasu na slonku u siebie to bylam niemal spalona. Z tego co pamietam w zeszylm roku opalenizny z Krakowa również nie umiałam złapać dopiero z domu z Warmii przywoziłam. Z czym to jest związne ? Co tu jest w powietrzu, ze tak słabo słońce bierze?

Gość Kelly Katherine Lang
przestań pieprzyć :o

Gość Mama humanistki
bo w Krakowie jest zimny Lech

Gość widetometyndol
moze na Warmii opalasz sie przy akwenie jakims? Przy wodzie zawsze szybciej chwyta opalenizna, bo woda odbija promienie i niemal 2x mocniej slonce lapie. Ponad to w Krakowie słabiej wieje nizeli na Warmii, a wiatr bardzo wzmaga opalenizne. Do techo dochodzi czystsze warmińskie powietrze. Kraków jest w niecce - słaby przewiew powoduje, ze niebo nigdy nie jest idealnie przejrzyste, pomimo że moze nam sie wydawac ze jest... stad słaba krakowska opalenizna.