Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 44e4e4

Nie byłam NIGDY u Ginek...:(

Polecane posty

Gość 44e4e4
nie wiem , nie bede sie pytac ani nic mowic ze sie wybieram

Gość nie lubię chodzić do
no pewnie ! jesteś dorosła, mozesz sama decydowac czy idziesz do ginekologa i po co, odwagi ! będzie dobrze ❤️

Gość *liliann
@ 44e4e4 Kobieto, weź się ogarnij trochę :) Nie ma znaczenia w jakim mieście mieszkasz, jaką masz rodzinę itp. Badasz się dla własnego zdrowia!!!! :) I nie ma co wstydzić się. Też długo nie chodziłam, bo się wstydziłam, a na miejscu rozebranie nie sprawiło żadnego problemu. Też mieszkam w małym miasteczku, mam rodzinę, gdzie słowo "seks" jest gorsze niż przekleństwa. I co, miałam nie badać się, bo co oni pomyślą? :) Do tej pory byłam u gina 4 razy. Dwa razy u babki i dwa u facetów. Każda wizyta była Ok.

teraz jest dobra pora roku aby iść w spódnicy lub sukience na tyle szerokiej aby się ją dało podnieść siadajac na fotel (i bez rajstop) a po gabinecie jesli bedzie potrzeba przejść parę kroków to sobie opuscisz, czyli trzeba bedzie tylko sciągnąć gacie i buty, da się przeżyć, badanie nie trwa dłuzej niz 1-2 minuty

jak się boisz wziernika to w dniu badania, np. przed wyjściem z domu do lekarza, po umyciu sie możesz włożyć sobie do pochwy UMYTE, mokre palce i rozciągać wejście do pochwy, wtedy będzie szersze i bardziej elestyczne, ale to moze sprawić, że sie podrapiesz albo naniesiec palcami jakiś bakterii, które moga potem zaburzyc wynik, np. jeśli bedziesz miec robioną cytologię, albo jak a mocno nadłubiesz to będzie czerwone i lekarz pomyśli ze masz jaką infekcję

Gość siri
Do autorki: ja Ciebie doskonale rozumiem, chodzę po ginekologach całe dorosłe życie i zawsze dla mnie to jest stres...Lekarze są różni , wiadomo...Ostatnio chodzę prywatnie do ginekologa , ma gabinet wyposażony w najnowocześniejszy sprzęt , podnoszony fotel bardzo wygodny, proszę o badanie małym wziernikiem ponieważ mam kłopoty ze śluzówką....Na NFZ jeden dr mi powiedział,że nie mają odpowiednich narzędzi a drugi ,że szkoda mu zakładać rekawiczek do badania bo ma mało...Tak,że Ci radzę dowiedzieć się o kimś kto ma naprawdę dobrą opinię a nie idz do pierwszego z brzegu....Pozdrawiam!