Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosiula30

dieta Dukana -start zapraszam

Polecane posty

Gość gosiula30

czesc mam na iie Gośka mam 30 lat i waże 80 kilo wiec mam do zrzucenia jakies 20 przed wakacjami ..... ale zobaczymy ile sie uda :( czekam ze ktos sie dolączy bo razem razniej ... zapraszam

Gość Adelaida
Witaj Gosia! Ja mam 40 lat i ważę 90 kg i chętnie się dołączę!!!

Gość gosiula30
super zapraszam ja nasniadanie jajecznica na szynce z piersi kurczaka.... a potem zobaczymy

Gość gosiula30
Adelajda a czy masz jakies przepisy do pierwszej fazy tej diety....bo ja nie bardzo

Gość Adelaida
Gosia, ja to nie mam czasu na te przepisy, bo cały dzień jestem w pracy, teraz już też, więc u mnie najwyżej jajka, serek, tatar, to co można zapakować w pudełeczko!

rano: 2 jajka na twardo, tuńczyk w sosie własnym. Oba składniki można ze sobą wymieszać (jajka oczywiście rozdrobnione), oraz doprawić pieprzem, solą lub ziołami. południe: udko z kurczaka gotowane na wywarze z kostką rosołową lub vegetą. Udko obrać ze skórki, posypać tymiankiem lub ziołami prowansalskimi i podgrzać w piekarniku lub mikrofali. wieczór: serek wiejski light z 2 łyżkami otrąb owsianych, flan z jajek (3 jajka, szklanka mleka, trochę soli wszystkie składniki dobrze wymieszać, wlać na patelnię bez tłuszczu i smażyć). rano: serek wiejski light, 1 jajko na twardo, 2 plastry polędwicy z indyka obiad: kurczak z rożna kolacja: szczupak pieczony w folii ( przyprawiony vegetą plus w środku wyłożony plasterkami czosnku) rano: pół lub cała makreli, kubek herbaty południe: pierś z kurczaka gotowana, można doprawić ziołami kolacja 1: półtora fileta śledziowego w marynacie (Bismarc), jajko na twardo w łódeczki (posypane papryką ostrą), szklanka wody kolacja 2: szklanka mięty, jogurt bałkański w kefirem (estragon, oregano) rano: omlet z 3 jaj smażony na patelni bez tłuszczu, kawa drugie śniadanie: twarożek chudy ze szczypiorkiem (100g) obiad: wątróbki drobiowe gotowane, doprawione vegetą kolacja: serek homogenizowany odtłuszczony rano: plaster lub dwa szynki wieprzowej chudej, jogurt bałkański z 2 łyżkami otrąb owsianych i pół kefiru (do tego przyprawy: estragon, oregano, szczypta vegety) popołudnie: filet z indyka pieczony z ziołami i czosnkiem wieczorem: kefir lub jogurt naturalny z łyżką otrąb, na talerzu: jajko w ćwiartki, 2 plastry polędwicy z indyka w kawałeczki, łyżka jogurtu bałkańskiego lekkiego (niby majonez;), szklanka mleka

Gość inneov
hej.JA JESTEM NA DUKANIE 3 MIEIESIAC ,udalo mi sie zrzucic 10 kg:) ale chcialabym jeszcze chociaz nie ukrywam im dalej jest trudniej. na 1 fazie to zbytni nie ma z czym szalec,mozna zrobic plackiz otrebow mielonych z serkiem homogoen naturalnym,a tak jogurty jakja piers z kurczaka szynka.bynajmnie tak bylo u mnie.powodzenia aha i zero akolholu!!!!!!! NAPEWNO NIE NA 1 FAZIE .POZNIEJ TO I MI SIE ZDARZALO ALE TO BYLY GRZESZKI:)

witam serdecznie ja dukam od stycznia pozbylam sie 7 kg balastu a marzy mi sie jeszcze 10

Pstrąg z grilla Przepis dodany przez admin dnia maj 6th, 2011 Dieta Dukana przepisy Faza uderzeniowa / Faza I i II Dukan dania rybne Składniki: - 2 pstrągi w całości - cytryna - 2 ząbki czosnku - ulubione zioła - mały pęczek koperku (w fazie II) Sposób przygotowania: Pstrągi umyć, doprawić ziołami, solą i pieprzem (również w środku). Czosnek sprasować (po ząbku na każdego pstrąga) i wetrzeć w rybę. Pstrągi zawinąć w

Dip musztardowo jogurtowy Dieta Dukana przepisy Faza uderzeniowa / Faza naprzemienna / Faza I i Faza II Sosy Składniki: - mały jogurt naturalny - 1 lub 1,5 łyżeczki musztardy miodowej, np. Kamis - sól - świeżo zmielony kolorowy pieprz, nadaje on ciekawy smak Sposób przygotowania: Banalnie proste wszystko razem wymieszać w małej miseczce i gotowe Dip świetnie pasuje do mięs i

Kluseczki leniwe Dieta Dukana przepisy Faza uderzeniowa / Faza I Pieczywo Składniki - 2 jajka - 500 g chudego twarogu - 5 łyżek skrobi kukurydzianej - 200 g jogurtu naturalnego - słodzik według uznania - cynamon - szczypta soli Sposób przygotowania: Twaróg zmielić, dodać jajka, sól i skrobię. Zagnieść z tego ciasto, na desce rozwałkować i pociąć na kawałki. Wrzucać je do wrzącej wody lekko

fajnie jest dukac razem dzielic sie przepisami radami spadkiem wagi i porazkami bo przeciez nie zawsze jest latwo

Placuszki z cukinii Dieta Dukana przepisy Faza II naprzemienna Zapiekanki Składniki: - duża cukinia - dwa jajka - mała cebula - 4 łyżki otrąb pszennych - po kilka listków świeżych ziół: oregano, bazylii - sól, pieprz Sposób przygotowania: Cukinie zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę natomiast zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Cukinię posolić i odstawić na jakieś dziesięć minut, aby puściła wodę. Nadmiar wody odlać, dodać otręby, przyprawy oraz posiekane zioła. Wszystko dokładnie wymieszać. Rozgrzać patelnię teflonową lekko nasmarowaną oliwą. Smażyć placuszki na średnim ogniu. Przewracać je w momencie, gdy brzegi będą złote. Placuszki najlepiej smakują z dipami jogurtowymi.

Sernik Dukana kakaowy Dieta Dukana przepisy Faza uderzeniowa Faza I / Faza naprzemienna Faza II Desery / Przepisy na Wielkanoc Składniki dla formy 25 x 20 cm: - 750 gram chudego twarogu (zmielonego jak na sernik) - dwie łyżki mazeiny - trzy łyżki odtłuszczonego kakao - łyżka płaska kawy rozpuszczalnej - 3 żółtka - 4 białka - 4 łyżki słodzika - olejek o smaku wanilii lub laska wanilii - sól Sposób przygotowania: Ubić na sztywno białka z dodatkiem szczypty soli. Wszystkie pozostałe składniki wymieszać mikserem w osobnym naczyniu. Delikatnie połączyć masę z ubitym białkiem. Foremkę prostokątna wyłożyć papierem do pieczenia. Nagrzać piekarnik do 180 stopni i piec przez około 40-50 minut, tak aby patyczek po wyjęciu był suchy. Wystudzić ciasto w piekarniku, a później przechowywać w lodówce lub chłodnym miejscu.

Gość gosiula30
no pewnie ze w grupie lepiej sie z mobilizowac... bo u mnie ciezko z silna wola... niestety ...ale tym razem musze wytrzymac

gosiula30 jestes przygotowana na diete ksiazke czytalas? masz przepisy? lodowka zaopatrzona? co zamierzasz jesc?

Gość Adelaida
o, to ja widzę, że z was to już prawdziwe dunkanki, macie trening

Hej ;) Wpadajcie do mnie na topik (Nowa figura z Dukanem - start!), będzie raźniej. Ja dziś drugi dzień uderzeniówki - idzie całkiem nieźle ;) Pozdrawiam.

Gość Tereeefeeere
moge sie przylaczyc? ja Dukana zaczelam 3 dni temu...odziwo bardzo latwo mi to przychodzi, az sama jestem zaskoczona...pierwszy raz przeszlam z teorii do praktyki tak malo cierpiac;) dlaczego zaczelam Dukana? bo zostalo mi kilka kg po ciazy i rzucilam fajki tez 3 dni temu, i z obawy przed przytyciem postanowilam zaczac cos robic zanim zobacze kolejne kilogramowe plusy na wadze ;) w moim dzisiejszym menu byla galaretka z ozorkow na sniadanie, na obiad watrobka drobiowa w sosie musztardowym, niedlugo zjem otreby z mlekiem (w formie owsianki) a ze ide spac dzis kolo 2 w nocy dopiero to pewnie jeszcze wciagne serek wiejski:) jedynie na cwiczenia nie mam jakos ani ochoty, ani checi...coz przynajmniej "biegam" przy dziecku ;)

Witam Wszytskie nowe Dukanki :) Ja juz milowymi krokami zblizam sie do konca 3 fazy :) Zycze Wam wytrwalosci dziewczyny bo naprawde warto!!!