Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gorzowiankaa

Juz nie ma mi kto doradzić :( Moze tutaj??????????

Polecane posty

Gość gorzowiankaa

Ja tu, on tam 350 km dalej. 3,5 roku razem. Zyjemy na odleglosc juz 8 miesiecy. Ja mam 29 lat, on 34. Ja mam tutaj pracuje, on szuka prace tam. W tym roku mielismy juz w koncu razem zamieszkac, u niego, bo tam ma dzialke i chce budowac domek. Ale on nie pracuje i jak mamy zamieszkac razem i wynajc mieszkanie? Nie widzimy zadnego konkretnego rozwiazania. A musimy z pewnych powodow podjac decyzje juz teraz. Jesli nie przerpwadze sie do wakacji to dopiero w wakacje za rok, a watpie ze bede chciala dalej zyc na odleglosc. To nie dla mnie. Nikt nic nie potrafi poradzic ehhh.

Gość salianka
Głowa do góry - na pewno znajdziecie jakieś rozwiązanie.Przez 2,5 roku mąż był na emigracji-widywaliśmy się 2 razy w roku, a na codzień skype,gg i tyle.Musiało wystarczyć, choć to była marna namiastka. Najgorzej było chyba po powrocie-przez ten czas oboje się zmieniliśmy.Trzeba było się na nowo odnaleźć. Wy również dacie radę. Ustalcie gdzie chcecie spędzić życie-tu czy tam i jedno z was niech jedzie do drugiego..Nie dajcie się pokonać trudnościom.

gorzowianko, możliwych rozwiązań jest nieskończenie wiele. ludzie często popełniają błąd, bo próbują wybierać z np. dwóch rozwiązań, spośród których żadne nie jest dobre. a można znaleźć jeszcze trzecie, czwarte i setne. w swoim życiu można zmienić wszystko: i pracę i miejsce zamieszkania i partnera. tylko trzeba mieć odwagę i po prostu to zrobić. ja nie rozumiem, jak to jest, że on cche budować dom, a nie zarabia na życie. trochę się to kupy nie trzyma. tak na gorąco przychodzi mi do głowy, że może on by przyjechał do Ciebie, znalazł pracę, wynajęlibyście coś razem i odkładali na ten wspólny domek w przyszłości - przecież za parę lat można się przeprowadzić na tę jego działkę. albo ją sprzedać i kupić w innym miejscu - bliżej pracy i aktualnego życia. rozmawialiście o tym, rozważaliście takie opcje?

Gość gorzowiankaa
Tak, mozliwosci moze jest wiele, ale ja nie widze zbytnio zadnych rozsadnych. Od poczatku zalozylismy ze bedziemy zyc tam, czyli w jego stronach. Kiedys tam wezmiemy kredyt i pobudujemy domek. Brakuje mi odwagi by tutaj wszystko nagle rzucic w pare dni i wyjechac tam wiedzac, ze on nie ma pracy w tej chwili.