Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anexxis

Kupiłam szynkę RAZOWĄ - co z niej zrobić?

Polecane posty

Gość anexxis

Jestem noga w kuchni, kupiłam szynkę razową a w necie nie ma nawet takiej nazwy szynki!! Macie jakieś pomysły co z tym mięsem można zrobić?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bzdoora
No to dlaczego kupiłaś coś takiego, jak nawet nie wiesz co to jest?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość majowa dziewczyna;)
można zmielić i zrobić gołąbki, pulpety, klopsy, mielone;) możesz pociąć na kawałki i zrobić pieczeń:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość anexxis
bzdoora - bo czasem męża chcę zaskoczyć. W ogóle nie umiem a co gorsze nie ZNOSZĘ gotowania, to i się nie interesuję Majowa dziewczyno dziekuje:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o ja pitaole -fakt noga jestes
:D pewno w sklepie miali na myśli szynkę ZRAZOWĄ :D :D a jakas oferma napisała razowa :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bzdoora
No tak. Mogłaś spytać w sklepie co z tym fantem zrobić. Ja lubię gotować, ale o szynce razowej nie słyszałam, więc nie pomogę. Gdybyś miała kawałek wołowego,to już prędzej :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość anexxis
Przysięgam, że napisane było "razowa " ;) No noga jestem straszna, uczę się powoli:P Męża to chyba jednak nie zaskoczę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o ja pitaole -fakt noga jestes
ale mozesz pociąć ją w cieniutkie plastry ,lekko rozbić ,sól pieprz cieeniutko baardzo musztarde rozsmaruj .Dajesz np przesmażone pieczarki,odrobinke sera żółtego ,zawijasz ściśle i opiekasz szybko z dwóch stron -potem do rondla podlewasz odrobiną wody i bulionu i powoli dusisz ...podajesz z czym chcesz .ryż,makaron ziemniaki a wyjdzie ci jeszcze smaczny sos -mozesz go zagęścić 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bzdoora
W sklepach sprzedają również japka, więc wszystko jest możliwe :) A szynkę to najlepiej przeznaczyć na pieczeń, to jest za dobre mięso na mielone, czy gołąbki. Poszukaj sobie w necie przepisu na pieczeń i już. Obowiązkowo z cebulą i czosnkiem, będzie pachnieć na 20m :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość anexxis
No dziękuje Ci bardzo O ja pitolę :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o ja pitaole -fakt noga jestes
a dla początkujących porządnie natrzyj przyprawami ziołami ,sól ,pieprz itd wrzuć do miski i daj pare kropli oliwy i ząbek czosnku i niech poleży z godz lub dwie ...potem bierzesz gotowy rękaw foliowy -są takie w sklepie do pieczenia miesa ...zawijasz w rękaw -wkładasz do blaszki i do pieca ...pyyychhhaaaaaa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość anexxis
Bzdoora - jabłek to jeszcze bym sie domyśliła :P ale jak ktoś nie ma pojęcia o gotowaniu to szynka może byc dla mnie i razowa i zrazowa i inna kolorowa - nic mi to nie mówi. Wstyd - wiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja też sądzę ze kupiłaś
szynkę zrazową -dość popularna i fajna własnie na zrazy ...:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość majowa dziewczyna;)
możesz zapeklować i upiec w całości i będziesz miała domową szynkę pieczoną:) idealną na kanapki mężowi do pracy przez tydzień:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość w moim osiedlowym sklepiku
mają" KÓRY " a kiedyś myślałam ze walne ...czytam i widze ,że jest napisane : kiełbasa osiołowa ...jezuu do dziś nie wiem co to było z pewnością nie żadne salami ...może jakas ziołowa ? ale wolałam nie brać Autroka nieświadomie kupiła fajny kawał ścierwa ...ja nie wziełabym bo wiem ze nia ma szynki razowej -jest chleb,mąka ,makaron ale szynka :D rób pieczeń zawsze wyjdzie albo w tej folii tez pychaaaaa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość anexxis
Matko - zapeklować ?? Ale spoko luz ;) zaraz doczytam co to takiego . Fajne przepisy , dziekuje Wam kochane :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość majowa dziewczyna;)
zapeklować;) tzw bierzesz szynkę nacierasz ja przyprawami z odrobina oleju wkładasz do piekarnika możesz w rękawie i pieczesz. Potem możesz zrobić gotowy sos z torebki do tego ziemniaki i masz obiad zrobiony. Co ci zostanie możesz dać mężowi na kanapki jutro do pracy:) ja tak zawsze robię:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×