Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja jej nie zdam:(

Co sądzicie o nowej maturze????

Polecane posty

Co sądzicie o tej nowej maturze, która ma obowiązywać od 2012 roku? Pewnie dla tych którzy dobrze znają język to wszystko jedno, ale ja się boję. Ludzie z podst będą mieli trudniej zdać język. Ja jestem rocznikiem 2011 na mature, ale czuje coś, że nie zalicze tego ustnego egzaminu, a obawiam sie, ze i pisemny zawalilam wiec na poprawke nie mam co liczyc. Zostane na za rok. A za rok wchodzi nowa matura i mam wrazenie, ze ona dla takiego czlowieka, ktory kiepsko stoi z jezykami obcymi bedzie ona nie do zdania.

Gość przez 5 lat możesz
zdawac tą samą maturę :)

no, ale jak sie zmienia zasady to beda mnie obowiazywac nowe juz.

Gość przez 5 lat możesz
Nie, jeśli w tym roku podeszłaś do matury to nie obowiązują się nowe zasady, będzie zdawała na takim samym poziomie język jak zdawałaś w tym roku.

naprawdę?? to by było w sumie dobrze

tylko ze w przyszlym roku ma nie byc podzialu na poziomy. Ma byc jeden ujednoliscony wiec specjalnie dla takich niedobitkow beda wymyslac zestawy wedlug starych zastad? wydaje mi sie, ze tez dla tego kto nie zdal beda obowiazujace aktualnie zasady czyli ta nowa matura.

Gość a mam do ciebie pytanie
jaki język zdawałaś? bo może byś wymieniła ten język na inny, na taki który miałaś w szkole?

Gość sgrfsr
to nie będzie już rozszerzonej matury, nawet pisemnej?

Gość będzie tylko że rozrzeszona
matura będzie trudniejsza, ale możesz przez ten rok nauczyc się jezyk perfect :)

pisemne pozostaja bez zmian czyli bedzie podst i oddzielnie rozszerzenie, ale robia jeden poziom na ustnych. Ja wlasnie zdaje jezyk, ktorego sie uczylam tylko niestety sie nie nauczylam i pewnie nie zdam w tym roku. Dlatego martwia mnie te zmiany na 2012 rok. A myslalam, ze problemy bede miec z matematyka, a tu jezyk okazal sie najwiekszym bolem niestety

Gość nie zdasz w tym roku to
zdasz za rok :) co za problem :) tylko weź dodatkowe kursy z języka, korepetycje itp :) jeszcze nic stracone :) na nauke nigdy nie jest za późno :)

No mogę, ale z drugiej strony mam ciezki leb do jezykow.A jak poziom trudnosci sie zwiekszy to juz w ogole. Zreszta przez ten rok nie wiadomo co bede robic moze uda mi sie pracowac, jakas szkole policealna, kursy i moze czasu na nauke nie bedzie. I pozostane z ta wiedza co mam. Nie wiem co bedzie. Martwie sie:(

Gość gość
Już im sie w d****h poprzewracało jak bym tam wpadła to bym sajgon zrobiła i tyle! 95 powinien isc stara matura a nie cuduja i wymyslaja jakies sektory no p******e za przeproszeniem