Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dkdkfd8f8d8fd

BOŻE!ZAŁAMAŁEM SIE !!MAM WYRWAĆ W PONIEDZIAŁEK ÓSEMKE??MIAL KTOS TAKI PROBLEM??

Polecane posty

Gość dkdkfd8f8d8fd

Mialem stan zapalny i antybiotyk mam bo nie mogla sie wyrznac ósemka z dołu bo dziaslo ja blokuje i ropa sie zrobila,szczeka mi cała zdretwiala i opuchneła szyja.. Otóz bylem wczoraj na ostrym dyżurze dentystycznym i dentysta oczyszczal mi kieszonki dziasła z ropy i do dziasla pod ósemke dał tabletke jakas ktora sie rozpuscila a potem przepisal antybiotyk DALACIN C (okazal sie tani bo 13 złotych na szczescie)i powiedzial mi chirurg dentysta jak obejrzal ze trzeba USUNAC TĘ ÓSEMKE JEDNAK!załamie sie chyba..powiedzcie mi blagam jak to wyglada top wyrywanie ósemki?boje sie.. mam 27 lat i lekarz pytal mnie czy mialem szczepienie na zoltaczke a ja nie pamietam..moze w liceum mialem ale czy to wystarczy czy musze sie szczepic jeszcze raz?

Gość fghfjhf
tak ja mialam wyrywane 4 sztuki :) nie boj sie, dostaniesz dobry znieczulenie, naprawde nic nie poczujesz wyglada to tak ze chirurg, bo to musi byc chirurg szczekowy (nie stomatolog!!) rozdzica dziaslo, rozlupuje zeba i wyciaga go w kawaleczkach, zaszywa rane i styka :)

Gość fghfjhf
nie szczepilam sie na żółtaczke przed uswaniem, malo kto to robi najpierw musisz wyleczyc stan zapalny, nikt nie bedzie ci wyrywal zeba w stanie zapalnym, nie pozwol na to

też miałam wyrywany ze stanem zapalnym zdrowy ząb do chuja pana mój powiedział że szkoda znieczulenia bo przy tanie zapalnym nie zadziała myślałam że jebne na podłoge kazałam zrobić sobie podwójne znieczulenie ale niestety nic nie dało darłam ryja że mnie na ulicy słyszeli

mój znajomy też tak miał mówił że sie zesrał z bólu a ropa tryskała jak z fontanny ta ropa jest najgorsza nie martw sie jak będzie po wszystkim albo w trakcie to pomyśl że kobiety przeżywają ból o 100x gorszy podczas porodu;)

ja miałam taki sam problem, szczepienie na zółtaczke trwa dosyc długo, bo muszisz przyjac chyba 3 szczepionki wie sie pewniejeszcze pomeczysz z zebem. zabieg nie boli, dadza ci tkie znieczulenie ze nic nie poczujesz, rozciecie dziasla, wyciagniecie zeba i zszycie... i juz dlugosc zabiegu zalezy od twoich zebow, od dlugosci korzeni. u mnie z jednym zebem byla 1h a z drugim chyba z 4h wiec roznie to bywa bol jest tylko jak znieczujenie znika, wtedy jest masakra. ale dostaniesz tabsy przeciwbolowe, albo recepte. nie mozesz palic, i uwazasz na higiene ust po zabiegu. bardzo sie ciesze ze usunelam bo przechodzilam masakre co miesiac, stan zapalny, kieszonki, bol, puchniecie.... powodzenia

Gość dkdkfd8f8d8fd
czyli nie trzeba sie szczepić na zoltaczke?? Jezu ale mnie zalamaliscie..czyli bedzie ból? a sprawdza czy nie jestem uczulony na znieczulenie?boje sie ze jeszcze tam umre ze bede miec uczuelnie na znieczulenie..byly takie przypadki

Gość dkdkfd8f8d8fd
a jesli mialem szczepienie w liceum to nie wystarczy ??:( matko ale sie boje... a co po usunieciu ósemki ? mozna normalnie jesc itd??

dasz rade bądz twardy a nie miękki to trwa chwile a potem czujesz ulge będziesz miał to z głowy

Gość dkdkfd8f8d8fd
kurcze i teraz nie wiem co robic..dentysta na pogotowiu robil wywiad ze mna i powiedzial mi ze jesli mialem szczepienie w liceum to powinno starczyc i teraz nie wiem czy powinienem sie szczepic jeszcze i kiedy jak w poniedzialek wyznaczyl mi juz termin do chirurga na 10 !

to jest tylko uczulenie miejscowe, takie jak ci daje dentysta tylko troche wzmocnione... ja nie musialam miec szczepionki, ale to bylo 5 lat temu, jak niedawno chcialam usunac migdałki to wymagali szczepionki, wydaje mi sie ze teraz przy kazdym zabiegu jest potrzebne. dla bezpieczenstwa twojego i zabezpieczenia szpitalu, bo byly przypadki zarazenia ludzi w szpitalach i potem byly rozprawy w sadach i szpitale za duzo płaciły odszkodowan it... taka wersje slyszalam

ja miałam wieczorem wyrywany więc nie jadłam aż do nastepnego dnia bo krew mnie zalewała ale potem powoli zaczełm jeśc musisz uważać żeby jedzenie ci sie nie napchało do dziury w ranie bo może ci tam gnić i przypilnuj żeby caly ząb ci wyrwał a nie rozbijał i po kawalku wyjmowal bo jak jakies opiłki zostaną to ci zrobią łyżeczkowanie znajoma miala i mowila że bol niesamowity powiedziała że lepiej poród zniosła jakby jej glowe wyrywali ja rodziłam i prawie zdechłam więc nie wyobrażam sobie tego a takiemu facetowi jak robili to zaczą sie szarpać i mu prawie język odcieło

jak miales szczepionke w liceum to wystarczy, na zoltaczke szczepi sie raz na cale zycie. ja tez mialam w liceum, ale to sa 3 szczepionki co kilka miesiecy chyba trzeba przyjac, a ja olalam ostatnia i teraz musze od poczatku zaczac zeby miec. powinni ci zrobic test z krwi na ta szczepionke i jak nie masz to powinienes zrobic jeszcze raz przed zabiegiem. tak po zabiegu mozesz jesc, ale gryzienia strona ktora masz operowana, resztki jedzenia moga wywolac zakazenie. kup sobie antybakteryjny plyn do plukania ust i dbaj o higiene ust..

Gość paciulik
A ja sie boje ze ty sie bojisz

jeżeli ty kiedyś juz miałeś szczepienie na żółtaczkę to ty się tylko doszczepiasz jedną dawką nie trzema musisz się doszczepic to dla twojego dobra

Gość dkdkfd8f8d8fd
PEDORITO DZIEKUJE CI BARDZO ZA INFO! ja nie pamietam tez tego czy przyjalem szczepionke w liceum cala..a powiedz mi jak ten test z krwi na to czy mam wazne szczepienie na zoltaczke zrobic i ile to kosztuje prywatnie.bede wdzieczny za info

raz jak byłam na poczekalni u gina to wszystkich zmroziło tak się darł facet jak mu zęba wyrywali że az mialam ciarki jego żona mówiła że stan zapalny kiedyś tez babie wyrwal implanta bo sie nie przyją cala spuchla a on zamiast do szpitala sam zaczol wyrywać zapieral sie nogami drugiego zawołał cale dziąsła miała pocharatane

Gość a po co ma robic szczepinie
PO CO SIE MA SZCZEPIĆ NA ŻÓŁTACZKE JAK GO I TAK CZYMS ZAKAŻA INNYM/. NA BANK HIVEM ALBO WIRUSEM TYPU C WATROBY GO ZAKAŻA..TO CZESTE PRZY USUWANIU ÓSEMEK.

Gość Dokladnie hiva złapie
jak to w duzej klinice uniwerysteckiej by wyrywali i w duzym miescie.

raz facet nie wyrobił i wybiegl cały krwia zalany to był HORRRRRORRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!

żadnego hiva nie będzie po co go straszycie i tak cierpi to teraz wogóle nie pojdzie biedny

Gość kokoszanelllll
KIKIDEE skąd ty to bierzesz?DOBRE

test na obecnosc szczepionki robilam jak mieszkalam w irlandii, w centrum medycznym, kosztowal mnie jakies 30 euro. nie mam pojecia jak jest w polsce, mysle ze w kazdej przychodni mozesz zrobic taki test ale o cenie nie mam pojecia. ktos napisal ze jesli masz 2 pierwsze tylko to 3 tylko musisz zrobic to nie prawda, ja mialam 2 i musze teraz od poczatku zaczynac, wlasnie po to jest test zeby sprawdzic obecnosc szczepionki, co zalezy od czasu kiedy sie robilo ostania. ja mam 24 lata, 2 lata temu szczepionka byla nie wazna, wiec jesli autor ma 27 a robil tez w liceum to jesli nie skonczyl wtedy bedzie musial zaczac od poczatku... za dlugi czas przerwy

Gość Dokladnie hiva złapie
WŁĄSNIE HIVA NAJCZESCIEJ SIE LAPIE U DENTYSTY A TEST Z KRWI KOSZTUJE PRYWATNIE DUZO

Gość fghfjhf
niech wylecza stan zapalny i osusza dziasko z ropy, dopiero potem zgadzaj sie na zabieg usuniecia zeba dostaniesz znieczulenie i nic nie poczujesz masz prawo żadać wyleczenia dziaska z zapalenia

Gość ludzie przesadzacie
miałam dwie ósemki usuwane chirurgicznie.... dostajesz znieczulenie i nic nie czujesz, gorzej jest potem gdy znieczulenie puści goi się około 3 tygodni, możesz mieć nawet siniaka na twarzy, ja miałam na żuchwie kup sobie zawczasu szałwię w torebkach i płucz tym usta ewentualnie Dentosept i pastę do zębów ziołową z szałwią z jedzeniem będzie kiepsko, ja radziłam sobie tak że po kazdym jedzeniu dokładnie myłam zęby i płukałam paszczę szałwią nigdy w życiu nei miałam tak białych zębów jak wtedy podczas leczenia tych ósemek ;-)