Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ale sie wkurwiłam,,,

Sprzeczka z kierowcą autobusu-kto miał racje?

Polecane posty

Wczoraj jechalam PKS mase km, kierowca zamiast włączyc jakieś normalne radio, ale wcale nie włanczac to przez długi czas słuchał Radia Maryja, mnie od srodka coś zalewało, ale myslalam że poslucha audycji i przełączy, a tu nic, wycie, skowyt w tym radiu, ludzie dzwonią i sie modlla, no ja nie moge.. poprosiłam zeby zmienił stacje poniewaz jest to narudszenie zasad etyki, ja nie jestem katolikiem, ani wierząca i mnie poprostru takie cos obraza, on zaczął sie kłócic ze mną, wydzierac, ja takze swoje. Powiedzialam ze zglosze na niego do kierownictwa. 6 godz jazdy autobusem facet słuchal tego kanału,i to bardzo głosno,na caly autobus, zalewało mnie od środka. Jeszcze za mna staneło dwóch ludzi, ale kierowca powiedzial ze jesli nam sie nie podoba to mozemy sobie wyjśc. Jakbym mogła to bym tak napewno zrobiła,ale nie mogłam w polowie drogi poprostu sobie wyjść Byłam bezgranicznie wkurwiona, awantura była bardzo nieprzyjemna,niestety nie mialam przy sobie mp3 zeby swojej myzyki posluchac. Kto miał racje?Uwazam ze kierowca nawet naruszył prawo, bo nie ma prawa odnosic sie w miejscu publicznych z takimi transmisjami, to jest naruszenie etyki człowieka jak dla mnie :( Przeciez mogło sie zdarzyc że także byli by tak ludzie z Islamu, jehowych, duddyzmu i niewierzący

Gość jastoss
Myślę, że gdybyś nie poszła do niego z ryjem i tekstem o zasadach etyki, a po prostu podeszła i zapytała, czy mógłby przełączyć kanał na ''radio zet'' bo leci tam twój ulubiony program albo jest smsowy konkurs, w którym chcesz wziąć udział, zrobiłby to bez problemu 🖐️ jak Bóg Kubie tak Bóg Kubańczykom, nie łaska poprosić? Trzeba z ryłem do ludzi? :o Kultura tłumoku, kultura 🖐️)))

Gość maaalena
oczywiście, że miałaś rację. Sama jestem katoliczką, mój tata słucha radia Maryja i nigdy, przenigdy mnie, ani nikogo nie zmuszał do słuchania tego radia. Mnie nie kręci słuchanie innych ludzi, którzy się modlą itd. Kierowca autobusu to był ograniczony umysłowo bubek, pamiętaj tylko, że nie jest to kwestia radia, a właśnie tego głupiego człowieka. Są też ludzie normalni, co tego słuchają. Nie zapominaj proszę o tym.

Gość cityh
Moze tym PKS zawsze jezdza starzy ludzie i sobie lubia posluchac. Widocznie nigdy nikomu nie przeszkadzalo jak kierowca to puszczal. Jesli wstawilo sie dwie osoby, a reszta wolala sluchac wygrywa wiekszosc. Niestety.

PROSIŁAM GRZECZNIE na początku, aby włączył na rmf lub zetke obojetnie na co, on mi odpowiedzial ze to jest JEGO autobus i on ustala co leci, od słowa do słowa, wiec przeszłam do tego kroku o etyce, A kultury to ty sie naucz bo jak takas kulturalna to dlaczego wyzywasz ludzi???

Gość robi z ludzi kretynów
jest to dowód na to jak to radyjo odmóżdża

Gość dorotka4842
wydaje mi sie że masz racje.do odtwarzania muzyki w miejscach publicznych trzeba mieć pozwolenie czy coś tam trzeba opłacać,czy by to było radio maryja ,czy jakakolwiek inna stacja,nie wspominając o tych komercyjnych,u mojego szwagra w sklepie gdzie na zapleczu ,jest piekarnia ,miał włączone radio, i była awantura że nie wolno puszczać muzy ,bo klienci słyszą i to jest prawnie zabronione,może jedynie posiadać mp3,coś co on tyjko słyszy.i tyle.

Gość jastoss
''poprosiłam zeby zmienił stacje poniewaz jest to narudszenie zasad etyki, ja nie jestem katolikiem'' Mogłaś darować ten tekst, jestem pewna, że koleś by przełączył gdybyś tylko się uśmiechnęła, zażartowała i tyle :o Ja kultury, a ty ortografii, spoko 🖐️

Gość złamal prawo jak najbardziej
bo złamał prawo i przepisy, z tym nie ma żadnych watpliwości wielbiciel 70B nie wierzysz? to sie doucz bezmózgowcu :( Mozna powiedziec ze to jest obraza innych osób z innego wyznania, to ejst karalne

Gość cityh
No to teraz będziesz wiedziec, ze mp3 trzeba miec zawsze przy sobie i problem z glowy:)

Jeszcze raz p przytaczam post z 15 :15 : PROSIŁAM GRZECZNIE na początku, aby włączył na rmf lub zetke obojetnie na co, on mi odpowiedzial ze to jest JEGO autobus i on ustala co leci, od słowa do słowa, wiec przeszłam do tego

no pewnie,najlepiej od razu z paragrafem wyskakiwac. ja pracuje z ludzmi i czesto i gesto wyskakuja mi jakie jest "prawo" - wtedy tak ustawiam gadke zeby sobie wsiekly poszedl a nic nie wskural. wkurwia mnie stawianie mnie w takiej sytuacji. ludzie zamiast grzecznie, symaptycznie poprosic o cos ( a wszystko da sie zalatwic grzecznie i bez stresu) od razu argymentuja, wyklocaja sie i strasza. idzcie sie wybredzlowac zamiast innym ludziom zycie zatruwac.

Gość MajaW2345
ciesz się, że masz to już za sobą :) i noś ze sobą mp3, nieraz jechałam PKS i nigdy nie miałam czegoś takiego. Pewnie długo na kogoś takiego już nie trafisz. Na pocieszenie, powiem Ci, że są też normalni słuchacze tego radia :).

Gość 678987678909876
ale pierdolicie wiekszosc wygyrwa/ bo wybwierzycie w jakies pierdoly to my musimy byc zmuszani? laska miala racje jakby wziela radio na ful z jakimis buddyjskimi spiewamni toi zaraz by ja uciszano i kierwoca kazal by jej wylaczyc ale radio maryja to ona ma sluchac hahaha zalosne taka kurwa tolerancyjna polska

Gość we22
to był transport publiczny czy prywaciarz??

Zdesperowana Domowa Żona ty NIE umiesz czytac ze zrozumienie, pisze juz trzeci raz ze na początku naprawde spokojnie grzecznie podeszłam do sprawy, to facet zaczął drzec ryja, zaczął mnie besztać, ja swoje a on swoje, w takim razie przeszłam do tego ze to jest naruszenie etyki Zdesperowana Domowa Żonao czytaj ze zrozumieniem

to był pks ogólnopolski publiczny, zaden prywatny

"poprosiłam zeby zmienił stacje poniewaz jest to narudszenie zasad etyki, ja nie jestem katolikiem, ani wierząca i mnie poprostru takie cos obraza, on zaczął sie kłócic ze mną, wydzierac, ja takze swoje." masz odpowiedz, u mnie mialabys glosnosc na full.

Gość aganiokkkk
Zdesperowana.. o kurrwa ale ryj :D

Zdesperowana Domowa Żona jesteś wredna i nie dociera nic do ciebie co pisze, na początku łagodnie do tego podeszłam, jaki nic nie wskurało to ja zaczełam byc bardziej stanowcza Jkabys pogłosiła na cała pare to bym wyrypała te radio przez okno

Gość 678987678909876
bo ty nie rozumiesz ze to sama sytuacja jak z krzyzami w jakis pomieszeniach szkolach itd jak niewierzacy niechce zeby wisial to nie moze wisiec bo to moze go obrazac TERAZ ROZUMIESZ? czy nie kojarzysz tej akcji z TV ?

Gość maaalena
Za to mój tata, który słucha tego radia za każdym razem jak daje samochód do przeglądu (samochód z wbudowanym radiem), to mu kasują z pamięci komputera samochodu tą stację i przestawiają na inną :D Haha, nienormalni ludzie zdarzają się z różnymi poglądami

Gość żona ty jestes przymulona
Te zono w desperacji? ty jestes taka tępa czy udajesz? dziewczyna juz kilkakrotnie napisała tobie jak było a ty nadal swoje o jakis przepisach ze rzucała mu od razu, przeciez kobieta napisala ze na początek poprosiła go jak człowiek człowieka

Gość wina kierowcy była
kierowca przegiął ostrp

wg pierwszego postu od razu przeszla do argumentow.. teraz mowi, ze bylo inaczej. z ludzmi tez trzeba umiec postepowac. ps. jakbys mi radio wywalila przez okno (zreszta ciekawe jak skoro jest wbudowane..) to ja bym ciebie przez drzwi. przyjmujesz postawe agresywna to i tak masz.

Gość wina kierowcy była
a czy ona coś złego powiedziała? zgodnie z prawdą, bo to jest naprawde naruszenie zasad etyki, a ty zono pogłosiła byś radio na full? ?? czy ty wiesz ze to jest obraza ludzi z innych wyznań? nie masz za grosz empati i zrozumiałałości, zapewne jestes dewotka chodząca co niedziele do koscioła całująca ksiezom stópki

tak, zapewnie :) ja bym podglosnila zeby zrobc temu komus na zlosc (zeby nie bylo radia maryja nie slucham ani nie chodze do kosciola). ktos wyskakuje do mnie to ja do niego 2 razy ostrzej. obczajcie moze lepiej sens moich wypowiedzi.. nara 🖐️

Tak Żono powiedziałam gdy usłyszałam odpowiedzź że nie zmieni stacji bo to ona decyduje co bedzie lecieć to wtedy odpowiedzialam mu że to naruszenie praw etyki i to mnie obraża Wiec jak teraz do tego podchodzisz? ja nie byłam do niego agresywna ani wulgarna a facet do mnie tak