Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Have Fun

Liceum!! Pomocy!!

Polecane posty

Gość Have Fun

Będę miała średnią 4.7 ale jestem zdolną osobą pragnącą się rozwijać. Moją pasją jest dziennikarstwo. Bardzo chciałabym się dostać do Liceum Akademickiego w Toruniu. Jest tu uczeń lub absolwent tejże szkoły? Czy mam szansę tam się dostać? Czy tylko laureaci konkursów mają realne szanse na rekrutację? Jak tam jest? Będę wdzięczna za jakąkolwiek pomoc.

Gość HF
upppp

Gość HF
uppppp

Gość taka jedna zdająca maturę
Nie chodziłam tam, ale myślę, że najbardziej liczą się testy gimnazjalne. U mnie tak było jak szłam do liceum. Jak wybierasz humanistyczny kierunek to będzie się liczyć jeszcze ocena z polskiego i z historii, ale przede wszystkim właśnie punkty z testów.

http://www.gimakad.torun.pl/rekrutacja_2011_2012/LA/Regulamin_LA_n.pdf Tutaj jest wszystko. Jeszcze jakieś testy będziesz musiała napisać, a w etapie drugim: Oceny ze świadectwa ukończenia gimnazjum: A) Profil matematyczno-informatyczny: j. polski, matematyka, fizyka, informatyka, B) Profil matematyczno-fizyczny: j. polski, matematyka, fizyka, informatyka, C) Profil biologiczno-chemiczny: j. polski, matematyka, biologia, chemia, D) Profil ekonomiczno-geograficzny: j. polski, matematyka, geografia, fizyka, E) Profil humanistyczno-społeczny: j. polski, matematyka, historia, wos, - ocena celująca 15 pkt. - ocena bardzo dobra 13 pkt. - ocena dobra 10 pkt. - ocena dostateczna 5 pkt. - ocena dopuszczająca 2 pkt. 4. Osiągnięcia na świadectwie ukończenia gimnazjum: - świadectwo z wyróżnieniem 7 pkt. - tytuł finalisty w konkursach organizowanych przez Kuratora Oświaty 15 pkt. albo - tytuł laureata albo dwa lub więcej tytuły finalisty w konkursach organizowanych przez Kuratora Oświaty 20 pkt. - inne osiągnięcia 10 pkt. (artystyczne 4 pkt., sportowe 4 pkt., wolontariat 2 pkt.) - ocena zachowania: wzorowe 3 pkt. bardzo dobre 2 pkt. poniżej bdb 0 pkt. Egzamin gimnazjalny. Suma liczb punktów zgodna z wpisem na zaświadczeniu wydanym przez OKE z części humanistycznej i matematyczno-przyrodniczej 0 - 100 pkt. Testy wewnętrzne 200 pkt. a. O przyjęciu kandydata do Liceum Akademickiego decyduje suma uzyskanych podczas rekrutacji punktów (max 400 pkt.).

Gość Have Fun
jestem krową

Kandydaci zaproszeni do drugiego etapu postępowania (lista dopuszczonych do etapu II.1 ukaże się na stronie www.gimakad.torun.pl w dniu 26 maja 2011 r. do godz. 15.00) będą brali udział w wewnętrznych testach, w zależności od deklarowanego profilu kształcenia, według harmonogramu: A) Profil matematyczno-informatyczny: - test matematyczny (120 minut) godz. 10.00 12.00 - test informatyczny (60 minut) godz. 12.30 13.30 B) Profil matematyczno-fizyczny: - test matematyczny (120 minut) godz. 10.00 12.00 - test fizyczny (60 minut) godz. 12.30 13.30 C) Profil biologiczno-chemiczny: - test przyrodniczy (120 minut) godz. 15.00 17.00 D) Profil ekonomiczno-geograficzny: - test matematyczny (120 minut) godz. 10.00 12.00 - test geograficzny (60 minut) godz. 15.00 16.00 E) Profil humanistyczno-społeczny: - test z języka polskiego (120 minut) godz. 10.00 12.00 - test z historii i wiedzy o społeczeństwie (60 minut) godz. 12.30 13.30 Zaliczenie wymienionych testów, stosownie do zadeklarowanego profilu kształcenia, jest warunkiem koniecznym do dopuszczenia do dalszej procedury o przyjęcie do Liceum Akademickiego.

Gość HF
up

Gość Pseudonimy_są_głupie
Fajnie byłoby wiedzieć jak się wypada na tle innych. Ja będę miał co najmniej 384 punkty.

Gość Have Fun
zjadłabym gówno, żeby dostać się do elitarnego liceum w Toruniu.