Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MBM

Czas na nocnik

Polecane posty

Napiszcie mi jak to wygladało u Was? Ile miało dziecko i jak zaczynałyście naukę. Córka zrobi siku ale wołac nie chce, zrobi jak Ją przypilnuję, a tak robi w pieluchę.

Gość akrylik
ja wlasnie zaczynam wysadzac. maly ma 9 m-cy i zawsze o tej samej godzinie robi kupe, siku nie wiem, nosi pieluche, ale jak widze, tą minę na kupę to wysadzam i robi do nocnika

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
ja zaczelam wysadzac moja mala jak miala 6 miesiecy;) teraz ma ponad 8 i od 2ch miesiecy ani jednej kupy nie zrobila do pieluchy:)) z siku wiadomo, ze inaczej...staram sie ja wysadzac o stalych porach i czasem cos nasika czasem nie, ale wazne ze kupy mamy opanowane;) no i nie boi sie nocnika:)

Gość łojakciepło
ja rozumiem dziecko 14/20 mc ale nie 6/9 . Przeciez i tak taki szkrab nie panuje nad siku no

Gość fok fok
hmmmmmmmm - zmyslasz, jak taki maluch komunikuje Ci, że chce kupę?

Gość łojakciepło
komunikowac może miną,. dziecko jak chce kupe to widać:D

Gość fok fok
to trzebaby cały dzien gapić się na dziecko, nie uwierzę że takie malutkie dziecko "woła " i ZAWSZE robi kupki na nocnik.

Gość fok fok
no tym bardziej, że od 6 miesiąca robi kupy na nocniczek >? zejdz na ziemię kobieto

Gość Mmmrrraaaaauuu
O kurna, a my dopiero 2 wieku 2 lat oduczyliśmy, oduczanie było krótkie, intensywne, pełne wrażeń, ale skuteczne :) Ale nasza myszka już rozumiała, kiedy jej się chce, ale z wygody wolała pozostać przy starym sposobie ;)

Gość moja ma 18 miesięcy
i uczymy się, jak chce się załatwić to idzie do nocniczka, jak zrobi siusiu to od razu wstaje i podziwia co zrobiła

Gość frt
Mój Stanisław ma 3 tygodnie myslicie ze juz pora na nocnik sadzać?? pytaniee do mam 6 miesięczniaków

Gość bru m bru m
Dziecko około 18 mca ma na tyle rozwinięty układ nerwowy, że zaczyna kojarzyć tę potzrebę. to dobry czas na trening toalaetowy 6 mcy.... boże, jeszcze samo dobzre nie siedzi a juz na kibel...

Gość co niektóre
to złe matki. A przecież nic na siłę się nie robi!

Gość mama sama w domu...
bru m bru m ma racje niedawno było tym program na tvn style ze około 18 miesiąca zaczyna rozumieć. Moj ma 23 miesiące i też nie zawoła tylko jak pytam i mówi że tak i wtedy zrobi.

Gość bru m bru m
No bo tak jest to fizjologicznie, w 6 miesiącu, przy regularnych wypróżnieniach to jest poprostu łapanie siku i kupy pzrez matkę a nie rozumienie u dziecka. Więc po co męczyć dzieciaka jak nie kuma,

mój synio jak miał niecałe 7 miesiecy też zaczęłam wysadzać go na nocnik tzn ja bym to nazwała raczej PRZYSWAJANIEM SIĘ DO NOCNIKA!!! Moja decyzja o tak szybkim nocnikowaniu wyszła dla tego ponieważ miał problem z kopami...strasznie twarde, robił się wręcz bordowy, napinał się wiec wiedzialm kiedy bedzie kopsko...a na nocniku w pozycji siedzącej było mu łatwiej. Teraz ma 20 miesiecy...kopę woła już od 11 miesiecy--eeeeee siku różnie jak się uda, chociaż od jakis 3 tyg zaczyna wołać na siku-sisisi. Wiec idziemy powoli ku likwidacji pieluch:)

moj ma 22 miesiące i sam od siebie zaczoł wołać mamo kupka albo mama sisiu. Sam zaczoł kojazyć kiedys mu pokazywałam do czegto służy nocnik i widocznie zapamiętał o co w tym wszystkim biega