Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość średnie wykształcenie niepełne

Mam średnie wykształcenie ale obawiam się że nie zdałam matury!!!

Polecane posty

I zastanawiam się jakie są korzyści zdawania matury za rok???

Gość ffinka
masz wyksztalcenie srednie nawet jesli nie masz matury. Matura to przepustka na studia i takie sa z niej korzysci zalezy ci na studiach rob mature za rok.

Właśnie, nie zależy mi na studiach ale od ludzi którzy już mają maturę zaczyna się mówic że to ludzie inteligentni.

Gość ech durnaś ty
To w takim razie po co szłaś do liceum? Trzeba było iść do zawodówki i tyle, chociaż zawód byś miała, a tak co masz :O

Gość ffinka
Zawodowka nie jest wcale dobrym rozwiazaniem, bo wtedy juz szansy na studia nie ma. A mature w kazdej chwili mozna zrobic. Bo chyba nie zawalilas wszystkich przedmiotow? na pewno jest to 1 gora 2. Najlepiej konczyc technikum:) i matura i zawod w jednym. Jak nie wyjdzie matura to zostaje zawod chociaz i srednie tez jest tylko, ze bez matury

Poszłam do technikum, bo technikum jest lepsze zarówno od liceum i zawodówki bo jest i średnie wykształcenie i zawód, i matura.

Gość ffinka
ja tez nie zdalam od razu matury, a szkola skonczylam. I zanim sie zebralam do jej zrobienia to dostalam normalna prace i pracowalam w niej 3 lata. A najlepsze jest to, ze teraz mam juz mature i robie licencjat w tym roku, a pracy juz nie mam. jednak latwiej mi bylo bez matury i studiow;P robie za 800zl, a wczesniej robilam za 2500 to zachcialo mi sie studiowac eh