Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

polita

niedoczynnosc tarczycy pomocy

Polecane posty

czy ktos z was ma z tą dolegliwoscia do czynienia?

Gość jest zajebisty trądzik od tego
:(🖐️

ja nie mam tradziku ale dzisiaj u lekarza sie dowiedzialamze mam niedoczynnosc jakie sa na to leki

zalezy jaka niedoczynnosc, jest kilka typow ...

w wynikach krwi mam 5,65 jutro ide do endokrynologa a ja tak strasznie chce przytyc

ludzie maja problem a ty robisz z siebie idiote ladnie cie mamusia nauczyla

zażywanie leków zmniejsza syntezę hormonów tarczycy (np. kwas acetylosalicylowy) ..

Gość ja mam niedoczynność
w przebiegu choroby Hashimoto, czy jakoś tak Biorę hormony tarczycy, codziennie i na zawsze. Przy nieleczonej niedoczynności teoretycznie można przytyć bardzo, są też inne objawy. Ale jak się ma dobrze dobraną dawkę leku, to praktycznie żyjesz bez zmian - tzn. ustępują objawy niedoczynności i żyjesz jak zdrowy człowiek.

wlasnie slyszalam ze tyje sie po tych hormonach a ja bym chciala..tylko nie wiem czy mi dadza bo ponoc jest nie wielka różnica w wynikach

Gość a mi o malo
nie martw sie przytyjesz. ja przytylam 15 kilo w nie cale 3 miesiace. lecz okazalo sie, ze diagnoza byla nie prawidlowa i juz nigdy nie schudlam.

Gość magnezzziaaaa
Ja też mam niedoczynność tarczycyz objawów kiedy mam złe wyniki to jestem ospała, ciągle zmęczona, suche włosy i kruche paznokcie. Biore leki i co jakis czas badam poziom TSH we krwi i dopasowuje sobie dawkę, raz na pol roku chodze do endokrynologa na wizytę. Nie masz sie co martwic.

no ja mam tsh 5,65 co to znaczy..ja chce te chormony dostac:( waze 42 kg chce przytyc

Gość a mi o malo
jezu dziecko przytyjesz nie peniaj. tylko sie dziwie ze taka chuda jest bo ludzie z nidoczynnoscia sa grube-bez i z tabletkami. no to moze masz nadczynnosc.

Gość magnezzziaaaa
jakies glupoty z tym przytyciem po tabletkach... ja przed choroba bylam chuda ,teraz tez jestem szczupla

tak slyszalam...nie nie przytyje to akurat wiem

Gość do dziewczyny wwww
a jakie miałaś objawy ?

Gość mam niedoczynność tarczycy
Na niedoczynność tarczycy bierze się Euthyrox lub Letrox, tego drugiego leku nie jestem pewna bo biorę ten pierwszy. Dawkę musi dobrać endokrynolog, zaczyna się zwykle od mniejszej i stopniowo zwiększa, jeżeli jest taka potrzeba. Ja muszę brać lek do końca życia - na czczo, ale nie wiem jak jest w innych przypadkach. Objawy - senność, poczucie zmęczenia, charakterystyczna skóra na łokciach i kolanach (taka chropowata). Nie tyję. Biorę leki całe życie i nie byłam nigdy gruba. Owszem, w czasie dojrzewania zdarzało się, że przybrałam kilka kg więcej czy np. zimą, ale żadna nadwaga itp. Mogę powiedzieć, że jestem w sam raz, chuda nie, ale nie jestem też gruba.

Gość mam niedoczynność tarczycy
Co do Twojego wyniku nie jestem pewna co Ci powiedzieć. Nie jest chyba źle. Z tego co czytałam kiedyś w Internecie różne osoby mają naprawdę wysokie TSH w czasie zdiagnozowania choroby. Podobno najlepiej jest mieć 1-2 przynajmniej aby zajść w ciążę. A jak to jest tak naprawdę to zależy od organizmu, Twojego samopoczucia, czy masz jakieś objawy.