Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monion ,

Wrażliwość = słabość .

Polecane posty

Gość Monion ,

Jak wyżej . czy uważacie tak jak ja , że w naszych czasach wrażliwość uważana jest za słabość . ?

Gość Monion ,
.

Gość nie uważam
...

Gość kikna
na pewno sama jestem wrazliwa i dosyc latwo jest mnie urazic a co za tym idzie , ze jeszcze latwiej rezygnuje z tego do czego daze

Gość kikna
czekaj poprawie sie , ja uwazam ze to slabosc , ale nie sadze ze wszycy tak mysla

Gość drfghjklwsedrftgyhujik
w nasszych czasach ludie sie tak skupiaja na sobie ze nawet nie zauwazaja czy ktos wrazliwy czy nie wiec sie nie przejmuj http://www.youtube.com/watch?v=4ALTu4dVbTQ

Gość Monion ,
ogólnie dużo ludzi mi mówi , że jestem zbyt wrażliwa , bo wszystkim się przejmuję i wszystkim chciałabym pomóc . jestem strasznie uczuciowa . że mam zejść na ziemię . a mnie to wkurza . bo ja nie chce wyrosnąć na zapatrzoną w siebie babę , dążyć za kasą , pozycją . lubię być taka . (choć czasem rozklejam się szybko jak mnie coś wzruszy .) a inni się śmieją ze mnie. ;p ale lubię to . tylko czemu inni mówi mi , że jestem słaba i wiele w życiu może przez to stracić . i się przejechać na tej wrażliwości .

Gość jack ill
bo generalnie świat kręci się wokół pieniądza ludzie najpierw myślą o własnych korzyściach a dopiero o drugim człowieku czy w takim przypadku jest w tym świecie miejsce dla ludzi wrażliwych?

Gość Monion ,
i to mnie boli . człowiek dla człowieka nie jest powoli człowiekiem . to straszne . a bo bd później . ?

Gość wrazliwosc jest rownoznaczna
z czlowieczenstwem, ale swiat zwierzecy odbiera to jako slabosc i tyle

wrażliwość = wyśmiewanie przez innych , większa podatność na doła z powodu błahych powodów ... z drugiej strony plus u niektórych dziewczyn ... i... hmmm mało plusów ... ale czy słabość ? Cięzko powiedzieć... zależy.

Gość jack ill
żyjemy w dźungli jeśli będziesz słaba to zapewne w końcu ktoś będzie chciał Cię wykorzystać

Gość isdcjk
mylicie wrazliwosc z naiwnoscia. mozna byc wrazliwym a jednoczesnie stanow\czym i pewnym siebie, jedno nie wyklucza drugiego!!!!!!!!!!!!! moj chlopak jest najwrazliwszym czlowiekiem jakiego kiedykolwiek znalam ale w kaszie puc sobie nie da. doskonale wyczuwa osoby falszywe , oportunistow i taktownie sie z nimi obchodzi...nie jest naiwny a juz na pewno nie slaby!!!

Gość jack ill
myślę, że to często idzie w parze

Gość Monion ,
miałam dziś taki mały przykład .. był u mnie jakiś biedny mężczyzna , niepełnosprawny i mówił , że ma trójkę dzieci, chodzi po domach i prosi o cokolwiek .. ja nie umiem zamknąć drzwi .. dałam co miałam . a potem sobie myślę , że ja się wkurzam , że butów dostać nie mogę i jakie są problemy poważne . i że mogłam mu jakoś bardziej pomóc . tak mi się go żal zrobiło , bo sympatyczny człowiek . nie że wziął co dałam i polazł . tylko powiedział dobre słowo , uśmiechnął się .. to było miłe . potem jak to mówiłam chłopakowi to wgl nie czaił co mnie tak ruszyło . no pomogłaś i dobrze . tyle mi powiedział . zmienił temat . żadnego wniosku. on najlepiej nie patrzyłby na czyjeś cierpienie . chłopak z dobrego domu . i właśnie on mówi mi najczęściej , że ktoś prędzej czy później moją dobroć wykorzysta .

Gość Monion ,
a ja nie uważam , że jestem naiwna . nigdy się nie przejechałam . chybva , że w miłości .. no ale to się chyba nie liczy. ;]

Gość isdcjk
Monion no wlasnie musze cie rozczarowac ale jestes po prostu naiwna.... ten facet przede wszystkim to byl naciagacz, panstwo opiekuje sie chorymi i niepelnosprawnymi i bezdomnymi jesli oni tylko chca...nie wierze w przymus zebrania w polsce w 21 wieku. a to ze w milosci....to tez sie liczy...

Gość Monion ,
czyli przychodzi taki facet i mam mu powiedzieć "idź po pomoc do opieki?" nic mnie nie obchodzi , że jesteś głodny. ?

Gość Monion ,
a w miłości ehh . to było tylko raz . po prostu ta miłość zaślepiła mi oczy . chciałam zmieniać chłopaka , którego zmienić się nie dało. fakt . to była naiwność.

Gość jack ill
fajnie byłoby, gdyby ludzie potrafili docenić takich ludzi jak Ty, ale pewnie najczęściej (nie mówię, że zawsze) będą chcieli po prostu wyciągnąc od Ciebie co tylko się da

Gość Monion ,
to mnie przeraża . że nie bd umiała rozróżnić tzw. naciągacza od potrzebującego . bo tyle jest fałszu , złośliwości i zakłamania . wiem o tym .. tylko nie chce tego widzieć .. a inni sprowadzają mnie na ziemię . i tak jest ciągle . "jesteś słaba , jesteś naiwna . otwórz w końcu oczy , tu nie jest tak pięknie jak Ci się wydaje . " ja chyb a się urodziłam w nieodpowiednim miejscu i czasie . ;p heh .

Gość kropelka w morzu
to mnie przeraża . że nie bd umiała rozróżnić tzw. naciągacza od potrzebującego . bo tyle jest fałszu , złośliwości i zakłamania . wiem o tym .. tylko nie chce tego widzieć .. a inni sprowadzają mnie na ziemię . i tak jest ciągle . "jesteś słaba , jesteś naiwna . otwórz w końcu oczy , tu nie jest tak pięknie jak Ci się wydaje . " ja chyb a się urodziłam w nieodpowiednim miejscu i czasie . ;p heh . Ja myśle,że warto ryzykować nawet jeśli wiele razy pomoże sie naciągaczowi,ale znajdzie sie wsród nich ktoś naprawde pomocy potrzebuje,niż odmówić choć raz komuś w potrzebie.A inni po prostu zamiast pouczac to niech sie sobą zajmą.Mnie tam nie obchodzi co inni o mnie mowią.Skąd moga wiedzieć czy jestem słaba.Nie jestem wykorzystywana dopóki z własnej woli pomagam.Bo to mój wybór.Dla mnie to słabi są ludzie,któzy właśnie widzą wszystko w ciemnych barwach i boją się coś zmienić,poddają się myśląc,że sami nic nie zmienią,boją się wyróżniać,ale do oceniania innych to są pierwsi.Dla nich nie jest pięknie bo oni przesadzają w drugą stronę - pesymizmu.Żadna przesada nie jest zła,ja jestem umiarkowaną optymistką i dobrze mi z tym.Nie zamierzam nie ryzykować w obawie,że się zawiodę - bo jesli nie zaryzykuje to bedzie źle,jeśli zaryzykuje to może być źle,ale może też być dobrze.Dla mnie wybór jest oczywisty.

Gość kropelka w morzu
*Ja myśle,że lepiej ryzykować nawet jeśli wiele razy pomoże sie naciągaczowi,ale znajdzie sie wsród nich ktoś kto naprawde pomocy potrzebuje,niż odmówić tej pomocy temu jednemu potrzebującemu.

Gość Monion ,
święta racja . ;] przecież nie można pomagać jak na loterii . dziękuję za te słowa kropelko w morzu. ; )

Gość Magda45
"Nigdy nie przepraszaj za bycie wrażliwym lub emocjonalnym. Pokazanie swoich emocji jest oznaką siły, a nie słabości. " -Ignacio Novo-