Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala manieczka

8-miesięczniak nagle zaczął gryźć przy karmieniu...

Polecane posty

Gość mala manieczka

wcześniej mnie tylko delikatnie podgryzała, a teraz uwzięła się na prawą pierś i perfidnie ją gryzie na początku i na końcu karmienia, tak mnie pogryzła, że mam już dosyć... jakieś sprawdzone metody??

Gość odstawic dziecko od piersi
;) poważnie:) jeśli ma już ząbki, to powinna jeść stałe pokarmy, a mleko uzupełniać co najwyżej modyfikowanym

Gość mala manieczka
jak najbardziej stałe pokarmy je. ale z piersi nie chciałabym jeszcze rezygnować.

ząbki, ząbki ząbki... :) nie rezygnuj z piersi jesli nie chcesz. Jeśli będzie mocno bolało to rób sobie okłady. Ja nie miałam szansy karmienia córki piersią i bardzo żałuję. Ty masz wiele korzyści - Dziecko zdrowo żywione, nie wydajesz pieniedzy na mleko, nie musisz wstawac w nocy i robic mleka rozbudzajac sie rpzy tym itp itd.. Wytrwasz , wierzę w Ciebie :)

Gość mala manieczka
dzieki za słowa wsparcia, ale mój sutek może tego nie wytrzymać!

Oj znam to, czasami potrafiła ugryźć do krwi, Gryzła tylko wtedy gdy wychodził ząbki. Sposób, na 15 min przed karmieniem smarowanie dentinoxem;)

Gość że co kurde
dziecko w wieku 8 miesięcy nie powinno już jeść w nocy

Jak córka była na piersi to jadła w nocy jak miała 12/14 mc. Raczej piła nie jadła ;] Jak odstawiłam w nocy tak się skończyło i zaczęła nocki przesypiać. Nie ma reguły.

Gość mala manieczka
ząbki wyszły jej dawno, tylko teraz taką zabawę wymyśliła sobie. ja piszczę, a ona sie cieszy. pierś dostaje na noc, raz w nocy i po przebudzeniu. mnie tam wstawanie w nocy nie przeszkadza, nawet jeżeli "nie powinno" się tego robić ( tylko dlaczego?)

Gość logicznie proszę bardzo
U mnie bylo to samo dokladnie jak synek mial 8 miesiecy. Bardzo chciałam nadal karmic piersią (stałe pokarmy oczywiscie jadł - w dzien zupkę, owoce, kaszkę, ale wieczorem i rano zawsze mleko z piersi). Co pomogło? Za każdm razem jak ugryzł mówiłam "nie wolno" i stanowczym ruchem odkładałam go na łóżko i wychodziłam na chwilę z pokoju. Zostawał sam zdezorientowany... chyba zrozumiał ze chodzi o to gryzienie i ze przez to mama "znika". Przestał po kilku dniach.

ja wstawalam do córki raz w nocy od okolo 3 tygodnia zycia i nie widzialam powodu żeby to zmieniac na siłę. Chciała mleko to dostala, przytulilam, pocalowama i dalej spac.Nie widzialam w tym wzadnego problemu. inna bajka z matkami, ktorych malenstwa maja ponad rok i budza sie kilka razy na noc..

oj, to chyba jakas regula, bo moja troche przed ukonczeniem 8 mies tez niezle mnie pogryzla ! Ale za kazdym razem jak to zabiralam jej piers i mowilam, ze jak mnie pogryzla to nie ma piersi i koniec. Dawalam smoczka- jesli chciala, to znaczylo, ze zloscilo ja po prostu ze leci mleko a ona chciala tylko cyckac, a jesli zaczynala plakac to przystawialam na nowo i juz nie gryzla. Aha, i trwalo to tak ok kilku dni. Teraz wlasciwie karmie glownie butla, ale mala mimo to budzi sie w nocy na jedzenie, je ok 19 200ml ok 23 150 ml i ok 5 rano z 50 ml a czasem 150 zalezy czy w nocy sie zbudzi. Oprocz tego kilka razy budzi sie w nocy zeby sie prytulic i idzie dalej spac.