Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kopalinka

Ile zjadają Wasze 5msc dzieci?

Polecane posty

Gość Kopalinka

Mój syn (5,5msc) zjada ok. 3x150ml mleka + 1x210ml mleka z 4 łyżeczkami kleiku (na noc). Do tego ok 12-13 zjada cały słoieczek obiadku (wtedy pomijam jeden posiłek mleczny, dostaje do popicia herbatkę lub wodę) i wieczorem ok. 1,5 godziny przed ostatanim karmieniem trochę skrobanego jabłuszka. Przyznam, że trochę się martwię że to za dużo- z tego co czytałam wiele dzieci nie zjada nawet połowy słoiczka a co dopiero cały. Synek nigdy nie sygnalizuje (nie wypluwa), że jest najedzony. A jak to jest z Waszymi dziećmi?

kurcze, to mój chyba je za mało rano zjada 120 ml mleka potem kaszkę (trochę oszukuję i do 4 miarek kaszki dodaje 4 miarki mleka i zalewam to 70 ml wody) na obiad zjada słoiczek warzywny, tu akurat zjada cały, 190 g potem zjada tak z 90ml mleka na deser 4 łyżki kleiku kukurydzianego i 1/4 słoiczka owocowego i koło9 22-23 120ml mleka

Gość Kopalinka
Może to kwestia tego, że podajesz kleik a to jednak trochę chyba 'zapycha'? Może Twój synek je w normie a mój je zbyt dużo? :o

Gość ja ................
mój 5,5 miesiąca je tak 6-200ml mleka 10-200ml mleka 13:30-14:00- cały słoiczek(190ml) 17:00-cały słoiczek deserku(190ml) przewaznie jabłko z czymś tam:) 20:00-200ml mleka 24:00-200ml mleka i waży tylko 7 kg

Gość Kopalinka
No mój waży 9 więc zastanawiam się czy go nie przekarmiam... :(

Gość MójMałyNiejadek
moja ma 9 miesięcy. Wstaje rano z trudem wypija 120 mleka (trochę zasypanego grysikiem). Po trzech godzinach dostaje jabłko z 2 biszkoptami. Póżniej 250 ml zupki, jogurt. Następnie 60/90 ml mleka i na noc też tak mniej więcej 60/90 ml mleka. Oczywiście tak jak wcześniej napisałam mleko jest troszkę zagęszczone grysikiem. I to tyle;)

Gość MójMałyNiejadek
do ja....... to Twój jeszcze o 24 je i już o 6 potrafi wszamać. To moja idzie spać o 21 więc tak po 20 dostaje ostatni posiłek i po 11 godzinach wstaje i z wielkim trudem zjada 120 ml:?

tego kleiku to ja liczę miarki, takie od mleka modyfikowanego, więc jest go malutko raczej, więc nie powinno go to zapchać a muszę mu dawać kleik, bo inaczej owoców nie ruszy, warzywa uwielbia, ale owoce nie... ma 5 mc i dwa dni i waży 7,3kg

a mi sie wydawalo, ze moja malo je. Ma 8 mies. budzi sie ok 9 rano i je dopiero po ok pol godziny - kaszka, albo owsianka dla dzieci+woda ok 12 obiadek 3/4 duzego sloika + 80 ml mleczka drzemka do 2.30 3 jogurt lub serek +woda 5 mleko ok120ml drzemka ok pol godz 7 kolacja - zwykle warzywka z mieskiem mojego wyrobu+woda kapanie 8.30 mleko ok 120 ml do lozeczka. Cyc w nocy Moja corcia jest szczuplutka i ciagle mi sie wydaje ze za malo ja karmie:/

Gość ja ................
no niestety nie potrafię go odzwyczaic od nocnego jedzenia i nieważne czy dodam kaszkę lub kleik do ostatniego mleka, i tak budzi się za 4 godz na papu. a jak prubuję go przetrzymac to jest dopiero jazda i szybko lecę po mleko które wypija jednym duszkiem:) więc nie dodaję kleiku bo nie widzę sensu. Także je o 24:00 a potem i tak budzi się o 4:00 na jedzenie ale zazwyczaj udaje mi się go przetrzymac do 6 na butlę a jak nie to dostaje o tej 4 i też duszkiem wypija 200ml:) a taka chudzinkaniego... z

current opinion - nie na temat, ale jak ja CI zazdroszczę...9 rano? o matko, ja mam wrażenie że już zawsze będę oglądać świat o 5...a za jakiś czas z niewyspania zeświruję po prostu...

Gość mamuśka syeneczkaaaa
Mój je 2 gówna i pije pól litra sików dziennie.To mało czy dużo?