Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dalera

ILE

Polecane posty

Gość Dalera

Ile wlozyc do koperty na wesele kuzyna Męża?Nie utrzymujemy z nim stałego kontaktu, ale zaprzaszają całę rodzinę. Dokupię jeszcze dobre wino, zamiast kwiatow. Zatem jaka kwota bedzie odpowiednia?

Gość kichanka
to zależy czy wesele trwa 1dzień czy 2? idziesz z mężem + dzieci? czy sami? my w zeszłym roku na 1 dniowe wesele na 2 osoby daliśmy 500 zł

Gość kiciorek-ek
też się przyłącze do pytania- idziemy na wesele kuzynki męża. Oni utrzymywali kontakty jak byli dziećmi, ja ich w ogóle nie znam. Myślałam, że 300zł wystarczy... Wesele jednodniowe, w strażnicy.

Gość ]']
ojej, zalezy jaką macie sytuacje finansową, do 200 do 500 sie daje za pare tak srednio.

Gość salianka
Wszystko zależy od waszej sytuacji materialnej.W dobrym tonie jest włożenie do koperty takiej kwoty, by zwróciły się młodym koszty zaproszenia was do lokalu (czyli min. k.300zł).

Gość salianka
Sorki - źle nacisnęłam - miało być 200zł.

Gość a ja mam tak z tymi
my dajemy kuzynowi narzeczonemu 200 zł i 4 eleganckie slubne albumy na zdięcia takie skorzane sami mamy wesele w sierpniu i krucho u nas z kasą

Gość triggery
daje sie minimum tyle aby pokrylo koszty jakie zaplaca za Wasze osoby na tym weselu sorry ale jesli ich nawet nie znacie to moze lepiej po prostu nie isc niz wyjsc na skapca?

Gość Dalera
Wesele trwa 1 dzień, idę z Mężem. Nasza sytuacja materialna- pracujemy oboje, aktualnie spodziewamy się dziecka. Myslałam o kwocie 400-500 zł plus dobre wino.

Gość a gdzie jest napisane
że 500 zł to minimum?Daję ile mogę, niedawno byliśmy na weselu i daliśmy 200 zł od pary, i nie interesowało mnie czy młodzi sobie pomyślą że daliśmy biednie.Jeśli młodzi uważają że poniżej 500 zł to mało to niech zapraszają co bogatszych, albo wystawią cennik że poniżej 400 zł nie przychodzić.

Gość kolaaa28
daje się ile ma wesela nie robi się dla pieniędzy tylko dla siebie ! Ja byłam w tamtym roku ( jestem studentką , nie pracuje i kolegą ) dałam prezent za 200 zł i dwa wielkie bukiety kwiatów i jakoś wyrzutów sumienia nie miałam ... Stać mnie to daje , nie stać nie idę albo daje tyle ile mam . Gdzie widzieliście cennik ? Skończcie stresować ludzi ! Ale uważam , że 200zł od pary to min ... chyba , że macie jakiś fajny pomysł na prezent ( moja kumpela dała koleżance w prezencie taki karnet dla dwóch osób na masaż gorącymi kamieniami i wiem , że młodym to bardzo się podobało a to był w moim mieście wydatek 250 zł - dostała malutki rabacik :) ) Pozdrawiam i życzę udanej imprezy

my na moją kuzynkę daliśmy 400 złotych za jeden dzień, wtedy myślałam, że to bardoz mało ale widzę, że jednak nie, że to w normie na pewno nie dałabym więcej, myślę, że zwróciliśmy za nasze talerze