Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobra pomocna dusza

pomoge doradze, problemy prawne

Polecane posty

Gość dobra pomocna dusza

jak w temacie jesli masz problem napisz pomoge doradze , rowniez napisze wnioski jesli trzeba

A znasz się na sprawach związanych z pobieraniem zasiłku i umowach o pracę?

Gość dobra pomocna dusza
tak pisz smialo jaki masz problem

Gość dobra pomocna dusza
up nikt nie potrzebuje porady

Jestem bez pracy od 2 tygodni. Ociagam się z pójściem do urzędu w celu rejestracji na bezrobotną bo łudzę się, że w końcu ktoś odezwię się na jakieś moje ogłoszenie bądź wysłane cv. I teraz jeśli jednak zarejestruję się i dostanę odp odnośnie zasiłku ( przysługuje mi 80 % - wiesz może ile na rękę? ) a w między czasie dostanę jakąś pracę to co powinnam zrobić? Czy jeśli znów przestanę pracować to przywrócą mi zasiłek? W trakcie pobierania zasiłku nie mogę nawet pracowac na zlecenie?Jak to wygląda ta umowa zlecenie, dziś ide do pracy a jutro nie muszę? będę wdzięczna jak mi wyjaśnisz

Jeśli przewożę papierosy przez granicę... to mogę ich przewieźć tylko 40 ze względu na akcyzę - co jeśli ukraińskie papierosy zapakuję do paczki z Polską akcyzą ?

Gość sędzia................
Jestem sędzią. Czy seks z protokolantką sądową jest karalny ? Zaznaczam, że ona tego chce.

Gość ingloty11111
Powiedz mi jak długo max czeka sie na zeznania świadka z zagranicy ,jest jakiś termin żeby go przesłuchać ?miało rozstrzygnąć sie w miesiąc tak mi sędzia powiedziała na rozprawie , a jak dzwoniłem do sądu to mam dzwonić za jakieś dwa miesiące bo dopiero wysłali papiery .

Gość dobra pomocna dusza
nie zwlekaj z rejestracja w urzedzie dla bezrobotnych masz na to tylko miesiac pozniej tracisz prawo do pobierania tego zasilku wysokosc zasilku jest liczona od stazu pracy do 5 lat zasiłek w wysokości 80 % zasiłku podstawowego (obecnie 460 zł), od 5 lat do 20 lat lecz mniej niż 20 lat - zasiłku w wysokości podstawowej tj. 100 % (obecnie 575 zł),

Gość dobra pomocna dusza
Sputnik91 jesli zostaniesz skontrolowany, odpowiesz karnie za twoje oszustwo, zostaniesz ukarany grzywna i dodatkowo zostanie tobie nadana grzywna w calkowitej wartosci przewozonego towaru nie radze oszukiwac

Gość dobra pomocna dusza
Fragrance po zarejestrowaniu w Urzedzie dla bezrobotnych pobierasz zasilek jesli znajdziesz prace i podpiszesz umowe idziesz do urzedu aby sie wyrejestrowac

Gość do dobrej duszy
dobra pomocna duszo, czy znasz się na sprawach rodzinnych i ew. podziale majątku po rozwodzie?

Gość dobra pomocna dusza
ingloty11111 na zeznania swiadka ktory mieszka za granica sa prawa jesli sedzia zgodzi sie na zeznania pozargranicami kraju musza one byc potwierdzone prawnie, wiec czas potrzebny sedzia w pismie nadaje okreslony czas do ktorego swiadek musi zlozyc zeznania i dostarczyc je

Mam tylko miesiąc??? Sądziłam, że przez pierwsze 3 miesiące otrzymam ok 600 zł a potem 460.....

Gość dobra pomocna dusza
do dobrej duszy tak pytaj smialo

Gość do dobrej duszy
ok. jeżeli złożę do sadu pozew o rozwód z winy męża i zawnioskuję o przyznanie mi mieszkania, na które nadal mamy kredyt, sąd zgodziłby się na to? ja spłacałabym resztę kredytu.

Gość dobra pomocna dusza
Fragrance nie nalezy ci sie zasilek musisz miec przepracowany rok by otrzymac zasilek dla bezrobotnych

Gość Szymuś
Czy przy zamianie nieruchomości rolnej na budowlaną, będę musiał zapłacić podatek dochodowy ? Działka rolna pochodzi ze spadku, pięcioletni okres minie dopiero w lutym, działka budowlana pochodzi chyba z darowizny, okres pięcioletni również jeszcze nie minął.

Gość dobra pomocna dusza
do dobrej duszy jesli skladasz pozew o orzeczeniu o winie 1,sprawa trwa dlugo 2 jesli dostaniesz wyrok z orzeczeniem o winie i udowodnisz iz jestes w stanie splacic kredyt, masz szanse dostac 3 sad moze takze rozpatrzyc podzial tegoz mieszkania czyli splaty jednego z malzonkow to oznacza iz bedzie podzial czyli jeden i drugi musi cos z tego dostac kazda sprawa wyglada inaczej i w kazdej sprawie to sedzia decyduje o przebiegu sadzen

Gość dobra pomocna dusza
szymek Od 1 stycznia 2007 r. spadki i darowizny przekazywane w ramach najbliższej rodziny (tzn. małżonka, rodziców, dziadków, dzieci, wnuków, pasierbów, ojczyma, macochy i rodzeństwa) są zwolnione od podatku. W całości. Nawet więc od bardzo wysokiej darowizny, choćby idącej w miliony złotych czy spadku o olbrzymiej wartości (np. pałacu czy dzieł sztuki), nie trzeba już płacić podatku. Ani złotówki.

Gość do dobrej duszy
no tak. dzięki. Czyli nie takie proste :)

Gość dobra pomocna dusza
do dobrej duszy nie ma konkretnej odpowiedzi na twoja sprawe sad zasadza, bierze pod uwage wiele mozliwosci wiec jednoznaczna odpowiedz w twoim przypadku nie istnieje powiem jedno matka ma zawsze wieksze szanse na uzyskanie swoich warunkow

Gość Szymuś
Niestety w tych okolicznościach, te przepisy mnie nie dotyczą. Działka budowlana należy do osoby, z którą nie jestem spokrewniony. Działka rolna należy do nas. Chcemy dokonać zamiany, ponieważ jest to szansa na poszerzenie działki, na której znajduje się nasz dom. Mieszkam w takiej dziwnej wsi, w której działki są wąskie. Właściciel działki, przylegającej do naszej zgodził się na zamianę, ponieważ nie było chętnych na kupno.

Gość dobra pomocna dusza
szymek radze udac sie do urzedu skarbowego inna sytuacje przygotowanie umow kupna sprzedarzy a nie zamiany sasiad kupi umownie od was a wy od niego i sprawa rozwiazana

Gość Szymuś
zamiana to jedna czynność prawna i tylko od niej notariusz weźmie opłatę. A kupno sprzedaż byłoby trzeba powtarzać dwa razy. Dla mnie to nie opłacalne.

Gość buba27
o to moze mi. kupila buty ale jeden byl wiekszy od drugiego chcialam je zwrocic powiedzieli ze moge zlozyc reklamacje, zlozylam i dostalam odpowiedz ze powod moj jest nie uzasadniony. i mam zabierac buty z powrotem a ja chce odzyskac kase, jeden but jest za duzy i nie bede w nich napewno chodzic

Gość ingloty11111
dziękuję za odpowiedz ;) jeszcze jedno pytanko , jeśli już sąd wyda wyrok to jaki jest czas na uprawomocnienie się ,i co jeśli nie zapłaci mi były pracodawca w terminie o ile w ogolę zapłaci :o jak to z niego ściągnąć ?