Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szwagierka jest bogata

Jakim cudem moja szwagierka ma pieniądze? I jeszcze się z nimi nie dzieli....

Polecane posty

.. moja szwagierka dostała od moich teściów dom, oraz pieniądze założenie własnego interesu. Mojemu mężowi też dali pieniądze na to by założył własny interes i kupili nam mieszkanie i jeszcze dowiedziałam się że jej dorosłemu synowi na 18 urodziny moi teściowie kupili mu samochód i mieszkanie(łącznie z umeblowaniem) trochę się wściekłam bo ja też mam własne dzieci-też dorosłe- syna(20) i córkę(19) i one nic nie dostały, jedynie dostały od dziadków na to by sobie zrobiły prawojazdy. I jak tu nie miec do nich żalu, a starszy brat mojego męża jest chrzestnym moich dzieci ale jakoś rzadko im daje pieniądze bo facet nie zna swojej powinności. A szwagierka gdyby nie teściowie to nigdy nic by nie osiągnęła, byłaby dziadówką samą z dzieckiem bez pieniędzy.

Moja szwagierka dostała od swoich rodziców więcej niż mój mąż, powinna nas spłacic. Nie uważasz?

Gość KURCZę CO TA ZAZDROść
ROBI Z LUDZMI..:o

Ale sie jad z Ciebie wylewa :D Nie wiem czy sobie zdajesz z tego sparwe ale TWOI TESCIOWIE NIE MUSZA CI nic DAWAC I TAK MOIM ZDANIEM DOSTALAS ZA DUZO. :p

Gość to jest wola Waszych rodziców
i skoro dali więcej Twojej szwagierce to widocznie tak chcieli. No trochę to przykre, ale może oni byli z nimi w lepszych stosunkach niż Wy?

to oni maja kase i rozdaja wedlug wlasnego uznania. i wydaje mi sie, ze powinnas byc im wdzieczna za to co ci dali, a wcale nie musieli, a Tobie tylko malo. zarob sobie sama - ich obowiazkiem nie jest sponsorowanie Was

Gość ale ty jestes glupia
Zamiast cieszyc sie, ze tesciowie wam pomogli, to ty jeszcze upominasz sie o wiecej pasozycie :o Normalnie faktycznie szok co zazdrosc robi z ludzi :o Tragedia :O

Ale mnie chodzi tylko o równe traktowanie mojej szwagierki i mojego męża. O równe traktowanie moich dzieci, by były tak samo traktowane jak syn mojej szwagierki. Tutaj jedynie brat mojego męża nic nie dostał bo sam się zrzekł majątku, teraz zarabia ale bardziej pomaga dziecku swojej siostry niż moim.

"I jak tu nie miec do nich żalu, a starszy brat mojego męża jest chrzestnym moich dzieci ale jakoś rzadko im daje pieniądze bo facet nie zna swojej powinności." Powinnością chrzestnych jest dawanie pieniędzy? Jestem "potrójną" matką chrzestną, ale nie przypominam sobie, bym coś takiego przysięgała w kościele podczas chrztu...

Gość ale ty jestes glupia
Kobito, przestan liczyc leniu na caly swiat i wyciagac lape o pomoc, tylko zabierz sie do roboty i pracuje, zarabiaj i jesli nie nauczylas wlasnych dzieci pracy, to sama im pomagaj! Czy twoje dzieci tez takie zachlanne i leniwe sa i czekaja az im ktos cos da, jak ich matka, czy jednak nauczylas je jakiejs zaradnosci? :O

Gość troche przeginasz
jestes straszna materialistka. chrzesni nie sa po to by dawac kase!!!!!!! co prawda tesciowie powinni traktowac wszystkich wnukow rowno ale tak to czasami jest. widac ze zyjesz tylko pieniedzmi, az przykro sie czyta :(

Gość gerasgewrherwhaewhaerha
pewnie sama przyszłaz niczym do takiej rodziny .... a takie najbardziej krzyczą pozniej

Gość gggddd
i dobrze ze ma:D a Ciebie widze zazdrosc zzera,ma szczescie,trzeba wiedziec jak sie w zyciu ustawic:D

Gość jak ferdek kiepski
co zrobic zeby zarobic a sie nie narobic :D

Gość gggddd
widocznie mieli swoje powody by jej dac a Tobie nie,kobita ustawila sie i korzysta,zycie jest jedno,trzeba bylo wyjsc za kogo innego skoro tylko liczysz na pieniadze,jakbys poznala biznesmena to bys miala,a nie liczyla na tesciow kase:O

Do rodzicow pretensje, a nie do szwagierki wredna babo! Zreszta tez dostaliscie kase na mieszkanie i biznes. Jakby wszyscy ludzie mysleli tak jak ty, to by w kazdej rodzinie klotnie byly. U mnie w rodzinie moja mama nie dostala od rodzicow nic, a jej brat dostal dom i pole. No i co? Jakos nawet przez moment nam nie przyszlo do glowy zazdroscic. Ot, tak zycie sie ulozylo. Jestes wredne babsko. powinnas podziekowac za to co dostalas, bo nic ci dawac nie musieli.

Gość autorka to prosta pazerna
chamka wżeniona w bogatą rodzinę (bo jakoś cicho o tym co JEJ rodzice jej dali). Mdli mnie jak czytam/widzę takich ludzi.

Gość To,ze rodzice meza
To,ze rodzice meza daja od siebie cos, to ich sprawa. Nikt nie musi Was splacac, bo darowizny, to czysta wola a nie powinnosc. Co innego jesli chodzi o spadki... Najbardziej przerazajace jest to,ze Ty uwazasz,ze Wam sie nalezy wiecej niz dostaliscie...A przepraszam, gdzie jest tak napisane? To juz naprawde wola meza rodzicow - komu i ile chca dawac... A Twoja roszczeniowa postawa wydaje sie gorsza. Zazdrosc niszczy rodzine...Lepiej cieszyc sie z tego co juz dostaliscie. O ile byloby Wam trudniej, gdybyscie sami musieli do tego dojsc...

Gość no wlasnie takim cudem ma
"Jakim cudem moja szwagierka ma pieniądze? I jeszcze się z nimi nie dzieli...." ...bo sie nimi nie dzieli :D jakby sie dzielila toby nie miala :D

Jak wlasnemu synowi kupili na 18 urodziny mieszkanie i samochod, to dlaczego moim dzieciom a ich wnukom nie kupia po nowym salonowym samochodzie. Dali im tylko na marne prawo jazdy.

Gość iiikkk0ooonnnaa
Dziewczyno, ogarnij sie... Kupili Wam mieszkanie, czego jeszcze chcesz? Naprawde pazerna i niewdzieczna jestes. To pieniadze tesciow, moga je przeznaczyc, na co chca. A Ty tylko lapska wyciagasz i liczysz, ze Ci pieniadze z nieba spadna... To Twoje dzieci, zreszta dorosle juz, niech same zarobia na swoja przyszlosc albo sama im sfinansuj wszystko, w koncu Ty jestes matka. I co Cie szwagierka obchodzi? Co z tego, ze jej wiecej tesciowie dali? Malo od nich dostalas?

Gość ja mysle że poprostu
za mało dupe im lizaliście! A SWOJĄ DROGĄ TO ICH KASA, I MOGĄ ZROBIĆ Z NIĄ CO CHCĄ!

Gość EwaWaw066
a czemu Ty swoim dzieciom nie kupisz po samochodzie? Twoi teściowie dali tak wiele swoim dzieciom, czyli twojemu mężowi i jego siostrze. Powiedz, co Ty dasz swoim? Też kupisz im mieszkania? O tym powinnaś myśleć, bo to rodzice powinni dbać o pomoc dla swoich dzieci. Wy już dostaliście od rodziców, teraz wasza kolei, żeby dać tyle samo swoim dzieciom. Pamiętaj tylko, że masz dać tyle samo, po mieszkaniu i kasę na biznes, żeby było sprawiedliwie, a nie, że wy dostaliście od rodziców więcej niż one od was. To przecież byłoby nie do pomyślenia...

Gość ja bym nigdy nie wzięła
pieniędzy od rodziców czy teściów.