Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dopiero zaczynam

Chustowe mamusie prosze o poradę

Polecane posty

Gość dopiero zaczynam

Chcę kupić chustę dla 2miesiecznego bobasa i zastanawiam się jaka będzie najlepsza na lato? Mamy już elastyczna i nosimy się pionowo (poziomo nie ma szans). Czy taka chusta się sprawdzi? http://allegro.pl/chusta-tkana-exotic-almelle-moc-gratisow-i1588396225.html czy lepiej lnianą? http://allegro.pl/chusta-tkana-azimi-100-len-duzo-kolorow-poradnik-i1598561404.html Prosze o jakieś fachowe porady dla zupełnie początkującej mamy.

Gość mama 3 latka
Niestety nie mam doświadczenia jesli chodzi o chusty, ale chciałam się spytać po cholerę chusta, wózek nie wystarczy?? potem takie dziecko się przywyczaja i ani na moment nie chce leżeć sam (moja koleżanka tak miala), a takie przywyczajenie dziecka, że ciągle jest przy mamie na dłuższą metę n pewno cię zmęczy

Gość dopiero zaczynam
Problem w tym, ze dziecko ma okropne kolki i nie chce leżeć na płasko. Chce być noszone na pionowo bo wtedy jakoś mu lepiej więc tak czy siak muszę nosić, a jak włożę w chustę to mam wolne ręce i mogę zrobić wiele rzeczy a nie tylko nosić dziecko. No i w chuście maluszek sobie smacznie śpi. W wózku okropnie krzyczy, chyba ze wożę go po wertepach żeby bujało, ale to też nie rozwiązuje problemu bo na wożenie nie mam czasu.

Gość alaaa ma kotaaaaaa
Polecam chustę bawełnianą Nati najlepiej używaną (lepiej się mota niedoświadczonym) Do koleżanki powyżej- mój nie chce leżeć w wózku a w chuście zasypia na 3 godziny. Mogę odpocząć i spokojnie spacerować. Gdyby nie chusta musiałabym siedzieć w domu albo tachać małego na rękach a tak mam swobodę i moge odpocząć.

Gość alaaa ma kotaaaaaa
wiesz co ciężko mi powiedzieć bo miałam tanią elastyczną pentelki i podziękowałam. wolę dołożyć i mieć coś porządnego zwłaszcza że chodzi o dobre ułożenie dziecka i komfort noszenia ( tanie mogą się źle dociągać i naciągać) ja swoją kupiłam na bazarku chustoforum za 120zł z przesyłką. http://chusty.info/forum/forumdisplay.php?f=109 zamieść ogłoszenie , że chcesz kupić chustę może akurat znajdzie się jakaś fajna oferta. no i najlepiej poprzeglądaj forum są tam opinie chust i rady dla początkujących. Powodzenia !

Gość coffemug
Nie znam cen chust na polskim rynku, ale jest tyle bazarkow chustowych, na pewno cos dla siebie znajdziesz. Wygugluj chusty info .. nie pamietam dokladnie czy nazwa forum jest razem czy osobno, kopalnia wiedzy! odnosnie chust, jak kupisz chuste z nieodpowiedniego materialu, to nei bedziesz dziecka nosic, bo bedzie Cio po prostu niewygodnie. Ja swojego elastyka puscilam w swiat,. juz 6 dzieci zostal;o wynoszych w mojej chuscie. Swoja corke nosze w chuscie tkanej skosnokrzyzowej.. uwazaj na chusty z allegro (splot materialu jest naprawde wazny)

Gość bierz skośnokrzyzową
kup chustę o splocie skośnokrzyżowym, warto zainwestowac, potem zwróci ci się część wydatków bo ja odsprzedasz. szukaj uzywanej natki jak radzi ktoś wyżej. Wszystkiego o chustach dowiesz się na forum gazety kawałek szmaty...

Gość a chusty lennylamb?
są w tej samej cenie co Natibaby. Które lepsze?

Gość a chusty lennylamb?
albo bebelulu?

Ja tam mam elastyczną pentelki i małego (2 m-ce) nosi mi się bardzo dobrze. Po prostu liczę się z tym że cięższe dziecko będę musiała nosić w tkanej a nie elastycznej. Czemu na lato chcesz zmieniać? Bo ja myślę tylko o jaśniejszym kolorze żeby mały się nie grzał... Też słyszałam że takie o splocie skośnokrzyżowym są najlepsze, jeśli znajdziesz lnianą- to polecam na lato bo len chłodzi.

Gość Mama córeczki...
a co myślicie o takiej chuście?dostałam ja w prezencie ,niestety przeleżała gdzieś pośrod wszystkich dupereli dla córki :(ostatnio wyjęłam by na allegro sprzedac lub do komisu i przymieżyłam córkę.żałuję że tak długo zwlekałam z jej wyjęciem bo jak dla mnie jest super,Nosiłam małą i było i jej i mi wygodnie i fajnie http://www.tonga.fr/?page=shop/index&category_id=5ac67d0797b711568e2e39c9b0e4894d