Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość termin za 2tyg
boze obejrzalam to do konca......... straszne ;/ nie zasne

W rzeczywistości " nie taki diabeł straszny jak go malują " da się przeżyć ;)

jak bedziesz rodzic to takich widokow miec nie bedziesz, spokojnie ;)

Gość termin za 2tyg
to nacinanie jest straszne... dobrze ze w tym filmiku wyciszyli głosy no i ogolnie teraz juz nie ma takiego szalu na nacinanie krocza ufff ale i tak ladnie ta pani urodzila :) szybko i bez komplikacji, tylko troszke straszne widoki

Gość obrzydliwe fujj
nie ściemniajcie bo w rzeczywistosci jest jeszcze gorzej :o a kobieta rodząca wygląda jak klacz, która się cieli....dlatego jak poród to tylko poprzez CC

Gość termin za 2tyg
nie no nie ma co przez cesarke jesli dziecko główką ullozone i nie ma przeciwskazan, straszny jest porod ale trudno tyle kobiet przetrwalo i decyduja sie na kolejne dzieci ;p a po cesarce dluzej sie dochodzi do siebie i jesli chce sie miec wiecej niz 2dzieci to cesarka to ostatecznosc...

widok straszny dobrze że mam już dwa porody za sobą a ten filmik obejrzałam dopiero teraz bo nie wiem czy bym się zdecydowała na dzieci;)))) a tak poza tym to podziwiam te położne:)

Gość przyszlamamaaa111
Jaki ten poród straszny. Szybko urodzila, śliczny bobasek:) Ale lożysko pierwszy raz widzialam "w naturze". Paskudztwo, ale śmieszne:P Ja tam będę rodzić naturalnie, jak nie będzie przeciwwskazań. To jedna z rzeczy na mojej liście, którą chce przeżyć.

Gość oj dziewczyny przestańcie
:D rodziłam 2 razy i nie taki diabeł straszny a po drugie film z lat 70-tych :D Nacinanie krocza to szybki ruch i PRZYSIĘGAM na moje dziecko ,że nie czujesz tego ...gdyby mi lekarz i położna nie powiedziała ze mam nacięcie nawet bym nie wiedziała dopiero ,skubnęłabym sie przy szyciu . Ale jedno zapamiętajcie DOKŁADNIE -każdy nawet straszny bój jakimś cudem mija jak bierze sie dziecko na ręce ...:)

Gość oj dziewczyny przestańcie
a i dodam jeszcze ,że pierwszy raz rodziłam 17 godz a drugi raz ...40 min Uwierzcie mi ze Kazda przechodzi inaczej ale nie ma sie czego bać !

Gość straszneee
jejku rodziłam dwa razy a boję się obejrzeć ten filmik. aż mnie ciarki przechodzą. niewiem jak można być położną.

też rodziłam naturlanie..i nie wiedziałam ze to nacinanie tak wyglada a niesety w moim szpitalu nacinaja pomimo wszystko :( ja miałam male dziecko nie całe 3 kilo wazyło a i tak byłam pocieta ehhh :( i teraz juz wiem czemu takie dziwne uczucie czułam przy rodzeniu łozyska :) to takie kręcenie nim to powodowało ehhhh

Gość ojj tam nie jest żle
my kobiety wiele potrafimy znieść ...wyobrażam sobie gdyby mój mąż miał urodzić dziecko !:O on jak sie koorwa przy goleniu zatnie to pierdzieli przez tydzień jak to on cierpiał !:O

właśnie to łożysko jak wychodzi to takie dziwne uczucie

Gość ja rodziłam wczesniaka i
tez był malutki 2 kg a tez mnie pocięli bo dziecko w poprzek było ułożone Matko co ja przeszłam :O dziecko szło w dól całą swoją długością a nie główką w dół ...myślałam ze mnie rozerwie :( tez mnie pocięli ale nie czułam ból porodowy był większy ...A i to prawda tez zapomniałam szybko o bólu

Gość przyszlamamaaa111
Mój tak samo. A już jakby urodzil, to chyab do końca życia by mi tę zaslugę wypominal. Slyszalabym tylko: -Przynieś mi piwko. -Sam sobie przynieś. - Sam to urodzilem Ci dziecko:P

a ja dodatkowo po porodzie miałam skrobankę :O bo to podobno procedura przy porodach wcześniaczych ...a jak łożysko wychodziło to myślałam ze sie zkicham ;;;;uuuuuuuuuuu

Gość przyszlamamaaa111
A tym lożyskiem zawsze tak obracają? To ma ulatwić jego wyjście na zewnątrz, tak?

tak ...bo to tak jakby spiralka ...a lekarz ogląda je dlatego aby sprawdzić czy wyszło w całości ,czy coś nie zostało .U mnie chyba zostało dlatego miałam skrobankę ...do dziś pamiętam te narzędzia ,mój strach w oczach i ten dziwny odgłos jakby ktoś jabłko strugał łyżeczką :O ...jeszcze działało znieczulenie na szczęście ...potem szycie to już był pikuś :D

Gość anetkaodpowiada
Ja tez rodziłam naturalnie i szybko więc dziewczyny nie oglądajcie tych filmików wy nie będziecie ogladać tego co lekarz wam robi a to w rzeczywsistości inne odczucie

wiecie jak bym była lekarzem i miała w rękach takie coś to bym nic już nie zjadła:(

Gość Anonim @
Ja swoja 1córkę rodziłam 10nim takie 3mocne parcia nacięcie i po wszystkim dziecko 4.200kg a druga rodziłam 25min w tym ze skurcze miałam przez 4godz i szybko poszło mimo ze jestem szczupła nie mam szerokich bioder itd

Gość Anonim @
Ja mysle ze to zależy od genów nastawieniu do smrodu itd a jak już dziecko sie ujrzy to wogole wszysto mija tylko by miec to malenstwo przy sobie i by bylo zdrowe ta chwilą bólu to jest nic w porownaniu ile taka mała istotą daje szczescia

Gość Anonim @
Nie smrodu tylko porodu pisze z t9 w kom. :-)

ja rodziłam własnie w 15 min naszczescie i nie czulam nacinania tylko zaytalam czy sama pekłam czy mnie nacieli, i tez mialam skrobanke nie slyszalam nic ale bolalo zajebiscie... dziwnie z reszta ehhh a szycie to juz pikus hehe tak prawda... my kobiety wiele potrafimy przejsc :) najgorsze z porodu to sa skurcze jak dla mnie bo te parcia i jak mi sie wszystko tam roszerzalao to czulam tylko pieczenie a skorcze to masakara!!!!!!

Gość hehe niezłe wiadro
w życiu nie zdecydowałabym się na SN, chciałabym zachować resztki kobiecości, a po takim porodzie to juz nie kobieta a worek rozpłodowy z dziurą między nogami :o

i tak ja juz nie pamietalam bolu jak mi go polozyli :) pozniej bylam tak zmeczona ze juz kazdyinny bol mi wisial chcialam spac!! heheh nastepnego dni powiedzialm lekarzowi ze kolejne tez bedzie :D

Gość Anonim @
.

Gość ojeju co sie stalo
nie zrobilo to na mnie wielkiego wrazenia... choc nie rodzilam ani nie mam wyksztalcenia medycznego. jakos ten film nie odmienil mojego zycia ani nastawienia do naturalnego porodu :P