Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maja669

bardzo ważne

Polecane posty

Proszę o odpowiedz .czy tabletki na alergie takie jak np alertec wzf czy to są leki sterydowe?na bazie sterydów?

Gość Zamiast
Nie nie są.to są leki antyhistaminowe niesteroidowe.

dzięki za odpowiedzi:) co do ulotki to nic nie pisze na temat zawartosci sterydów ,pisze natomiast że się tyje i zaczełam się zastanawiać czy one jednak nie zawieraja jakichs sterydów.dlatego pytam dla pewnosci.

Gość siri
dobry jest XYZAL na alergię to jest lek nowej generacji, nie powoduje senności ,ja brałam okresowo.Teraz miałam ALLERTEC też dobry.

Gość Kilcia
Cetyryzyna jako główny składnik niektórych leków antyhistaminowych może powodować tycie,ze wzgledu na to że działa na układ nerwowy.Lepiej stosować leki,które w swoim składzie zawierają loratadynę.

aha nie wiedziałam.Dzięki za radę:)tycie ogolnie mnie nie martwi tylko naczytałam się duzo na temat sterydów np powodują nadczynność nadnerczy i nie miałam pojęcia że tabletki przeciw alergi mogą zawierać sterydy.A przyjmuje takie tabletki od lat.Na szczęście z tego co mi napisaliście to alertec i podobne tab. nie zawierają steryd więc już jestem spokojniejsza:)